sernik na zimno bez pieczenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 18:21   #1
cesazowa
Raczkowanie

sernik na zimno bez pieczenia

Pierwszy raz robię sernik na zimno, proszę o pomoc a mianowicie jakie to muszą być serki i ile muszą mieć gram???
cesazowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 19:56   #2
Fibibi
Rozeznanie

Dot.: sernik na zimno bez pieczenia

w najbliższym czasie mam zamiar zrobić po raz pierwszy ciasto "Tęczowiec" Nie wiem czy o te ciasto Ci chodzi

link: http://www.wielkiezarcie.com/recipe21733.html
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-30, 18:45   #3
Dotka90
Zakorzenienie

Serki homogenizowane, najlepiej waniliowe, opakowanie normalne, ono ma chyba 150 gram, czy ileś tam. Po prostu dwa opakowania kupujesz.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 18:24   #4
kathy8998
Rozeznanie

ja biorę litr sera homogenizowanego takiego w dużym opakowaniu, a potem rozdzielam na 3, każdą część mieszam z innym kolorem galaretki i już
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 21:17   #5
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
ja biorę litr sera homogenizowanego takiego w dużym opakowaniu, a potem rozdzielam na 3, każdą część mieszam z innym kolorem galaretki i już
Tez tak robie. Z przepisu biszkoptow san. Moj ulubiony sernik. A do tego najlepszy jest z truskawkami albo jagodami
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 19:53   #6
Ewelosa
Raczkowanie

GG do Ewelosa

Serniki na zimno sa pyszne - ja ostatnio zrobiłam cytrynowy. Pyszny był

Cytat życia:
"Albowiem taki człowiek jest jakie myśli w jego sercu"

Edytowane przez Ewelosa
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:02
Ewelosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 22:20   #7
podwinieta rzesa
Raczkowanie

Zrobiłam w weekend pyszny sernik na zimno. Cały sekret polegał na tym, że zamiast tradycyjnych biszkoptów położyłam wafle ryżowe z czekoladą (Good Food - bo mają najlepszą czekoladę). Rewelacja!! Jestem ciekawa, czy to mój wymysł, czy już ktoś taki sernik robił?
podwinieta rzesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-13, 22:41   #8
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez podwinieta rzesa Pokaż wiadomość
Zrobiłam w weekend pyszny sernik na zimno. Cały sekret polegał na tym, że zamiast tradycyjnych biszkoptów położyłam wafle ryżowe z czekoladą (Good Food - bo mają najlepszą czekoladę). Rewelacja!! Jestem ciekawa, czy to mój wymysł, czy już ktoś taki sernik robił?
Zaciekawiłaś mnie A to te okrągle duże wafle? Ile Ci ich weszło na spód? I nie było za twarde potem przy krojeniu? Muszę spróbować

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-22, 12:54   #9
podwinieta rzesa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Zaciekawiłaś mnie A to te okrągle duże wafle? Ile Ci ich weszło na spód? I nie było za twarde potem przy krojeniu? Muszę spróbować
Kupiłam 2 opakowania po 4 wafle. Nie kładłam całych, po potem, przez czekoladę ciężko się kroi, tylko je pokruszyłam. Najlepiej wymieszać takie w czekoladzie mlecznej i deserowej. Polecam
podwinieta rzesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 15:56   #10
cheese_cake
Przyczajenie

Ja robiłam taki serniczek - palce lizać. Fajne te wafelki goodfoodowe A jak Wam się chce pobawić, to spróbujcie zrobić taką słodką przekąske: wafelek Milutki z czekoladą, na to odrobina takiej masy serowej albo kremu do karpatki i jakaś wisienka na czubku. proste a pyszne. Tylko zjadać trzeba szybko
cheese_cake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-26, 19:10   #11
maadziulek91
Zadomowienie

Dziewczyny poradźcie mi
Mam taki przepis na sernik na zimno:

Sernik na zimno
Składniki:
4 serki homogenizowane
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 żelatyna 50 g
2 galaretki pomarańczowe
1 galaretka truskawkowa
1 puszka brzoskwiń
Przepis: Galaretkę truskawkową rozpuścić i odstawić do stężenia (można dzień wcześniej). Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i odczekać 1/2 godziny. Dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

2 galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Część brzoskwiń pokroić w kostkę - część zostawić do dekoracji.

Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę. Trzymać w lodówce. Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia. Dodać cukier puder i cukier waniliowy - wymieszać. Dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelatynę - wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie. Wszystko razem wymieszać.

Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę i wyrównać. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami. Zalać dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki.

Czy z takiego przepisu wyjdzie mi fajny sernik ? To moje pierwsze samodzielne ciasto dla chłopaka..
nie mam miksera wiec chcialam cos co sie bez niego obejdzie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 21:40   #12
Partycjapati
Raczkowanie

Ja robię sernik na zimno z Oetkera (chyba tak to się pisze ). Spód zazwyczaj tradycyjnie biszkopty nasączone mlekiem lub np. syropem z brzoskwiń. Kiedyś zrobiłam z herbatników, wymieszanych z masłem i z przetartymi orzechami pistacjowymi, niestety proporcji nie pamiętam. Wyklejało się tym spód i do lodówki. Na to sernik na zimno, oczywiście na serkach homogenizowanych z dużą ilością cynamonu. Na wszystko galaretka z zatopionymi owocami. Pycha!
Partycjapati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości