![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Najbardziej pozytywne rzeczy/czynności, które dają najwięcej radości
Nie wiedziałam do końca jak zatytułować ten wątek, ale myślę, że wiecie o co mniej więcej mi chodzi. Mam na myśli rzeczy, które robicie, żeby poprawić sobie humor, które sprawiają, że na Waszej twarzy pojawia się uśmiech albo takie, które chciałybyście kiedyś zrobić. Najbardziej kolorowe, wesołe i pozytywne, nie do końca poważne, które pozwalają na przełamanie codziennej rutyny i sprawiają, że świat jest piękniejszy
![]() Jak dla mnie to na przykład: - jazda na rolkach (a nie mam 13 lat ![]() - jazda na rowerze z mp3 i włączoną jakąś radosną muzyką - pomalowanie paznokci na jakiś zwariowany kolor - dobra kawa z jakimś dodatkiem (czekolada, pianki, cukierki) - leżenie na trawie i wpatrywanie się w niebo (w dzień jak i w nocy) - huśtanie się na huśtawce - puszczanie baniek mydlanych! - czytanie napisów spod kapsli tymbarka i wiele innych, które napiszę, jeśli sobie przypomnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najbardziej pozytywne rzeczy/czynności, które dają najwięcej radości
Smak kawy,
usłyszenie dawno nie słyszanej piosenki, która mi się spodobała Huśtanie się na huśtawce chodzenie na boso po piasku lub trawie jazda autem (prowadzenie jak i bycie pasażerem) czytanie książek składanki origami modułowego ![]() Hm to tyle jak an obecna chwilę
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dobry film/książka, po męczącym dniu + kot mruczący na kolanach i kąpiel z masą bąbelków i długi spacer z psem i spoglądanie na jego radosną gębę na tymże spacerze i pływanie, najlepiej nie w basenie i bez ludzi pływających koło mnie ![]() i nachosy!!!
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-07-31 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio taká mam ochotę pojeździć na rolkach, szkoda ze nie mam
![]() -słuchanie muzyki i tańczenie -bieganie (jak już sie zmotywuje, żeby wyjść z domu to leci z górki, moge biec i biec jak Forrest Gump ![]() -rozwiązywanie krzyżowek ![]() -wskakiwanie do fontanny (najczęściej po pijaku ![]() -pływanie w morzu i leżenie na plaży ![]() o i co do muzyki to jeszcze mi się przypomniało, że lubie co jakiś czas posłuchac muzyki, którą lubiłam kiedyś, odrazu wraca tyle wspomnień ![]() i wąchać perfumy, balsamy, żele pod prysznic ![]()
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2011-07-31 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Biała Dama
|
- bardzo głośne słuchanie ulubionej muzyki i tańczenie do niej, w dowolnym momencie dnia (o ile otoczeniu to nie przeszkadza)
- chodzenie boso po rosie (rano), albo po nagrzanym betonie/asfalcie (wieczorem) - obserwowanie zabawy małych kotków albo szczeniaczków - słoneczne, ciepłe popołudnie i zapach ziół na łące - zdrowe zmęczenie po długim spacerze, jeździe na rowerze, bieganiu - przypadkowe spotkanie z dawno niewidzianym przyjacielem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jazda autem byle gdzie
![]() wkładanie ręki w mak/groszek itp rzeczy folia bąbelkowa picie czegokolwiek przez rurkę
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kiedy słyszę zapomnianą piosenkę, którą bardzo lubię
wysiłek fizyczny (fitness, rower, pływanie) flirtowanie :P dobra książka wieczorem, z herbatką i pod kocem ![]() szybka jazda samochodem
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
-chodzenie boso po trawie,
-tak jak wspominałyście - dobra kawa z bitą śmietaną, różnymi syropami, bajerami, -zasiadanie z książką czy gazetą w fotelu i oddawanie się czytaniu, -wsmarowywanie w siebie kosmetyków, które pięknie pachną, -mój hit: kiedy ktoś bawi się moimi włosami, czesze, głaszcze aaaaaaaaaa ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
obserwowanie moich papużek falistych
![]() zabawa z psem, ogólnie kontakt ze zwierzętami leżenie / spacerowanie w pełnym słońcu pośród zieleni, drzewek owocowych, nic tylko wyciągnąc rękę po jabuszko, maliny... ehh, się rozmarzyłam ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Pani Buka
|
dobre jedzenie
![]() relaks z kubkiem pysznej herbaty/kawy i przy ulubionej muzyce ![]() chodzenie po górach! może nie tyle samo wspinanie, ale podziwianie widoków jak już się gdzieś wejdzie ![]() na mnie zresztą ogólnie bardzo pozytywnie wpływa wszelkie przebywanie na łonie natury ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
oj uwielbiam tą scenę
![]() ![]() ![]() jeszcze mi się przypomniało chodzenie boso po ciepłym asfalcie ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
- pobudzajacy kubek kawy
- to uczucie gdy po wysilku fizycznym, swieza i ukapana klade sie do lozka - gdy cos upieke/ugotuje i widze,ze smakuje innym - trafiony prezent dla kogos - hustawkiii o tak ![]() - ogladanie starych zdjec - bawienie sie z malymi dziecmi w chowanego,berka i inne takie ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Co do tego jeżdżenia rowerem ze słuchawkami w uszach, to ja bym się bała, bo jak słucham muzyki, to lubię się wczuć, a jak się wczuwam, to nie nazwiązuję zbytnio kontaktu z rzeczywistością
![]() Jeśli chodzi o słuchanie muzyki, to ja lubię w pogodny, ciepły dzień położyć się na hamaku,włożyć słuchawki do uszu i włączyć muzykę. Nade mną zielona korona drzew, błękitne niebo, hamak się buja i nic nie słyszę oprócz muzyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
-chodzenie na dobre imprezy
-wstać rano wcześnie i obserwować niebo przy wschodzie słońca -po męczącym dniu oglądnąc jakis film -pływać w morzu -poznawać nowych ludzi Ale ogolnie to lubie robic duzo wiecej rzeczy tyle ze z kims. Np. srednio lubie piec ciasta ale kiedy robie to z moja przyjaciolka to jest bosko! : D
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
* sport! jazda na rowerze,bieganie,basen,si łownia (ogolnie wysiłek
![]() * gotowanie,pieczenie jak i samo jedzenie ![]() * opalanie/relax w słoneczku * odkrywanie nowych miejsc/pięknych widoków * spotakanie ze znajomymi * wszelkie wydarzenia sportowe na żywo,mecze koszykówki,siatkówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
- wyjazdy z TŻ-tem (cały czas spędzony z nim)
- kupowanie prezentów - zabawy z moim chrześniakiem - malowanie się - malowanie paznokci - wcinanie pizzy robionej przez mamę TŻ-ta (pychota!) - taniec - dłuższe spacery po mieście ze słuchawkami od mp4 w uszach - promyki słoneczne - jedzenie malin, winogron, pomarańczy - wąchanie perfum, żeli pod prysznic, balsamów do ciała w drogerii - dłubanie słonecznika - chodzenie na piwo do knajpy z przyjaciółkami, znajomymi ze studiów - kiedy ktoś powie mi komplement - kiedy upoluję coś pięknego w sh ![]() ...itp. itd. ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
-słychanie głośno muzyki
-pływanie ![]() -wycieczki rowerowe -rysowanie -malowanie paznokci -wcinanie lodów i sałatek owocowych ![]() -jak ktoś bawi się moimi włosami ![]() -od czasu do czasu chodzenie po linach ![]() -oglądnięcie jakiegoś fajnego filmu - od nie tak dawna jazda samochodem ![]() -w przyszłości zamierzam też zabrać się za skoki ze spadochronem ;D
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
poranna latte macciato
jazda autem chodzenie po plazy moj pies na kolanach wieczorem seks z tz ![]() sushi zapach moich ulubionych perfum chwilka wytchnienia na ulubionych blogach makijazowych malowanie rzes
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
super wątek, do masy rzeczy powyżej, jak prowadzenie auta i wielu innych dodałabym myzianie, najlepiej drapanie :P, świeżą pościel, wypady do kina, poczucie dobrze czegoś zrobionego i relaks/czas dla siebie, letnie wieczory (to jak pachnie i w ogóle, że lato zawsze tak silnie kojarzy się z wakacjami :P).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Słuchanie reggae i ostrego rocka-zawsze mnie rozbudza i poprawia humor
![]() Wycieczki rowerowe za miasto. Malowanie paznokci i kolorowy makijaż na twarzy, taki mniej codzienny ![]() Wąchanie perfum, balsamów, żeli pod prysznic, czasami robię sobie wypady do drogerii po jakiś nowy zapaszek ![]() Robienie zdjęć i ich późniejsze obrabianie(w sensie nasycanie kolorami, bo uwielbiam takie soczyste barwy) Śpiewanie. Rozmowy z przyjaciółmi. Gra w karty. Zabawy z moim psem/papugą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
małe zwierzątka
![]() ![]() albo psy-mopsy matko papa mi się cieszy jak widzę te pyski ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- albo jazda samochodem po półwyspie (gdy nie ma korków ![]() NIESTETY W TYM ROKU POGODA MA MNIE GDZIEŚ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Rozrabiara - super wątek
![]() Z moich ulubionych oprócz wymienionych wcześniej, uwielbiam prasowanie ( nie wiem czemu, ale lubię zapach świeżo upranych ubrań i ta para .... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Co jeszcze - sauna mroźną zimą, basen nocą, świsty w pustym polu letnim wieczorem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
- chwila kiedy codziennie rano siadam przed lusterkiem i zaczynam się malować
- położenie się do łóżka po męczącym dniu - piknik w parku - patrzenie w niebo i oglądanie chmur/gwiazd - robienie i otrzymywanie prezentów, przygotowywanie niespodzianek i chwila gdy widzę radość w oczach obdarowanej osoby - zjedzenie czegoś o czym marzyłam cały dzień - wielki kubek ciepłej ziołowej herbaty - gotowanie i pieczenie, tym bardziej jeśli usłyszę że komuś moje wypieki smakują - zabawa ze zwierzętami - ciepłe wieczory latem, zwłaszcza nad morzem - wszystkie chwile, w których zdaję sobie sprawę z tego, że jestem szczęśliwa i kocham mojego TŻ całym sercem - rozmowy z przyjaciółką
![]() |
#26 |
Różowy Jednorożec
|
- Jazda rowerem po gładkiej drodze
- Bieganie boso brzegiem morza, wieczorem gdy piasek lub kamyki są chłodne - wakacje w Chorwackim Drveniku - moment, gdy wyjeżdża się z wąskiej szczeliny między skałami i wszędzie, wszęęęędzie widzi się oświetlone gorącym słońcem lazurowe morze ![]() ![]() - spotkanie ze starym przyjacielem i uświadomienie sobie że rzeczy dobre i złe nigdy się nie zmieniają - gdy budze się w nocy i wiem, że przede mną jeszcze kilka godzin snu ![]() - szał wyprzedaży (z pełnym portfelem w kieszeni :P)
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam:
-zimowe wieczorne spacery, przy temperaturze max. -10, a najlepiej gdy jest jeszcze zimniej ![]() -wąchanie nowej książki prosto z księgarni, -kot mruczący do ucha albo gramolący się na kolana, -"stan pogłupawkowy", czyli brzuch skręcony ze śmiechu i łzy kapiące z oczu
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
-"stan podgłupawkowy" też uwielbiam
![]() - niespodziewane spotkania z dawno niewidzianymi znajomymi - zakupy - przeczytanie ciekawej książki, obejrzenie fajnego filmu - świadomość, że nic nie muszę robić - opalanie - czuć piasek pod stopami, ogólnie łażenie po trawie bez butów np. na działce - siedzenie w domu podczas burzy i patrzenie w okno - leżenie przed tv ![]() - być drapaną po plecach, czesaną - całowanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
- zakup nowego fajnego ubrania
- ogolnie lazenie po sklepach - fajna impreza - calowanie, przytulanie z chlopakiem ktory mi sie podoba - mila, fajna randka z przystojnym facetem - sluchanie muzyki przez mp3 - nowy odcinek pamietnikow wampirow - Ian somerhalder - wiadomosc ze dostalam sie na politechnike warszawska - remont nowego mieszkanka w warszawie
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
dorzucam jeszcze, co mi się przypomniało, większość odnośnie jedzenia:
- jedzenie słonecznika, arbuza i lodów - mamba, skittelsy, m&m'sy, mentosy itp. - kolorowe balony - bukiet zerwanych stokrotek od TŻ - opalanie, piasek, plaża |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.