|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Inny sposób farbienia:)
Czy znacie jakieś inny sposób by zafarbować sobie ciuszki, bądź inny materiał niż ten farbami chemicznymi? np. czy da sie zrobić to wywarem z buraczków..? chce spódniczkę z liliowego przefarbować na różowy, jasno różowy, bądź jaskrawo-różowy..
Jeżeli znacie jakiś inny sposób farbowania niekoniecznie na różowo to czekam na wasze wypowiedzi.. pozdrawiam=* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Inny sposób farbienia:)
Słyszałam, że można farbować wywarem z herbaty ale osobiscie tego sposobu nie używałam wiec nie wiem jakie są tego rezultaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inny sposób farbienia:)
Herbata farbuje na taki lekki beżowy kolor, troche ciemniejszy wychodzi przy mocnym wywarze, no i zależy to od rodzaju herbaty. Ale raczej tym sposobem różowego nie da rady zrobić
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Wiesz, na pewno najbezpieczniej będzie użyć chemicznego barwnika.
Mniejsze prawdopodobieństwo, że wyjdą jakieś maziaje i ciapki-łatki czy inne takie tam prze- i odbarwienia ![]() Ubranie to raczej poważna sprawa i dobrze, żeby: 1)nie zniszczyć materiału 2)otrzymać atrakcyjny kolor 3)móc założyć ciuszek bez względu na wilgotnośc powietrza ![]() Ja sposobami ekologicznymi kraszanki na Wielkanoc koloruję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.