|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Płaski brzuch domowymi sposobami?
Witam, od pewnego czasu przeszkadza mi mój brzuch aktualnie ważę 58kg chciałabym po ćwiczeniach w domu dojść do wagi 53kg.
Co możecie mi dziewczyny polecić? aa.. i przede wszystkim z moją dietą może być bardzo ciężko,bo nie mogę opanować się ze słodyczami..;/ no,ale postaram się to ogarnąć i przestać tyle jeść i ciągle ćwiczyć. POOMOCY!;( Pozdrawiam!
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Płaski brzuch domowymi sposobami?
Jak nie możesz się opanować ze słodyczami, to jedz owoce: przede wszystkim jabłka, suszone morele, śliwki. Pomocna jest też marchewka.
W ogóle nie napisałaś przy jakim wzroście masz te 58kg. Może twoja waga jest prawidłowa.
Chomikomaniaczka Moje chomiczki: Tusia [*] ![]() Orzeszek [*] ![]() Misia ![]() Tosia ![]() Lusia ![]() Zuzia ![]() Edytowane przez hooliganka184 Czas edycji: 2011-09-21 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
163cm.
*zapuszczam włosy od czerwca 2011. *nie obgryzam paznokci od grudnia 2011! ![]() ![]() *55->54->53->52kg. ![]() Edytowane przez Asitsu Czas edycji: 2011-09-21 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Przecież masz prawidłową masę ciała do wzrostu. Jeśli zależy ci na utracie brzucha to najlepszy do tego celu jest twister. Jest to tani i łatwy w użyciu sprzęt do ćwiczeń do użytku domowego. A co do diety to najlepiej, żebyś do swojego menu na stałe wpisała chleb pełnoziarnisty, jogurty naturalne, makaron pełnoziarnisty. 5 posiłków dziennie, dużo płynów. Mogłabyś też biegać, bo bieganie pomaga ładnie wyszczuplić całe ciało, bo pracują prawie wszystkie mięśnie.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy to coś mi da jak zaczne robić brzuchy zwykłe,skośne, będę skakać na skakance, nożyce proste, nożyce na boki..i nie wiem co do tego jeszcze można dodać.
+ BĘDĘ ZAWIJAĆ BRZUSZEK FOLIĄ.
*zapuszczam włosy od czerwca 2011. *nie obgryzam paznokci od grudnia 2011! ![]() ![]() *55->54->53->52kg. ![]() Edytowane przez Asitsu Czas edycji: 2011-09-21 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
To będzie ciężko pozbyć się w ten sposób brzucha
![]() Poczytaj podwieszone tematy, a i w tych niepodwieszonych można sporo informacji znaleźć. A waga może i dobra, ale przecież ludzie różnie wygladają bo jedni mają jakieś mięśnie, a inni tłuszcz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tydzień temu znalazłam na you tube ćwiczenia z instruktorką naprawde super, u mnie już dają efekty
![]() http://www.youtube.com/watch?v=olwRr...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
to muszę spróbować
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
jogurt wbrew pozorom to duzo cukrów, lepiej serki wiejsjkie, chude twarozki.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie jest tak, że chudnąc leci nam z wybranej części ciała. Leci z wszystkiego (łącznie z piersiami
![]() W domowym zaciszu również można sobie z tym poradzić. Z własnego doświadczenia mogę polecić ćwiczenia z jillian michaels (jest o tym osobny wątek na forum) połączenie siłowych z aerobami. Generalnie jest tak, że dopiero po ok 30 min wysiłku siłowego możemy zacząć aeroby (bieganie, rower, stepper etc) aby w pełni dawały nam efekty (tj spalanie tkanki tłuszczowej) Co do słodyczy to jest tak. Jeśli trzymasz prawidłową dietę i ćwiczyć to możesz zjeść coś słodkiego batonika cokolwiek po treningu bo wtedy możesz mieć pewność, że nie pójdzie on w tkankę tłuszczową a po prostu uzupełni cukry proste w organizmie, które są bardzo ważne po treningu (odbudujemy tym samym glikogen ważny w produkcji mięśni). A diet jest bardzo wiele (obejrzyj wątek nasze jadłospisy pod R). Smutna prawda jest taka - im więcej masz mięśni tym lepszy metabolizm, jeśli spalisz mięśnie (np drastycznie się odchudzając i nie ćwicząc) masz tym samym gorszy metabolizm, co skutkuje w przyszłości tym, że jeśli kiedykolwiek wrócisz do dawnych przyzwyczajeń tkanka tłuszczowa przybędzie w bardzo szybkim tempie. Tyle ode mnie. Pozdrawiam i powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
BodyRock
![]() poszukaj na youtube albo w googlach! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hm ja na hula hopie potrafię kręcić, więc tego też spróbuję
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wiem co czujesz co do słodyczy, niestety.
I powiem Ci tak, a wiem to z autopsji bo sama to właśnie przeżywam ![]() Więc tak, słodycze są dla mnie największym przyjacielem i wrogiem zarazem. Potrafiłam zjesc 2 czekolady, kilka batoników i to drażami przegryźć w jeden dzien ![]() Ale powiedziałam DOSYĆ. Też mówiłam sobie, że nie dam rady bez nich i tu jest właśnie problem, nie możesz sobie tak mówić ![]() Po 10 dniach bezsłodyczowej diety się już ich tak nie pragnie ![]() Przyznaje miałam jedną wpadkę, ale to związaną z kłopotami osobistymi, czekolada działa na mnie wspomagająco;/ Kupiłam gorzką 70% - miałam zjeść kostkę a zjadłam całą;/ ![]() A tu takie rady: *WYRZUĆ WSZYTKO CO SŁODKIE Z DOMU, CO MOŻE CIĘ KUSIĆ. *NIE KUPUJ NIC SŁODKIEGO, MÓWIĄĆ ZE TO DLA ODWIEDZAJACYCH CIĘ IPT:P *na mnie hamująco przed słodyczami w pierwszych dniach działał grejpfrut ![]() ![]() Powodzenia w odchudzaniu ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny kawałek slodkiego to dla was pokusa? No co Wy. Nie dajcie sie swojemu organizmowi na codzien
![]() Nie dajcie sie zwariowac w jedzeniu slodyczy ale tez i w druga strone trzeba zachowac równowage i raz za czas dac sobie upust w kawałku czegokolwiek. do tego dieta na codzien i mnóstwo ruchu - macie recepte
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.