|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
policealna szkoła jednoroczna
Mam pytanie czy Zus zapłaci mi za szkołe jednoroczna?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: policealna szkoła jednoroczna
W jakim sensie ZUS zapłaci ci za szkołę? Za czesne? Czy chodzi ci o to, czy będziesz ubezpieczona - jeśli to szkoła zaoczna, to nie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
bo ja dostje rente rodzinna i czy idac do jednorocznej szkoły dalej bede ja dostawac?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli szkoła, do której uczęszczasz ma uprawnienia szkoły publicznej, to z tego, co pamiętam, renta nadal ci przysługuje. Jednak warunek jest taki, że musisz uczęszczać na zajęcia i nauka nie może zostać przerwana. O ile mi wiadomo, ZUS może nawet sprawdzić twoją frekwencję.
Zapytaj najlepiej w swojej szkole, czy wystawia zaświadczenia dla ZUS, będziesz miała pewność. Edytowane przez mushroomhunter Czas edycji: 2011-09-22 o 15:54 |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Już pytałam tak wydaje ale czy zus bierze pod uwage szkoły jednoroczne wczesniej chodziłam do dwuletniej bezpłatnej i dostawałam a teraz ide do jednorocznej płatnej. tak wiem ze nie moge przerwac i ze sprawdzaja. a jak sie bym zapisała na kurs to juz chyba wodole mi sie nie nalezy co nie?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że tak- przynajmniej mnie tak mówiono w Zusie , ale to było 4 lata temu , kiedy chciałam składać podanie o rentę rodzinną ( której nie dostałam jednak, bo ostatni pracodawca taty nie płacił mu składek ;/)
Moim zdanie dopytaj się w ZUS-ie, będzie mieć 100 % pewność
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki wielkie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Na pewno bierze pdo uwage szkoły jednoroczne.Wystarczy tez zapytac w sekretariacie szkoły o zaświadczenie do ZUSu.Wiem bo sama pytałam u dziewulskich bo myslałam o jednorocznych na wizażu i stylizacji.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.