|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zatkane uchoo . :(((((
Jestem chora .. Nie chodzę do szkoły i ostatnio byłaam u lekarza . Ucho mnie bolało. Chyba mam zapalenie ucha lekkie . I przepisał mi takie krople do ucha . Ostatnio je sb normalnie dawałam i było Db . Ale 3 godziny temu jak sb dałam te krople , to mi się ucho zatkało .
![]() Od jutra będę zażywała antybiotyk .. Może ten antybiotyk pomoże .? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zatkane uchoo . :(((((
Idź do przychodni, niech ci strzykawką ucho przetkają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
A u jakiego lekarza bylaś, że piszesz 'chyba' lekkie zapalenie? Idź do laryngologa
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
przy zapaleniu ucha nie będą Ci robić płukania, to po pierwsze. jeśli się zatkało faktycznie tylko od kropel, to może się odetkać samo
![]() i niech Ci nie przyjdzie do głowy wsadzać tam patyczków kosmetycznych, nigdy w życiu, zepchniesz sobie woskowinę wgłąb kanału słuchowego i zatkasz jeszcze bardziej (chociaż lekarz oczywiście to usunie ![]() wiem, że to jest irytujące i niepokojące, ale raczej nie masz się czym martwić za bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze gdy miałam zapalenie ucha to dostawałam krople a jeszcze poza ty, mama kazała mi wsadzać troszkę waty, aby nie przeziębić go bardziej.
Jeszcze ucho jest połączone z gardłem wiec na ten czas można oszczędzić sobie lodów czy gazowanych napoi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Aby do laryngologa się dostać trzeba czekać, niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Też miałam taką sytuację, po kroplach ucho mi się zatkało.
Niestety musiałam poczekać, aż zapalenie mi przejdzie. Wtedy lekarz wypisał mi skierowanie do laryngologa i oni przepłukali ucho ![]() Zalecił mi po przepłukaniu używać vaxol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29633110]Aby do laryngologa się dostać trzeba czekać, niestety.[/QUOTE]
Być może. Ja do wszystkich lekarzy chodzę prywatnie więc nie wiem co dzieje się w przychodniach. Na miejscu autorki również wybrałabym się prywatnie zamiast się martwić i zastanawiać.
![]() |
#9 |
lokalna gwiazda
|
Lekarz pierwszego kontaktu. On ci zajrzy w ucho i oceni czy laryngolog, czy płukanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Spróbuj zatkac nos i dmuchac moze odelgnie Tobie albo zrób sobie ciepły termofor połóż sie na zdrowym uchu a na chore sobie go przyłóż i potrzymaj troche żeby sie uch rozgrzało.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29633110]Aby do laryngologa się dostać trzeba czekać, niestety.[/QUOTE]
w większych miastach owszem, ale np. u mnie w rodzinnym mieście nie ma z tym problemu (poza tym, ze mój laryngolog przyjmuje dwa razy w tygodniu ;p) ale ostatnio umawiałam się na wizytę dzień przed ![]() zatem autorko, rozejrzyj się po przychodniach w swoim mieście, może w którejś nie będzie kolejki (dwumiesięcznej). a jeśli nie, to faktycznie warto się wybrać do lekarza pierwszego kontaktu. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dbaj o te ucho póki jeszcze spać po nocach możesz! tak wiem o czym mówię. Rozgrzewaj termoforem lub jak nie masz to np butelka z ciepłą wodą i unikaj przeciągów.
Nie przejmuj się zatkaniem i nie grzeb w nim. Powinno się samo odetkać po kilku dniach lub po kąpieli. Jak faktycznie masz zapalenie to może ropą się zapchało? No i leki bierz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Mi po locie zatkało się na 2 dni. Przeszło samo
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
tylkokasia to miałaś szczęście, bo jak mi się zatkało po kropelkach to odetkać się przez tydzień nie chciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.