|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pomoc w wyborze tuszu
Od jakiegoś czasu poszukuje odpowiedniego dla mnie tuszu, wiele już wypróbowałam i dużo czytałam na forum. W końcu postanowiłam się zarejestrować. Czy ktoś mógłby mi polecić tusz wydłużający (nie pogrubiający) z górnej półki? Chciałabym kupić coś droższego, jednak boję się ryzykować dlatego proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
in love with life
|
Dot.: pomoc w wyborze tuszu
Masz KWC. Poczytaj. Tuszy Ci tam dostatek.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
I takich pytań było już multum, wątków o tuszach też Ci pod dostatkiem
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Macie rację dziewczyny, jest KWC, ale przecież można też odpowiedzieć nowej koleżance, w KWC jest sporo staroci też, już niedostępnych na rynku, a o nowościach możemy coś powiedzieć, no nie?
Ja bym Ci polecila nowy tusz Heleny Rubinstain, taki z wężowym wzorem na opakowaniu, zwany tu na forach pytonem. Wydłuża nieźle i spektakularnie podkręca przy okazji, nie pogrubia prawie wcale. Dziewczyny też ostatnio zachwycają się Doll Eyes Lancome'a, ponoć wydłuża jeszcze lepiej, bez podkręcania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Podłączam się do prośby o polecenie tuszu. Takie porady od osób na bieżąco zorientowanych są po prostu bezcenne.
![]() |
#6 | |
in love with life
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ale ja zaśmiecania niczego nie popieram, bo jak?! Po prostu w KWC nie ma opcji wyszukiwania po dacie wpisu (chyba że się mylę) ani informacji o tym, czy dane produkty są jeszcze w sprzedaży, więc można stracić wiele czasu na przeglądaniu recenzji już niedostępnych produktów.
Zresztą, tam nie da się pogadać na bieżąco, a po to ten wątek, prawda? Moim zdaniem, warto czytać KWC, ale pytać też wolno, nic w tym złego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
"wężowy" Helena Rubinstein możesz kupić na allegro w wersji mini. Ja tak zrobiłam i nie żałuję. Tusz jest REWELACYJNY.
![]()
![]() |
#10 | |
in love with life
|
Cytat:
![]() Co do KWC... faktycznie nie mozna tam pogadac, ale jest juz przeciez tyyyyle watkow o tuszach, ze mozna w nich napisac. Wyobraz sobie co by bylo, gdyby kazdy kto ma pytanie odnosnie tuszu zakladal nowy watek (ja tez niedawno mialam i nowego watku nie zalozylam).
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
No tak, zgadzam się z tym zakładaniem wątków, ale skąd nowa osoba ma wiedzieć, że od paru dni toczy się rozmowa o tuszach w wątku o promocjach w perfumeriach? Tym bardziej, że tam nazywamy tusze żargonowo: pyton, helenka, panterka itp., więc tego nie wyszuka w wyszukiwarce tak łatwo.
A tak apropos - Kajaweronika, zapraszam do lektury ww. wątku (Promocje w Sephorach, Douglasie i oftop), tam od paru dni omawiamy i recenzujemy nowości tuszowe, jest sporo ciekawych obserwacji. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem jakieś specyficzne pytania dotyczące tuszu, szminki, zwłaszcza takich, które z jakichś przyczyn nie mają recenzji na KWC, jednak kolejne pytanie w stylu "jaki jest najlepszy" to po prostu oznaka albo lenistwa albo braku szacunku do innych. Każda/każdy z nas chce czytać to forum i mieć tu łatwy dostęp do informacji, kolejny wątek na omówiony już dziesiątki razy temat wbrew pozorom zwyczajnie to utrudnia. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=263839 Polecam zapoznanie się z regulaminem tego forum. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ok., poddaję się - jeśli to niezgodne z regulaminem, nie będę odpowiadała na tego typu pytania. Sorry za zamieszanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Polecam L'Oreal Minion Lashes, jest świetny,rzęsy do niebios,choć wyglądają naturalnie i nie sklejone, a to dla mnie najważniejsze,
cena trochę odstrasza : 50zł ale na allegro można znaleźć taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kajaweronika Czas edycji: 2011-09-28 o 18:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.