|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Aranżacja salonu z jadalnią, nie radzę sobie :( pomóżcie proszę!
Kupilismy mieszkanie. 53m jednak są tam tylko 2 pokoje, duzy korytarz oraz łazienka. Jest to nowe budownictwo, mieszkanie z drugiej ręki, także pozostałości po byłych właścicielach są - podłoga, parkiet już mamy zrobione. Nie chcemy zmieniać, bo byłby to dodatkowy wydatek. Pokoje są średnio ustawne.. Borykam się obecnie z salonem. Nie umiem się zdecydować nawet na kolor. Jestem temperamentną brunetką, zawsze marzyłam, by mieć wystrój ciepło-knajpiany.. Uwielbiam czerwienie, szarości, czernie, czekoladowe brązy również.. Pokój gdzie bedzie salon z jadalnią nie jest wielki, około 6m x 3m z groszami... na krótszej ścianie znajduje się okno z parapetem z beżowego kamienia, pod parapetem biały kaloryfer... Drzwi i ramuga jest brązowo ruda, pogłoda ciemnobrązowa.. Jak zagrać kolorem, by wyszło nastrojowo i nowocześnie? Wkleję zdjęcia poglądowe na początek.. będę dorzucać więcej w miarę potrzeb.
Edytowane przez dodeczka84 Czas edycji: 2011-08-04 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aranżacja salonu z jadalnią, nie radzę sobie :( pomóżcie proszę!
Cytat:
Hm. obecnie jestem nieprzytomna ale mogę ci podpowiedzieć. jedna ściana bądź wszystkie mogą być wymalowane jasnym odcieniem szarości np. 9001 lub 9010[patrz kolornik RAL (nie wiem jaką farbą chcesz malować)] a na scianie jakiś dynamiczny obraz w kolorze czerwieni lub pomarańczy, zieleni? trudno mi powiedzieć Chciałabym zobaczyć zdjęcie okna- jaki kolor z czego wykonany. Jaka jest wysokość okna? Z tego co widzę ma 1500 szerokości. To duże pomieszczenie (w końcu kuchnia jadalnia) Ja preferuję raczej jasne kolory. Dużo światła przydałoby się... a jeśli lubisz ostre kolory możesz zając się dodatkami. PS. Modny jest kontrast, z rozsądkiem experymentuj z kolorami. Czasami można bardzo zaszkodzić. Proszę Cię o więcej zdjęć. Najlepiej wykonaj zdjęcia, i na takim 'projekcie' jak wykonałaś ponumeruj, gdzie, które się mieści. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Przepraszam to miał być salon... Wyślij zdjęcia, coś wymyślimy. I napisz coś od siebie czy się zgadzasz a jeśli nie to co Ci nie pasuje, bo trudno mi ocenić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś byliśmy z mężem na zakupach w Leroy Merlin.. Troszkę siłą jego persfazji wybrałam farby do salonu: Śnieżka - Stalowe Magnolie - bardzo jasna szarość oraz dla kontrastu - Magnat Kuszący Rubin. Kolory na ścianach i tak wypadają zawsze ciemniejsze. Sufit - biel. Dokupię jeszcze tapetę w kamienny wzór, którą przykleimy jako tło do meblościanki. Zdjęcia obiecuję porobić. Kupilismy także żyrandole. Do salonu potrójne zwisy z plexi, wewnątrz mleczne szkło, i ozdobne pasy wenge. Teraz biję się nad meblościanką i ławą. Potem stół z krzesłami..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro masz w salonie dodatki w kolorze wenge, to może idź za ciosem i kub takie meble, chyba że miałaś na myśli, że nie wiesz jak ustawić meblościankę, stół itp. - wtedy radzę zrobić wizkę w darmowym voxbox czy net+ (na 100% jest jakaś kolekcja z meblami brw wenge...) i tam bawić się w ich ustawianie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wkleję Wam kilka mebli na które się zdecydowaliśmy.
Meblościanka - wenge + biały Narożnik - ciemny brąz + białe poduchy. Podłoga jest ciemna tak jak widać, więc jasny beżowy dywanik na podłogę. Jakie ściany więc??? Czy przemycić gdzieś elementy Kuszącego Rubinu na scianach? zrezygnować z szarości na konto beżu?
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czarny narożnik nie będzie pasował?
Telewizor na meblościance będzie stał czarny ![]() Żyrandol również kupiliśmy z elementami wenge, akrylowe rureczki w kształcie prostokąta , mleczne szkło + pasek wenge po 2 bokach.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
I jak szyszły "stalowe magnolie" na ścianach ???????? może jakieś zdjęcie ???? bardzo mi się podoba ten kolor (do ciemnofioletowej sofy) ale boję się, że może być zbyt niebieski. Bardzo proszę o pomoc!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.