![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Mój facet - łóżkowy egoista!
Kochane Wizazanki! Czasami zaglądam na forum i czytam wasze problemy, aż w końcu dopadł mnie intymny dylemat i proszę Was o pomoc. Mam faceta, jesteśmy razem od roku. Na początku naszej znajomości nie byłam na niego otwarta, co spowodowane było moim poprzednim burzliwym związkiem i rozczarowaniem. Ale z czasem nabrałam zaufania i pokochałam go mocno. Pokochałam go z jego wadami , a mianowicie - facet jest jedynakiem , nauczonym dostawiania wszystkiego co najlepsze od świata, rodziców itp. Często bywało tak , że dawał mi spaloną zapiekankę, a sobie nakładał tą lepszą i wiele tego typu sytuacji. Za każdym razem kończyło się to wojną z mojej strony - bo jestem kobietą i uważam , że zasługuję na wszystko co najlepsze , a facet jako płeć silniejsza powinien o kobietę dbać m.in. w ten sposób. Jeżeli chodzi o sprawy łóżkowe na początku nie było mi najlepiej - ale wiadomo , długo nie miałam partnera a i na początku człowiek też się trochę wstydzi , więc tłumaczyłam sobie niepowodzenia tym , że jeszcze się dobrze nie poznaliśmy. Dziś sytuacja po roku nie wygląda lepiej. Każdy seks i zbliżenie , trwa bardzo krótko. Gra wstępna sprowadza się do kilku pocałunków i od razu dół. Facet nie chce mnie pieścić oralnie - a jeżeli już - to tylko w 69 - albo w zamian za "lodzika"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój facet - łóżkowy egoista!
Powiedz mu, że jak jest takim samolubnym egoistą, to żeby zostawił Ciebie w spokoju i sobie jechał w kaloryfer.
![]() |
#3 | ||||||
ma zielone pojęcie
|
Musisz zacząć normalnie komunikować facetowi czego oczekujesz. Nie aluzjami, nie linkami do artykułów, tylko normalnie, wprost. Np. "Kochanie, mam ochotę na dłuższą grę wstępną". Bez awantur, bez unoszenia się itd. Krzykiem niczego się nie załatwi.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Facet się nie zmieni, bo nie ma powodu, by się zmienić. Pozwalasz mu na takie "szybkie numerki", mimo że nie masz na nie ochoty. Nie mówisz mu, czego chcesz w seksie... Nic dziwnego, że Wasze życie erotyczne wygląda tak, jak wygląda. Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mój pierwszy facet, tez miał taki sposób z 'szybkimi numerkami' i właśnie komunikowałam mu bardzo głośno i wyraźnie, ale nic to nie dało, obiecywał, że się postara, a jak dochodziło co do czego, to było jak zwykle, także nic nie dawały tłumaczenia. Po prostu taki był (a jedynakiem nie jest ;p). Nie mowie, z tak bedzie z Twoim ale moze tez tak być.
Nprawde uwazam, ze tacy faceci powinni sobie jechac w kaloryfer ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co do zapiekanki - to było wytłumaczenie problemu tego , że jest egoistą, myśli o sobie , uważa, że dużo rzeczy mu się należy. I uważam w 100 % , że facet nawet biorąc sobie głupią zapiekankę lepszą daje dowód na to , że mnie nie szanuje - ŻE ON JEST NAJWAŻNIEJSZY I WSZYSTKO WOKÓŁ JEGO TYŁKA.
Jeżeli chodzi o pieszczoty oralne - mówiłam nie raz - na co on - to zrób mi lodzika itp. W systemie jak Ty mi to ja Tobie. Gotowanie - tak, jestem zabiegana nie mam czasu , żeby porządnie zjeść. I mam z tym problem. Ale to chyba nie debata na ten wątek. ..no a reszta... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem,może on się boi Twojej całkowitej bierności w łózku? Z tym bzykaniem,a potem olaniem,bo leci do kumpla to dla mnie porażka i ja po jego wyjściu już bym numer skasowała.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
skoro tak go kochasz i ci odpowiada to se bądź z nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2011-09-30 o 16:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie oboje jesteście siebie warci. związek to jeden wielki kompromis. a u was to wygląda jak jedna wielka przepychanka, pt. "kto tym razem będzie miał lepiej"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ale po mnie pojechałyście...
Opisałam , swój problem jak najlepiej umiałam... Niedorzeczności - nie do końca. Jego egoizm został trochę odsunięty na bok przez jego zalety , które bardzo mi imponowały. W momencie kiedy decydowałam się na poważny związek, myślałam, że może z miłości uda mi się go nauczyć , życia razem - po partnersku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
to najwiekszy blad popelniany przez wiekszosc kobiet. Mysla, ze swoja miloscia do mezczyzny i zaangazowaniem beda potrafily go zmienic i dostana to samo w zamian (swoja drogo, ze powinny dostac to bezwarunkowo!!). Ale nie zmienia! Po prostu nie zmienia. Statystyki nie klamia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;29721225]to najwiekszy blad popelniany przez wiekszosc kobiet. Mysla, ze swoja miloscia do mezczyzny i zaangazowaniem beda potrafily go zmienic i dostana to samo w zamian (swoja drogo, ze powinny dostac to bezwarunkowo!!). Ale nie zmienia! Po prostu nie zmienia. Statystyki nie klamia.[/QUOTE]
Zle to ubrałam w słowa..chodziło mi o to, że to on starał się bardziej o moje względy niż ja o jego. To on wyznał mi pierwszy miłość, łaził za mną i niewątpliwie się zakochał...a ja przez to wszystko , widząc jakim uczuciem mnie darzy , pomyślałam , że może ukrócę te jego egoistyczne zapędy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Wrrr......
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Owieczka szczerze Ci współczuje takiego faceta, byłam w bardzo podobnej sytuacji przez prawie 3 lata mając nadzieje że się zmieni, że zobaczy w końcu że kobieta potrzebuje więcej czułości. Egoiści się nie zmieniają a jak jest "wolna chata" to po prostu musisz "dać"! A jak nie masz ochoty to jednoznaczne z tym że - nie kochasz mnie bo nie chcesz tego. Dziewczyny, które nie były w takiej sytuacji nie zrozumieją.
Ja dla miłości byłam skłonna do wielu poświęceń, któregoś dnia uświadomiłam sobie że nie musze tak żyć, stać mnie na kogoś lepszego, nawet na lepszego tosta - Takiego wniosku Ci życzę ale sama musisz do tego dojść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pelnia Czas edycji: 2015-02-28 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze to jezeli on jest tak swietnym facetem, to juz dawno bym go zostawila.Mozna cos zaakcweptowac-nie wiem jak Ty to zerobilas,ze on Ci daje cos niejadalnego,cbo chce sie najwesc i ma Cie generalnie gdzies.I po tym watku rasowo to widac,a w seksie jeszcze bardziej to widac i juz.. co tu doradzac.Ja bym juz dawno z Nim nie byla.Skoro jest takim samolubem to niech zostaie sobie sam i kupi lalę ;p albo kaloryfer ;p ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
poza tym, to ,ze lazil to nie oznacza,ze moze byc facetem do zwiazku.. Ja mialam typa ktory latal za mną 5 lat,twierdzil ,ze jestesmy dla siebie stworzeni.. tymczasem potrafil mnie osmieszac w miejscu publicznym 'bo to zarty' ,majac dziewczyne klepac mnie w tylek ,miowiac,ze nie zauwaze go, albo klocilismy sie tak ostro,ze mialam ochote govwogole nie widywac,a on swoje.Nie przypominam sobie jeszcze akcji.A i jak nie chcialam zejsc na dol i pogadac[ nawet jak cos robię] to się obrażał ;] przy okazji na zywo nie potrafil sie przyznac,ze cos do mnie czuje,tylko smsem a tak to moiwl,ze jestem jego kolezanką. ;] i co,tez powinnam miec zapędy do akceptacji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, co Ci tu poradzic mamy? Nie zmienisz go- on wyraźnie tego nie chce. Nie pasuje Ci związek z nim- to po prostu odejdź i tyle. Bo ja tu dobrego dogadywania się nie widzę kompletnie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Seks oralny (czy jakikolwiek inny) nie może być z przymusu ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie byłoby głupio iść do łóżka z własnym facetem, a potem kazać mu zabrać siebie do restauracji ![]() Zawsze mogłaś sama do jakiejś knajpki wyskoczyć ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Mnie się wydaje, że Ty też masz problem z egoizmem. Tobie się należy najlepsze bo jesteś kobietą, tak? Ja tu nie widzę partnerstwa.
Mówiłaś mu o swoich oczekiwaniach, o tym jak lubisz być pieszczona? Jeśli nie, to jego zachowanie w łóżku można wytłumaczyć nieświadomością. Bo jeśli nie mówisz, że tak się Tobie nie podoba, to on nie musi się tego domyślić. Inną kwestią jest sytuacja z wyjściem do kolegi. Mnie to daje dużo do myślenia. Wydaje mi się, że macie problemy także poza sypialnią. Widzę tu brak szacunku do Ciebie i brak empatii. A tego się raczej nie da zmienić. Warto się zastanowić zwłaszcza nad tą kwestią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
A ja Was dziewuchy nie rozumiem! Bo dla mnie to oczywiste, ze partner partnerce powinien dawac te lepsze rzeczy.. Halo, co to za chlop co mi zrzuca ochlapy? Jaki tutaj szacunek dla mnie?
Ja jestem tradycjonalistka i jak dla mnie, to zawsze bedzie tak, ze mezczyzna powinien byc oparciem, podpora, ramieniem na ktorym sie kobieta bedzie mogla wesprzec.. powinien chciec dla niej jak najlepiej.. a juz na pewno lepiej ja traktowac! Dla mnie to jakos oczywiste.. tak u mnie babki myslaly, ciotki, mama i jakos nie zauwazylam, zeby na tym zle wychodzily w zyciu, w malzenstwach.. niech kobiety zaczna wymagac w koncu, a nie jolcza na Wizazu - watek za watkiem!! odrobina egoizmu zadnemu facetowi nie zaszkodzi, a wrecz przeciwnie.. moze zauwazy, ze nie on pepek swiata! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
sory ale ten tekst o zapiekance zniszczył mnie doszczętnie
![]() kogo obchodzą jakieś zapiekanki? mniej lub bardziej spalone? jak moj TŻ robi zapiekanki i je przypali to ZAWSZE daje mi tą bardziej zjaraną - dlaczego? nie dlatego ze wszystko co lepsze jemu się należy tylko dlatego że ja poprostu lubie mocno przypieczone zapiekanki ^^ a co do reszty - jak juz dziewczyny zauwazyly troche gubisz sie w zeznaniach. jak w koncu jest poza łóżkiem? fajnie , dogadujecie sie czy on jest egoistą który wcina najlepsze zapiekanki? ![]() i po raz drugi - jak dziewczyny radzily, no ja mysle ze powinnas z nim porozmawiać. jeszcze raz, i jeszcze a potem nastepny jak nie dotrze. do skutku. jak rozmowy nic nie dadzą to chyba "wymienić na lepszy model", chyba że lubisz czuć się źle przez swojego faceta i być bzykana na szybko przed piwkiem z kolegami. przepraszam za dosadność bo w zasadzie to współczuje ci tej sytuacji (to znaczy nie tej zapiekanki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;29724026]A ja Was dziewuchy nie rozumiem! Bo dla mnie to oczywiste, ze partner partnerce powinien dawac te lepsze rzeczy.. Halo, co to za chlop co mi zrzuca ochlapy? Jaki tutaj szacunek dla mnie?
Ja jestem tradycjonalistka i jak dla mnie, to zawsze bedzie tak, ze mezczyzna powinien byc oparciem, podpora, ramieniem na ktorym sie kobieta bedzie mogla wesprzec.. powinien chciec dla niej jak najlepiej.. a juz na pewno lepiej ja traktowac! Dla mnie to jakos oczywiste.. tak u mnie babki myslaly, ciotki, mama i jakos nie zauwazylam, zeby na tym zle wychodzily w zyciu, w malzenstwach.. niech kobiety zaczna wymagac w koncu, a nie jolcza na Wizazu - watek za watkiem!! odrobina egoizmu zadnemu facetowi nie zaszkodzi, a wrecz przeciwnie.. moze zauwazy, ze nie on pepek swiata! ![]() wiesz co, a dla mnie związek ma szansę na szczęście tylko w przypadku relacji partnerskiej; czyli te zapiekanki jemy po polowie: ja pół spalonej, i on pół; no ale cóż, może dziwna jestem.... i tak samo uważam, że oboje partnerzy powinni traktować się tak samo dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
ma zielone pojęcie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;29724026]A ja Was dziewuchy nie rozumiem! Bo dla mnie to oczywiste, ze partner partnerce powinien dawac te lepsze rzeczy.. Halo, co to za chlop co mi zrzuca ochlapy? Jaki tutaj szacunek dla mnie? [/QUOTE]
A co to za szacunek, gdzie kobieta mówi "ja chcę lepszą zapiekankę, bo mnie się należy, bo jestem kobietą"? Cytat:
I nie wychodzimy na tym źle. Wręcz przeciwnie ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja sie zgadzam z Cinderella Girl. A wogule dajcie spokój już z tą zapiekanką, ja też wole spaloną i co z tego
![]() Poza tym owieczka czemu Ty z nim jesteś? Skoro na samym początku związku jest coś nie tak? Może zmieni się na chwile ale w przyszłości nie będzie lepiej. Edytowane przez kropaa Czas edycji: 2011-09-30 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Przyczepiliście się tej zapiekanki jak rzep psiego ogona
![]() Myślę, że to nie jest głównym problemem autorki, tak tylko napomknęła a tu sie robi główny temat wątku z tego... Ja uważam, że jeśli chodzi o współżycie facet zachowuje się jak egoista i naprawdę rozumiem autorkę, że jest to denerwujące. Ona oczekuje jakiejs gry wstepnej, jakiejs przyjemnosci, a on liczy na szybki numerek, kompletnie o niej nie mysli, oczekuje tylko, aby ona jemu sprawiała przyjemność. A dla dziewczyny może nie byc to przyjemne, albo nawet i byc bolesne. To nie jest w porzadku ze strony faceta, powinien zacząć o niej myślec, bo w tym związku nie jest tylko on...
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Widzę, że nie zrozumiałyście mojego przesłania - a zapiekanka stała się motywem przewodnim tematu. Równie dobrze mogłam napisać o dwóch ostatnich papierosach w paczce i jednym złamanym, którego bez słowa dostałam ja... i o wielu innych rzeczach , ale chciałam tym jedynie podkreślić, jakim samolubem jest mój facet. A i zarazem, dać pokrótce obraz tego , że jednak pod wpływem moich uwag i mówienia jasno - na to się nie zgadzam - zmiany nastąpiły..
Na forum napisałam po to, aby dowiedzieć się jak rozmawiać intymnie o swoim problemie z partnerem - z naciskiem na to , że już takie rozmowy miały miejsce, a mało dały, albo dały na krótką metę.. Nie zgadzam się z koleżankami , które twierdzą, że nie należy im się co najlepsze. Moim zdaniem mężczyzna powinien dawać kobiecie co najlepsze, a ona powinna decydować co dalej z tym zrobi.. najwidoczniej nie spotkałyście się z takim zachowaniem i nie wiecie, jak to potrafi zwalić z nóg.. Kobieta to przyszła matka dzieci, opiekunka rodziny i w każdej biblijnej , książkowej czy po prostu życiowej sytuacji winna być traktowana godnie...jak dama, kwiat,jak coś wyjątkowego. Może faktycznie gryzie się to , że udaje nam się fajnie żyć i miło spędzamy czas... Jest to za moją sprawą, gdyż ogółem nie rozmawiam z nikim o swoich problemach i często robię dobrą minę do złej gry, może i dlatego nie rozmawiam o tym z przyjaciółką, a pisze tu na forum. Proszę natomiast nie porównywać mojej wypowiedzi powyżej do robienia uwag facetowi, bo akurat w tej kwestii zawsze mówię co mi nie odpowiada, ale nie chodzę też wściekła całymi dniami i nie wypominam tego przy każdej możliwej okazji.. Dlatego to wszystko się jeszcze kręci , a ja szukam sposobów żeby trafić do mojego faceta, i żeby dalej kręciło się ale już bardziej kolorowo. Gdybym nie widziała nadziei na poprawę, gdybym nie czuła miłosci z jego strony, i co najważniejsze gdybym nie kochała.. to już dawno bym go zostawiła..ale chcę walczyć, nie z nim , ale o Nas, żeby żyło nam się we wszystkich sferach życia jak najlepiej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
a ja tam rozumiem o co chodzi z tą zapiekanką
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
To żadna zasługa. Kobietą się jest, i koniec. I fakt, że kobieta będzie matką dziecka o niczym nie przesądza. Zwłaszcza, że mężczyzna będzie ojcem tego dziecka. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.