|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
obiektywna ocena...
witam, zarejestrowałam się, ponieważ czytam Was od jakiegoś czasu, a teraz okazało się, że sama potrzebuję pomocy...a raczej opinii
![]() a mianowicie, dwa lata temu poznałam fajnego chłopaka, nigdy nic między nami nie było, po prostu przyjaźń (dawniej nie wierzyłam w przyjaźń między facetem a kobietą, ale tutaj tak było), w tym czasie oboje byliśmy w związkach, kilka miesięcy temu, oboje zupełnie niezależnie rozstaliśmy się ze swoimi połówkami. Nasza przyjaźń dalej żyła swoim życiem, ale jakiś czas temu podczas imprezy, doszło między nami do pocałunków, po tym wydarzeniu próbowałam odsunąć się od niego na jakiś czas, żeby nie niszczyć przyjaźni, ale nie trwało to długo, coś nas do siebie ciągnie, w wakacje wyprowadziłam się na studia i dzieli nas kilkaset kilometrów, oboje ustaliliśmy, że chcemy zobaczyć jak to się sprawdza, spędziliśmy ze sobą ostatnio tydzień, dla mnie to był udany wyjazd, wyglądało że dla niego też, było nam dobrze ze sobą, jednak teraz mam wrażenie, że jego stosunek do mnie się zmienił. Gdy rozmawiamy mówi, że wszystko jest ok, ale nie jest taki jak przed naszym wyjazdem, rzadziej dzwoni pisze, czuję że coś się zmieniło, i nie wiem czy po prostu potrzebuje czasu (gdybyśmy byli w związku musielibyśmy pokonać sporo problemów już na wstępie), czy też nie wie jak powiedzieć mi, że to jednak nie to...nie chcę go naciskać, pytać, bo sama też potrzebuję czasu, dlatego może ktoś z zewnątrz jest mi w stanie obiektywnie powiedzieć jak to wygląda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: obiektywna ocena...
Dopóki nie zapytasz się nie dowiesz.
Może być tak, że Jemu też serce zabiło, ale ze względu na przeszkody jakie musielbyście pokonać by być razem, zastanawia się czy warto. Może On nie wie co dzieje się w Twoim serduchu, a boi się popsuć cos tak fajnego jak Wasza przyjaźń. A może być tak, że nic nie poczuł, a zobaczył, że Ty zaczynasz się angazować i postanowił na jakiś czas zbastować aby nie rozpalać niepotrzebnych nadzie w Tobie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no właśnie tu jest problem, bo on raczej zna moje zdanie w tej sprawie, chyba pozostaje mi tylko czekać i zostawić jemu kolejny ruch...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Jeżeli Mu zalezy- bądź spokojna- odezwie się.
![]() Może daje i Tobie czas na zastanowienie się "Co dalej?".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Czyli on zna twoje zdanie na ten temat, a ty siedzisz i zastanawiasz się co mu po głowie hula?
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się, że moje zachowania są dość jasne, to jego nastawienie jakby się zmieniło. oczywiście mogłabym go po prostu spytać o to, ale chyba lepiej dać mu czas, z jednej strony mam bardzo niecierpliwą naturę, a z drugiej jestem staroświecka, i chcę żeby to on zrobił kolejny krok, a nie ja ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To że mniej pisze - może on też nie wie do końca o co kaman, bo dla Ciebie twoje zachowanie jest jasne ale on może tych "znaków" nie dostrzegać. Napisz że tęsknisz za nim i czy on za tobą itp.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
pisałam, on na to, że też się dobrze bawił i że to miłe
![]() ale macie chyba rację, że czas z nim porozmawiać i wyjaśnic to wprost. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednakże, jeżeli czujesz, że z jakiegoś powodu po Waszym ostatni spotkaniu On ograniczył kontakty, masz dwie drogi: -zapytać się (ale nie mailowo, czy smsowo, a najlepiej osobiście, lub telefonicznie) co się stało, bo masz wrażenie, że się odsunął od Ciebie -czekać na Jego ruch Jaką Ty decyzje podejmiesz już zalezy jaką jesteś osobą, jakie macie i mieliście wczesniej stosunki. A jak długo trwa Jego milczenie? P.S Też jestem staroświecka i uważam, że to jest fajne- nie "kastruję" swoim zachowaniem mężczyzn dając im możliwośc bycia mężczyną. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
wiesz co to nie jest milczenie, widzieliśmy się ostatnio tydzień temu, przed tym pisał po kilka razy dziennie, codziennie dzwonił, a teraz to jest bardzo rzadkie, zadzwonił może ze 2 razy i tyle.
no właśnie dam mu kilka dni, a jeśli nic się nie wydarzy to sama rozwiążę tą sytuację, żeby nie robić sobie zbędnych nadziei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Salomonowe rozwiązanie.
I super! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
a co to znaczy: "o co kaman?" Czyba już nie znam polszczyzny". Serio, proszę o wyjaśnienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli on nie wie o co chodzi.
Edytowane przez 3asiex Czas edycji: 2011-10-02 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
w końcu faceci są chyba rzeczywiście kiepscy w domyślaniu się nawet prostych rzeczy ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Zrób tak, jak sama napisałaś- poczekaj kilka dni, jeżeli nic sie nie zmieni to i tak musicie pogadać, bo musicie ustalić, czy dalej wasza znajomość toczyć się bedzie torem przyjaźni, czy będzie z tego coś więcej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.