![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co zrobić ? Sprowokowałam chłopaka i on tego załuje
Zwiazałam się z chlopakiem z Azji , nasze kultury są bardzo różne , więc to co napisze moze wydawac sie dziwne ale chlopak jest bardzo konswerwatywny, tzn nie uznaje wogole seksu przed ślubem , jego żona musi być dziewicą itp..
Nie mam z tym problemu bo go kocham. Ale kiedy ostatnio do mnie przyjechał , calowaliśmy się i była taka atmosfera ze nie mogłam już wytrzymać i zaczełam z nim niegrzeczną rozmowę , okazało sie ze wcale taki niewinny nie jest i doszło między nami do seksu oralnego. Wszystko byloby ok tylko on teraz unika mnie ,mówi że to grzech.. jestesmy źli , powinnismy czekac z tym do ślubu, że nie byl wtedy sobą , ze mam o tym zapomnieć. Ze chce aby byla taka jak poprzednio.. niewinna i nieśmiała. Doradzcie co mam zrobic ? co powiedzieć zeby go uspokoic ? ze nie jest zly? a i ja czuje się teraz winna bo go sprowokowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co zrobić ? Sprowokowałam chłopaka i on tego załuje
Chłopak przesadza
![]() Przecież jeśli między wami do czegos doszło, to on się musial na to zgodzic, takze nie jest to wyłącznie Twoja wina. Jesli tak bardzo powstrzymuja go poglądy i obyczaje to mógł się na to nie zgadzać ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dokladnie, nie obwiniaj sie za to, bo on tez jest odpowiedzialny. Skoro on taki konserwatywny, to z jakiej paki dal sie sprowokowac? Chyba jednak te jego poglady takie 'twarde' nie sa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się w każdym calu z każdym słowem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Do tanga- jak i do sexu- potrzeba dwojga!
Oboje podjęliście decyzję o takim, a nie inym zachowaniu, zatem oboje powiniście tak samo ponieśc tego konsekwencje. Jeżeli On ma swoje zasady- super- niech się ich trzyma. Ty masz swoje- inne i Ty się trzyasz swoich. Nie ma prawa Cię obwiniać, że masz inne, o ile wiedział o tej różnicy między Wami od początku. No chyba, że udawałaś niewiną dziewicę, a dopiero gdy przyjechał wszystko się zmieniło...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja się obawiam czy Wasze różnice kulturowe nie będą zbyt duże. CO może się wydać po ślubie. Tam jest inna kultura, inne traktowanie kobiet. Często po śubie okazuje się jaki dany mężczyzna jest... ja bym nigdy nie zdecydowała się na taki związek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Wsadził? Wsadził.
Sam Putin powiedział, że człowieka można złamać: -szantażem, -wódką ![]() -groźbą śmierci. Zrobiłaś coś z wymienionych wyżej rzeczy żeby sprowadzić go na złą drogę? Pewnie nie, więc dupek z niego i tyle. A błonę dziewiczą można teraz operacyjnie sobie "zrobić" ale mam nadzieję że nie dojdzie do tego bo to szczyt głupoty.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Co za facet
![]()
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez na to zwrocilam uwagę- on chce,zebys TY była niewinna i niesmiala. rozumiem,ze taka nie jestes z natury? ogolnie raczej nie chcialabym byc w Twojej skorze po slubie... skad wieszczy to bedzie partnerski zwiazek?no,ale moge sie mylic i to złoty człowiek ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- a tak z ciekawosci z jakiego kraju pochodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zgwałciłaś go oralnie, a teraz przeproś za to, że śmiałaś mu zrobić dobrze
![]() Też jestem ciekawa, z jakiego kraju pochodzi. Nie wiem dlaczego, ale obstawiam Japonię albo Chiny.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z poprzedniczka, zastanow sie czy dla niego warto udawac kogos innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim, to ja tu nie widzę stronniczości chłopaka ani żadnego zwalania winy.
Z postu wynika, że czuje się winny i że oboje popełnili błąd. To zupełnie inna kultura, i wcale nie koniecznie zła, czy gorsza. Autorko, jeżeli czujesz się z nim bezpiecznie, nie czujesz się przymuszana do niczego ani nie czujesz, że musisz coś udawać, to po prostu powiedz mu o różnicach kulturowych. O tym, że seks oralny to dla ciebie pewnie coś innego niż dla niego. Powiedz co czujesz i poproś o wytłumaczenie jego uczuć. Bądź szczera. Zwyczajnie. Nie musisz się kajać, ale nie ma co też na niego naskakiwać. Sama wiesz, że to ty sprowokowałaś sytuację. Jeśli jego kultura czy religia sprawia, że mu z tym źle, to go wysłuchaj, porozmawiaj o tym. Może pomożesz mu przełamać jakieś bariery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Unika jej i chce, aby była taka, jak przedtem - niewinna i nieśmiała. Przeoczyłaś ten fragment? Można mieć nas..ane w główce niezależnie od kultury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
jestę wieszczę
|
Biedny, niewinny chłopczyk
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy on wini ciebie za tą sytuację,czy jest zły,że do tego doszło ![]() wydaje mi się,że jeśli to pierwsze to wiele nie zrobisz.jesteś dla niego nieczysta,zła i grzeszna. jesli to drugie to pogadaj z nim i tłumacz,że seksu nie bylo i dalej jesteś niewinna ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
chciałby,aby była jak kiedyś,a że czasu nie można cofnąć to dlatego ją unika ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja też z tego nie wywnioskowałam niczego złego. Czuje się źle z tym co zrobił i chce, żeby znowu było tak jak wcześniej. Normalne...
Gdzie tu nasrane? Gdzie pretensje? Czy tylko ja nie widzę w tym nic strasznego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dowiedziałam się że on nie ma nic przeciwko uprawianiu seksu oralnego tylko uznaje że to wszystko po ślubie. Już nie wydaje się być zły, powiedział że się nawet cieszy bo nie będzie się ze mną nudzić w łóżku ![]() A ja nie nie dziwie sie ze mogl byc troche w szoku , bo naprawde jestem nieśmiałą osobą , nie wiem co we mnie wstąpiło, nie mogłam się powstrzymac i może przestraszył się takiej nowej mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie. Obrzydliwa jawnogrzesznica wykorzystała go w sposób perfidny. On biedulka nie chciał,bronił się z całych sił, ale nieczysta kobieta nie zważała na jego krzyki...o nie!!!Splamiła jego niewątpliwą niewinność. Ach, te baby - tylko by prowokowały i do grzechu namawiały (pfu!!!)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ale gdzie wy to do jasnej ch..lery wyczytałyście?
Co to za masowe samicze rzucanie się na samca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A co w tym złego, że chce, żeby znowu była niewinna? To mu się w niej podobało. Chce cofnąć coś złego, co w jego mniemaniu zrobili i chce żeby było jak dawniej, kiedy ona była niewinna. Nie jest nigdzie napisane, że on się nie poczuwa do winy. Autorka nawet o tym nie wspomniała. Ja tu nie widzę żadnego wpędzania w poczucie winy a jedynie szczere przyznanie się do uczuć.
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- A jak kobieta, która pod wpływem pójdzie z gościem do łóżka i go później unika przez jakiś czas, bo jej wstyd to normalne, tak? A facet nie ma prawa ze wstydu unikać kobiety? Podwójne starnadardy i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Oboje tego chcieliście, Twoje poczucie winy jest nieuzasadnione. Gdyby takie miał zasady i ich przestrzegał to do seksu oralnego by nie doszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ale oni są parą. I to jest ta znacząca różnica. Nie unika się własnej dziewczyny, bo się z nią coś tam zrobiło. Tym sposobem, to ten gościu może co rusz zaliczać dziewice, a potem - niesiony poczuciem winy - odchodzić, bo przecież "już nie jesteś niewinna" - niestety, znam takie przypadki. Pojęta wyłącznie pod kątem seksualności niewinność jest największą wartością kobiety? Może od razu cofnijmy się wstecz o kilka wieków.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-09-30 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Zgodzę się z Ilonką...
Nie zauważyłam tutaj najazdu na autorkę ze strony chłopaka, jedynie informacja dlaczego on jej unika i dlaczego to jest wg niego grzech - bo chce ją widzieć czystą i niewinną. Uważam też, że nadużyciem jest mówienie, że "chłopak przesadza", bo nie znamy jego kultury i jego wyznania. Wedle naszych norm i zasad to może być przesada, ale jego normy kulturowe prawdopodobnie są inne. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
A w dodatku autorka też rozumie jego zdanie i szukała pomocy, bo chce go uspokoić, a nie zrównać z błotem. To znacząca różnica. Ona się na niego nie skarży, tylko rozumie o co mu chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
On nie musi na nią najeżdżać, ale swoim zachowaniem - unikaniem, mówieniem, że 'on nie był wtedy sobą' wmawianiem, że to co zrobili jest 'złe' wpędza ją w poczucie winy i udało mu się to.
Rozumiem, że facet może mieć swoje poglądy. I może mieć swoją kulturę, religię, może jej przestrzegać. Ale on uprawiał seks oralny razem z nią. Nie powinien się zachowywać w taki sposób, bo to niedorzeczne. Jeśli żałuje, niech najwyżej drugi raz tak nie robi przed ślubem, skoro ma takie zasady. Ale nie ma żadnego sensu teraz unikanie dziewczyny i marudzenie jej jacy to oni są źli i niedobrzy. Zwłaszcza, że to tylko jego zdanie.
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorko, nie sądzę, że Ty mu możesz pomóc mówiąc, że nie jest zły, bo w jego odczuciu jesteś współwinna. Daj mu czas.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.