|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pytanie o cisto drożdżowe
1) Czy można je zrobic wieczorem i zostawic np przy grzejniku do rana??
i jeszcze jedno ![]() 2) Czy jesli zrobię je z połowy porcji to wyrośnie mi szybciej niż takie z całej porcji?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie o cisto drożdżowe
Hej
Nie sądzę, by z połowy porcji rosło szybciej - przecież drożdze działają tak samo (no, chyba, że zwiększysz ich ilość w stosunku do reszty produktów, ale do tego nie zachęcam, bo zmieniasz przepis i może ci całkiem nie wyjść ![]() Jeśli chodzi o zostawianie przy grzejniku na noc to nigdy tak nie robiłam, ale sądzę, że to troszkę za długo. Ciasto w takim ciepełku raczej szybko rośnie - godzinka powinna wystarczyć. Poza tym ja kiedyś zostawiłam trochę dłużej i na wierzchu po prostu mi się zeschło... A było przykryte ściereczką. Więc osobiście nie polecam, choć może inne dziewczyny praktykujące w drożdżowcach wiedzą na ten temat więcej i mnie poprawią. Pozdrawiam i życzę duuużego ciacha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.