|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Mama potrzebuje rady.
Witajcie!
Mam pewien problem i potrzebuje porady. Od jakiegoś czasu walczę z kilogramami, które zostały mi po ciąży i w końcu udalo się znaleźć sposób na aktywnośc ruchową po 2 godziny dziennie, którą mogę pogodzić z opieką nad synkiem. Mianowicie - kilkukilometrowe spacery z wózkiem. Mieszkam niedaleko jeziora i własnie otworzyli promenadę wokół jeziora. Idzie się nią pięknie - równa, ładna droga, jeziorko, drzewa itd. Ja zadowolona, Wojciech (mój synek) też. Problem tkwi w bucikach. Oczywiście moich. Mam takiwe stare wydeptane "adidasy" za 40zł. Są wygodne, ale tak intensywne marsze (staram się iść dość szybko) eksploatuję je niemiłosiernie i wkrótce butki wylądują w koszu na śmieci. Musze kupić coś nowego i nie wiem co. Może mi coś doradzicie? tak do 200zł?PS. Dodam jeszcze, ze takie intensywne marsze przyniosły już pierwsze efekty i mogę je polecić mamom, które nie maja z kim zostawić dziecka, a chcą zgubić kg. |
|
|
|
|
#2 |
|
Oby do wiosny
|
Dot.: Mama potrzebuje rady.
Moja córka bardzo sobie chwali butki do biegania z Decathlon'u, te najtańsze
pierwszą parę kupiliśmy jej równiutko rok temu i jeszcze żyją!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Śniegowa, helenka25 pytał o buty dla siebie-nie dla dziecka
![]() Buty typowe do biegania są cholernie drogie ale też niepotrzebne Tobie, w sumie do spacerów, marszu po gładkiej, równej nawierzchnia nie trzeba jakiś specjalnych butów-kup poprostu porządniejsze-jakieś Nike, Adidas, Reebok czy Puma-są przewiewne (więc gdy spoci Ci się stopa nie ma ryzyka niespodzianki w postaci grzybicy), wytrzymałe, bardzo trwałe i bezpieczne. Dobrze trzymają stopę, amortyzują itd. Ja mam jedne buty na siłownię od ponad 3 lat-wciąż wyglądają jakbym kupiła je wczoraj pomimo tego, że są użytkowane intensywnie codziennie (ćwiczę codziennie)-zapłaciłam za nie w siecie Athlet's Foot (teraz już jej nie ma) równo 189zł na wyprzedaży. Są to buty nike, dokładnie takie: Na allegro są od 155zł, są napradę godne polecenia i posłużą napewno długo.
|
|
|
#4 |
|
Oby do wiosny
|
Moja córa ma 15 lat i nosi rozmiar 38
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
To większy niż ja-u mnie skromne 36
myślałam, że chodzi o małego szkraba i kwestię 1szych butów do biegania...
|
|
|
#6 |
|
Oby do wiosny
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Koleżanka również ma te Decathlonówki za ok. 50zł do biegania i bardzo sobie chwali. generalnie warto się przejechać do Decathlonu i porozglądać. Ja np. do NordicWalkingu używałam buty, które pierwotnie kupiłam do maszerowania w górach. O takie http://www.decathlon.com.pl/PL/arpenaz-50-118667897/
Doskonale się sprawdziły i do Nordic'a i do górskich wędrówek teraz biegam w takich http://www.decathlon.com.pl/PL/kapteren-50-129679879/ ale po bieganiu zawsze mam ze 3-4km spaceru do domu. Też są bardzo wygodne, jednak przed pierwsze 2tyg. mnie troszkę obcierały na pięcie (kupiłam dosyć dopasowane). teraz są już w sam raz
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
helenko od siebie podpowiem rolki
można wózek śmiało pchać przed sobą bez niebezpieczeństwa dla Wojciecha, no chyba, że zupełnie sobie nie radzisz z jazdą ale efekty szybsze i bardziej spektakularne niż w przypadku marszu są nawet wózki specjalne dla mam chcących biegać lub..rolkować, tylko oczywiście to dla tych z nadmiarem gotówki![]() Moja córa ma 12 i nosi 39 czyli tak ja ja a swoją drogą myślałam, że decathlon ma droższe buty..
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-10-10 o 23:20 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Kostiumy kąpielowe też mają bardzo trwałe- moja córcia trenowała także pływanie i była na basenie jakieś 8-9 razy w tygodniu i te najtańsze wytrzymywały podobny okres czasu jak speedo.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo Wam dziękuję za te podpowiedzi. Jak będę mieć okazję to przejadę sie do tego decathlonu, bo u mnie nie ma. No i muszę się dalej rozglądać.
Generalnie to nie potrzebuję butów "specjalistycznych", ale tez nie takich zwykłych, bo te moje marsze sa intensywne i w szybkim tempie. W zwykłych paputach wysiadaja mi kolana po 3 km. Na rolkach niestety nie umiem jeździć i już się raczej nie nauczęA pytanie też: jak jest z butami kupionymi na allegro? przecież sie ich nie przymierza? |
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze większy wysiłek niż przy marszu Kupiłam wiele par butów na allegro ale mam akurat typową 39 więc nie było problemu. Ale masz rację, zawsze jest ryzyko, że coś nie będzie pasowało. W sumie można zwrócić zawsze i prosić o wymianę, ale wtedy oczywiście zwiększają się koszty przesyłki i cała zabawa jest porównywalna cenowo ze zwykłym sklepem
|
||
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Na łyżwach też nieszczególnie
To jest własnie ten minus zakupów przez interent - brak możliwosci przymiarki. |
|
|
|
|
#13 |
|
Oby do wiosny
|
Takie "specjalistyczne" buty lepiej amortyzują wstrząsy, więc kolana by tak nie bolały
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
tych które poleciła Lady_Kala nie polecam do biegania
Edytowane przez Klepsydra88 Czas edycji: 2011-10-12 o 10:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Problem tkwi w bucikach. Oczywiście moich.
Mam takiwe stare wydeptane "adidasy" za 40zł. Są wygodne, ale tak intensywne marsze (staram się iść dość szybko) eksploatuję je niemiłosiernie i wkrótce butki wylądują w koszu na śmieci. Musze kupić coś nowego i nie wiem co. Może mi coś doradzicie? tak do 200zł?

pierwszą parę kupiliśmy jej równiutko rok temu i jeszcze żyją!

są nawet wózki specjalne dla mam chcących biegać lub..rolkować, tylko oczywiście to dla tych z nadmiarem gotówki
i już się raczej nie nauczę