Aerobik - co da i czy warto? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-10-28, 18:58   #1
Martiq:)
Zadomowienie

jaki aerobik??

chciałabym pochodzić sobie na aerobik ale nie wiem na który rodzaj?? chciałabym zrzucik troszke tłuszczyku, zwlaszacza z dolnych parti ciała.pzdr
Stary 2004-10-28, 19:36   #2
km
Rozeznanie

GG do km
Re: jaki aerobik??

podam ci super linka na dole masz dokladnie napisane jakie typi aerobicu dzialaja w konretnych przypadkach

http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,55341,295967.html
km jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 11:02   #3
karolinka86
Zakorzenienie

aerobik???

Chciałabym schudnąć od pasa w dół.Czy aerobik będzie na to dobry?Jak często powinnam ćwiczyć?A może polecicie mi jakieś inne cwiczonka?Słyszałam ostatnio o tzw.aerobicznej szóstce Weidera.Gdzie mogę znależć plan tych ćwiczeń??Dzięki z gory
karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 11:24   #4
Orka
Rozeznanie

GG do Orka
Dot.: aerobik???

Na zachętę podam ten link

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=weidera

Znacznie więcej znajdziesz korzystając z wyszukiwarki
Orka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 14:19   #5
201704240951
Konto usunięte

Aerobik

Co o nim sądzicie
Ja mam go od czasu do czasu na lekcjach W-F i mi sie bardzo podoba
Chciałabym mieć więcej takich lekcji
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 19:09   #6
bonifaczka
Raczkowanie

Aerobiczna szósta Weidera jest tylko na brzuch, więc w Twoim przypadku by się nie sprawdziła. Polec wszelkie aeroby: biegania, rowerek, pływanie, itp.
bonifaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 21:07   #7
gava
Raczkowanie

Dot.: Aerobik

Ja uwielbiam aerobik...przede wszystkim dlatego,że po trudnym dniu daje świetne odprężenie, jeśli się go wykonuje wieczorem i bardzo mi poprawia nastrój..dlatego od przyszłego tygodnia..aerobik 2 razy w tyg.
gava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-30, 21:13   #8
davi
BAN stały

GG do davi Wyślij wiadomość przez MSN do davi
Cool Dot.: Aerobik

ja niue lubie. Jak dla mnie to za mały wysileki słabiutkie efekty. Ja wole prawdziwy hardcore zebym czula ze cwiczylam. Chce bys wymeczona. Poprostu chce wiedziec ze nie zmarnowalam tego czasu i chce odczuc to na wlasnej skorze. Dobrze ze podczas aerobicu leci muza jakas bo nudy...
davi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-01, 09:42   #9
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

aerobic to cos cudownego dla dziala iducha
nie dosc ze ruszma sie dzialajc na miesnie to poprawiam sobie nastroj na nastepny dzien jestem bardzej wypoczeta po snie i zrelaksowana mniej denerwuje sie
izmonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-01, 09:56   #10
inch
Zakorzenienie

Tak naprawdę wszystko zależy od instruktora i tempa muzyki. Sa różne rodzaje aerobiku, dla tych, którzy lubią coś szybkiego, chcą się zmęczyc i dla tych, którzy wolą umiarkowane tempo

Ja pochwalam każdą aktywność ruchową

Na aerobik kiedys chodziłam do fitness klubu (byłam zauroczona choc z perspektywy czasu wiem, ze to endorfiny, a nie sala z głosną muzyką działały na mnie tak dobrze). W liceum na lekcjach wfu czasami nauczycielka prowadziła aerobik przy jakiejs kasecie (stare przeboje lat 70-tych ). Większość dziewczyn, jak to zwykle bywa, nie chciało się cwiczyc. Mnie też sie nie podobało. Bo najbardziej motywuja ludzie, po których widzisz, że chcą cwiczyć i im zależy
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-01, 10:00   #11
Nati02
Zakorzenienie

A mnie dziewczyny z klasy poprosiły o prowadzenie aerobicu na zajeciach. I od wtorku ruszam

Edytowane przez Nati02
Czas edycji: 2013-05-31 o 12:21
Nati02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-01, 10:02   #12
inch
Zakorzenienie

Potwierdzam, Bonifaczka ma rację
Osobiście polecam biegi
Stary 2005-10-01, 10:05   #13
Nati02
Zakorzenienie

Ja rowerek
Stary 2005-10-01, 10:08   #14
inch
Zakorzenienie

Mówiąc szczerze, na rowerze musisz jechać dobrze ponad pół godziny niezłym tempem (ok 20 km/h) żeby doszło do takich efektów jakie daje 30 minutowy bieg lekkim tempem :P
Stary 2005-10-01, 11:13   #15
karolinka86
Zakorzenienie

A zwykły aerobik?Albo wodny?Co wy o tym sądzicie??I jak często ćwiczyć?
Stary 2005-10-01, 14:01   #16
Nati02
Zakorzenienie

Inch, tak, ja jezdze jakies 26-27 km/h przez jakies 40 minut a w trakcie tego jezdzenia ogladam telewizor albo czytam ksiazke czego juz nie mooge robic przy bieganiu
Stary 2005-10-01, 14:02   #17
Nati02
Zakorzenienie

Wodny aerobic jest bardzo dobry dla naszych miesnie- nie obciaza ich, wiec nie nic sie nie stanie zlego. Zwykly- rowniez dobry. Kazda forma ruchu jest dobra
Stary 2005-10-01, 14:54   #18
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02
Inch, tak, ja jezdze jakies 26-27 km/h przez jakies 40 minut a w trakcie tego jezdzenia ogladam telewizor albo czytam ksiazke czego juz nie mooge robic przy bieganiu
Wow!! Naprawdę utrzymujesz TAKIE TEMPO zajmując się czyms innym? Jesli tak, to podziwiam

Mogłabym zacząć mówić o śpiewających w lesie ptaszkach, łonie przyrody i kontaktem z otoczeniem, ale obydwie dobrze to rozumiemy, prawda?
Stary 2005-10-01, 15:27   #19
Nati02
Zakorzenienie

Wytrzymuje... lubie tak jezdzic Tyle, ze ja jezdze po najmniejszej lini oporu, tak by namachac sie, ale aby miesnie łydek tego bardzo nie odczuwały, wiec jest to o wiele bardziej proste.

Co do ptaszkow i tak dalej to oczywiscie, ze rozumie bo sama od czasu do czasu biegam
Stary 2005-10-01, 17:14   #20
karolinka86
Zakorzenienie

A co do aerobicznej szóstki Weidera to wydaje mi się że ten trening też mi się przyda bo w brzuchu również chcę schudnąć. Tak wogole moj cel to10-15kg więc przydałoby się coś jeszcze...Dzięki za porady!!!
Stary 2005-10-01, 17:54   #21
201704240951
Konto usunięte

kochane jak dobrze wiedzieć co o nim sądzicie bo ja mam takie same zdanie
Bardzo dobrze odpręża i dodaje energii i uspokaja
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 19:08   #22
ewelincia17
Raczkowanie

Red face aerobic. Która z Was ?...

Która z Was chodzi na aerobic? ile razy w ciągu tygodnia? po ilu dniach widać efekty? Chciałabym zapisać się na aerobic. nie ukrywam że zależy mi na poprawieniu kondycji i pięknemu wyrzezbieniu sylwetki...a wiem że jest dużo rodzajów aerobicu. Jak myślicie który jest najbardziej skuteczny? jeśli macie swoje fotki po jakimś czasie uczęszczania na takie zajęcia pochwalcie się wyrzezbioną sylwetką! buziaki
ewelincia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 21:08   #23
skrawka
Wtajemniczenie

Dot.: aerobic. Która z Was ?...

ooo podpinam się do wątku i czekam na opinie
skrawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 22:14   #24
inna_ona
Raczkowanie

ja chodzę dwa razy w tygodniu- raz na klasyczny aerobik, a raz na dance aerobik. aerobik nastawiony jest na wzmacnianie mięśni, z kolei dance aerobik na spalanie. z tego co mówili mi instruktorzy, takie połączenie jest b. korzystne.
co do efektów, to na razie nie będę sięwypowiadać, bo chodzę dopiero od trzech tygodni. jedno jest pewne- to świetna zabawa, szczególnie dance
inna_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 22:38   #25
wścibiuszka
Zadomowienie

hmmmmm powiem tak ja chodziłam na aerobik przez pół roku i efektów piorunujących nie było (schudłam 5 kg tylko i wyłącznie dzieki diecie) od sierpnia połączyłam aerobic z siłownią i schudłam ok. 10 kg (7tłuszcz/3 woda) do tego wzmocniłam mięśnie, poprawiłam kondycję i poleciało mi z obwodów po naście cm-ów.
Osobiście wychodzę z założenia że samym aerobikiem cudów się nie zdziała- jeśli zależy ci na wyrzeżbieniu sylwetki a w gre wchodzą tylko zajęcia grupowe to wybieraj te z obciążeniem.

Ciężka praca popłaca...
Rozwijam się jako:

wizażystka

wykładowca wizażu
Lipstick Studio
wścibiuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 22:39   #26
wścibiuszka
Zadomowienie

http://kulturystyka.com.pl/a/11768
wścibiuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 00:14   #27
guga1
Wtajemniczenie

polecam aquaaerobic szczegolnie dla osob ktore nie lubia tradycyjnego. Mnie np. taki nudzi, za to po zajeciach w wodzie czuj sie jak nowonarodzona i o wiele kilo lzejsza, naprawde super o efektak wiele nie moge powiedziec bo chodzilam na to tylko w czasie praktyk, ale panie biorace udzial w zajeciach byly zachwycone. Niezle efekty daje polacznie aqua z calenaticsem. Z moich obserwacji moge powiedziec ze panie ktore chodzily na to i na to przez dluzszy czas wygladaly naprawde super.
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 13:56   #28
Athenka
Raczkowanie

Efekty widać ale nie licząc w dniach tylko tygodniach i miesiącach. Ja od ponad roku chodze 3 razy w tyg. na tae bo i tbc (2x). TBC swietnie wzmacnia mięśnie i po 4 miesiącach tyłeczek znacznie się podnosi i ujedrnia (ja złapałam 4 cm więcej w bioderkach dzięki kształtom pupy. Ja poszłam ćwiczyc bo chciałam ujędrnic mięśnie co dało mi dodatkowe 5 kilo w ciągu 4 m-cy, centymetrów mi nie przybylo (oprócz bioderek ), zawsze mialam problem z przytyciem a teraz no problem, waga zatrzymała sie na 55 i jest ok, mięśnie są bardziej "zbite". Kondycję poprawiam na tae bo, ale nie każdemu sie podoba więc wybierają dance, hi-low, step itd.
Athenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 15:03   #29
Midi
Zakorzenienie

O, właśnie tak bym chciała jak Ty, Athenka! zwiększyć troszkę wagę (ze 2-3 kg), "podnieść" pupę i zmniejszyć obwód talii... Ja od jakichś 3 lat chodzę na aerobik z przewagą stepa 3 x w tygodniu, wiosną i latem biegam, do niedawna kilka razy w tygodniu pływałam i efektu "wyrzeźbienia" niestety nie widzę, za to oczywiście kondycja poprawiła mi się w ogromnym stopniu. Ale ja generalnie jestem szczupła, więc zrzucać nie było co.
Teraz bym chciała właśnie trochę mięśnie zarysować, no i brak talii mnie niepokoi... Obiecałam sobie, że w tym tygodniu się wezmę za ćwiczenia na brzuch z jednego z linków Suzany Wieczorami "męczę" też ręce - mam bardzo cienkie, wygląda to okropnie
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 16:45   #30
Athenka
Raczkowanie

Wiesz Midi, stosowałam juz wiele metod na kilkukilogramowe przytycie, żadne makarony, kluchy i pierogi mi nie pomagały. A tu... 4 m-ce i już takie efekty. Kiedys próbowałam cwiczyć w domu bo zajęcia tbc nie są jakieś trudne aby potrzebować "oka" instruktora (no może sprawy techniczne żeby wiedzieć jak efektywnie ćwiczyć) ale jakoś w domu mi nie szło. Jak człowiek zapisze sie na daną godzinkę, zapłaci to wtedy może spodziewać sie efektów. Gorąco polecam . Pozdrawiam.
Athenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości