STEPPER - Październik - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 14:29   #1
BladaMary
Raczkowanie

Thumbs up

STEPPER - Październik

Hej girls
od miesiąca nie ćwicze na stepperze. Jest mi z tego powodu łyso więc postanowiłam od jutra przez 31 dni czyli cały jesienny Październik ćwiczyć 20 minut dziennie. Ani dnia dłużej !
Co Wy na to ?

58 kgjutro
BladaMary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 15:43   #2
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi
Dot.: STEPPER - Październik

Hej jestem za i dołączam się do Ciebie zatem ten wątek tylko na miesiąc tak? Bo jak na dłużej to proponuje zmienić tytuł na: "STEPPER III"
Tak czy owak będę ćwiczyć razem z Tobą. Piszesz, że ćwiczysz już miesiąc, zauważyłaś już jakieś efekty? Ciekawa jestem czy te 20 minut wystarczy i ile kroków robisz w tym czasie
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 09:27   #3
BladaMary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Hej jestem za i dołączam się do Ciebie zatem ten wątek tylko na miesiąc tak? Bo jak na dłużej to proponuje zmienić tytuł na: "STEPPER III"
Tak czy owak będę ćwiczyć razem z Tobą. Piszesz, że ćwiczysz już miesiąc, zauważyłaś już jakieś efekty? Ciekawa jestem czy te 20 minut wystarczy i ile kroków robisz w tym czasie
Nie ma efektów bo od miesiąca nie ćwicze
Postanowiłam ćwiczyć 20 minut dzienie bo nie mam czasu na dłużej. A jestem ciekawa czy taki czas wystarczy i czy coś się zmieni po miesiącu. Będe królikiem doświadczalnym Chcę obalić mit że to nic nie da. Nie wiem ile robie kroków bo mam kijowy stepper

58 kgjutro
Stary 2011-10-01, 11:04   #4
cytrynka122
Rozeznanie

Hej, ja ćwiczę na steperze skrętnym od początku września tak co drugi dzień po 15 minut i więcej. Średnio wychodzi mi od 600 do 1000 kroków.

30/2018 Filmy: 43//2018
30/2017 Filmy: 44/2017
39/2016 Filmy:34/2016

cytrynka122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 11:12   #5
anniaa

trochę nie widzę sensu zakładania kolejnego wątku o stepperze jeśli taki już jest. Tym bardziej , że zaraz pojawią się pytania na które odpowiedzi są w poprzednim wątku.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 12:43   #6
BladaMary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
trochę nie widzę sensu zakładania kolejnego wątku o stepperze jeśli taki już jest. Tym bardziej , że zaraz pojawią się pytania na które odpowiedzi są w poprzednim wątku.
To temat poświęcony odliczaniu 31 dni

58 kgjutro
Stary 2011-10-01, 19:05   #7
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

a nie lepiej ćwiczyć np. po 40 minut ale co drugi dzień? spalisz więcej tłuszczu

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 09:52   #8
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez cytrynka122 Pokaż wiadomość
Hej, ja ćwiczę na steperze skrętnym od początku września tak co drugi dzień po 15 minut i więcej. Średnio wychodzi mi od 600 do 1000 kroków.

I jak? Widzisz efekty ćwicząc w ten sposób?

noseknosek, hmm dałaś mi do myślenia i może mi poradzisz bo ja ćwicze na rowerku stacjonarnym + stepper. Nie wiem czy lepiej ćwiczyć jeden dzień stepper a drugi rowerek ale dłużej (40min) czy łączyć oba w jednym dniu ale ćwiczyć krócej (20min jedno a potem wskakuje na drugie i też 20min) wiem, że mało czasu ale jako, że ćwiczę dopiero od miesiaca wydłużam go, zaczynałam od 20

BladaMary ojć, źle doczytałam tzn, że ćwiczysz od miesiąca hihi ok już rozumiem. Ja niestety wczoraj dostałam okres i muszę trochę poczekać z ćwiczeniami bo pierwsze 3 dni są dla mnie makabryczne ale trzymam kciuki za Ciebie!

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2011-10-02 o 09:57
Stary 2011-10-02, 12:15   #9
BladaMary
Raczkowanie

Pani Noskowa :
Nie moge 40 minut bo po 15stu kręci mi się w głowie niestety
Poza tym nie mam czasu na tyle, pełno ostatnio mam rzeczy do zrobienia poza domem
Pani Rossi :
Ja uwielbiam podczas okresu bo ból nóg niweluje ból brzucha. Czekam aż dołączysz

58 kgjutro
Stary 2011-10-02, 15:00   #10
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
I jak? Widzisz efekty ćwicząc w ten sposób?

noseknosek, hmm dałaś mi do myślenia i może mi poradzisz bo ja ćwicze na rowerku stacjonarnym + stepper. Nie wiem czy lepiej ćwiczyć jeden dzień stepper a drugi rowerek ale dłużej (40min) czy łączyć oba w jednym dniu ale ćwiczyć krócej (20min jedno a potem wskakuje na drugie i też 20min) wiem, że mało czasu ale jako, że ćwiczę dopiero od miesiaca wydłużam go, zaczynałam od 20

BladaMary ojć, źle doczytałam tzn, że ćwiczysz od miesiąca hihi ok już rozumiem. Ja niestety wczoraj dostałam okres i muszę trochę poczekać z ćwiczeniami bo pierwsze 3 dni są dla mnie makabryczne ale trzymam kciuki za Ciebie!
Rossi no ja bym ćwiczyła po 40, bo podobno dopiero po 15-20 minutach ruchu tych samych mięśni organizm zaczyna dopiero palić tłuszcz a nie rozbudowywać mięśnie. Widzę to sama jeśli chodzi o stepper - moje uda i pupa wyglądają o wiele lepiej, są jędrniejsze, cellulit o wieeele mniejszy. 40 minut to wcale nie jest mało, także myślę, że efekty będą. Ja na stepperze ćwiczę 35 minut, ale w dość szybkim tempie.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 09:16   #11
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

BladaMary u mnie ćwiczenia w trakcie okresu skutkują jak ja to mówię "powodzią nocną" ale od dziś dołączam do Ciebie na te 15 minut, później będę ćwiczyła jak radzi Noseknosek dziękuję za radę

P.S. BladaMary dziwne jest to, że kręci ci się w głowie ćwicząc. Może jesteś na diecie i za mało jesz albo jesteś wycieńczona zajęciami dnia codziennego hmm??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 12:32   #12
cytrynka122
Rozeznanie

Efekty są małe ale są, do tego stosuje masaż antycellulitowy, codziennie!

30/2018 Filmy: 43//2018
30/2017 Filmy: 44/2017
39/2016 Filmy:34/2016

cytrynka122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 15:33   #13
BladaMary
Raczkowanie

Rossi, podobno nieprawidłowo oddycham podczas ćwiczeń. Ja w to nie wierzę
Fakt, po przyjściu do domu jestem padnięta a tu jeszcze stepper
Cytrynka marzę o braku cellulitu ale nie potrafie się zmotywować do masażów. Wkurzają mnie

58 kgjutro
Stary 2011-10-03, 15:37   #14
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
a nie lepiej ćwiczyć np. po 40 minut ale co drugi dzień? spalisz więcej tłuszczu
udowodnij mi swoją teorie
Stary 2011-10-03, 15:44   #15
Szlachcianka
Rozeznanie

Dziewczyny dołączam się i ja
Dawniej machałam na stepperze ale zanim jakiekolwiek efekty zobaczyłam to zaszłam w ciąże i tylko ten efekt się liczył. Teraz pasuje ujędrnić ciałko i troszke kilo zrzucić
Może te 31 dni wystarczy Ja wczoraj własnie pierwszy raz stanełam na nim na 40min, dzis wieczorkiem też mam taki plan. Próba nie strzelba, jakby co to chociaż kondycja będzie lepsza. I słyszałam kiedyś takie fajne zdanie, że jak sie człowiek ze 2 razyw tygodniu porządnie spoci to " sie mniej czepia innych" i humor lepszy Więc do dzieła

Szlachcianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 16:43   #16
BladaMary
Raczkowanie

6 dzień stepperowania.
Na początku mi się nie chciało a teraz to nawet z radością wskakuje na sprzęt
a jak u was?

58 kgjutro
Stary 2011-10-07, 08:31   #17
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Mnie też się nie chce ale jakoś idzie jutro imprezka pewnie będzie tyle smaczności ajjćć... no i pewnie się skuszę.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości