|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Patologia u sąsiadów
Witam,
nie wiem do jakiego działu przypiąć ten wątek, lecz nigdzie nie znalazłam nic podobnego. Mieszkam w wieżowcu i piętro niżej, pod swoim mieszkaniem mam strasznie uciążliwych sąsiadów. Małżeństwo i dzieci całymi dniami, aż po godzinę 24 krzyczy, wyzywa, bije się. Słów, jakimi krzyczą ci ludzie do dzieci, normalny człowiek nie użyłby nawet do psa. Te krzyki i bójki są na tyle uciążliwe, że chcę tą patologię zgłosić. Tylko nie wiem gdzie. Do opieki społecznej czy na policję czy może do jakiegoś ośrodka pomocy rodzinie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Patologia u sąsiadów
Do każdego z tych miejsc możesz zgłosić sprawę. Najmniej zachodu będziesz miała ze zgłoszeniem na policję.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W przypadku awantury, która właśnie trwa, ja zgłosiłabym na policję, która przyjeżdża zaraz po przyjęciu zgłoszenia.
Jeśli zachodzi podejrzenie, że rodzice stale stosują wobec swoich dzieci przemoc, zgłosiłabym też do MOPS-u, który przyjdzie rozeznać sytuację i może podjąć kroki mające na celu poprawę sytuacji w rodzinie. A więc w Twoim przypadku zgłosiłabym i tu i tu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Buc
|
policja.
później mopsy i inne ośrodki pomocy. jak facet jest prowodyrem i agresorem to od razu rozejrzałabym się za jakimś lokum dla żony i dzieci.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie tylko facet jest "agresorem", tylko ta kobieta również. Zero kultury i szacunku w rodzinie, tylko krzyki, awantury i niesamowite przekleństwa, ze strony matki jak i ojca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
jak sa jakies awantury, krzyki i wyzwiska to zglos to na policje. nawet jesli nie jest to po ciszy nocnej. i w zasadzie zgloszenie do MOPSu to tez dobry pomysl. szkoda, zeby dzieciaki sie tak meczyly...
![]() |
#7 | ||
Buc
|
Cytat:
przyjemnie. a była kiedyś u nich policja czy każdy olewa? Cytat:
dokładnie.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgłoś na policje przy pierwszej awanturze... a później, po kolei wszedzie, gdzie sie tylko da. Najlepiej, jakbyś znalazła też świadków (innych sąsiadów), którzy poprą twoje zeznania.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sama już nie raz chciałam mu powiedzieć jak go spotkam, że jak jeszcze raz będą takie awantury to to zgłoszę, ale jak go tylko widzę to aż strach. A do tego zawsze kiedy go spotykam to ani jednego sąsiada na klatce/w windzie. A jakby taki mi strzelił to by było po mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
koniecznie zgłoś na policję, najlepiej poproś o zachowanie dyskrecji, żebyś sama była bezpieczna - chociaż różne historie słyszałam o zachowaniu dyskrecji przez policję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.