egzamin poprawkowy z matematyki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-07, 17:34   #1
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

egzamin poprawkowy z matematyki

jak wyglada taki egzamin? [bo ktos z moich bliskich ma]
slyszalam ze sa dwie czesci- ustna i pisemna- na czym one polegaja?
ile ma sie czasu na rozwiazanie zadan? ile trzeba uzyskac procent zeby zdac?
bardzo prosze o pomoc
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 22:13   #2
superwera
Przyczajenie

Dot.: egzamin poprawkowy z matematyki

nie wiem czy dobrze zrozumialam... ale u nas, na poli, egzamin z matematyki w sesji poprawkowej jest identyczny jak w pierwszym terminie.
superwera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 08:18   #3
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

mi chodzi o liceum-przepraszam ze nie sprecyzowalam
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 08:52   #4
iza_
Wtajemniczenie

nie jestem pewna,ale chyba nie ma reguły. przyjdziesz i komisja ci powie ile na co masz czasu. Są zawsze tak jak mowisz dwie częsci,ale konkretnych informacni powinnaś szukać u nauczyciela matematyki chyba.
iza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 23:45   #5
KamilQa09
Przyczajenie

pisze któraś komisa w tym roku?
KamilQa09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 06:28   #6
lizawietta
Zadomowienie

chyba wyjdzie ze ja serio jest czesc ustna
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 14:19   #7
KamilQa09
Przyczajenie

nie no co ty
jak jesteś w LO badz technikum to tylko pisemne, jak na studiach to nie wiem
kurde ja się boje tego komisa , ze nie zalicze ...
KamilQa09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 14:34   #8
Katarynka1
Raczkowanie

W moim lo było tak - najpierw była część pisemna dla wszystkich (ale nie mam pojęcia, ile % trzeba było uzyskać żeby zaliczyć), jeśli komuś poszło wystarczająco dobrze to miał z głowy. Jeśli ktoś uzyskał za mało pkt to była druga część, można ją nazwać ustną, polegało to na rozwiązywaniu zadań przed komisją, chyba jakoś na głos żeby mogli się zorientować czy uczeń jest przygotowany.
Pewnie w każdej szkole wygląda to inaczej, bo przecież dyrekcja sama może ustalić jak będzie wyglądał taki egzamin, proponuję popytać ludzi ze starszych roczników.
Katarynka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 15:30   #9
kleo14
Zakorzenienie

Ja miałam w zeszłym roku, więc się wypowiem
Miałam 45 minut na rozwiązanie 13 zadań. Nauczycielka zabrała moją pracę, ja miałam trochę czasu wolnego, do momentu gdy sprawdzi czy zaliczyłam część pisemną. Wydaje mi się, że wymagane jest 50%. Gdy czekałam to usiłowałam zrobić zadania, których nie zrobiłam lub wiem, że miałam źle na pisemnym, bo wiedziałam, że z tego pytają. Potem wywołali mnie na ustny - tam trzyosobowa komisja. Pytali o to co miałam źle, kazali rozwiązywać różne zadania... stres nieziemski Skończyłam, podziękowali, wyszłam z sali i czekałam na wynik. Zawołali mnie z powrotem i usłyszałam upragnione "witamy w 2 klasie"
(u nas obowiązkowe dwie części, nie można zaliczyć na inną ocenę niż 2)

Patrząc z perspektywy czasu uważam, że zadania były naprawdę proste (z ustnym gorzej, bo np. nauczycielka ścierała mi rozwiązanie i kazała inaczej zrobić - twierdziła, że jak będę robić naokoło to nie zdam matury bo mi czasu zabraknie.. a ja tam ledwo żywa ze stresu), najgorsza w tym wszystkim jest świadomość samego egzaminu i tego, że można nie zdać.

Ale podsumowując - uważam, że ten komis dużo mi dał, naprawdę. Uczyłam się jak nigdy i dzięki temu mam mniejsze problemy z matmą (a w tym roku wyciągnęłam się nawet na 3! )
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 15:56   #10
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kleo14 Pokaż wiadomość
Ja miałam w zeszłym roku, więc się wypowiem
Miałam 45 minut na rozwiązanie 13 zadań. Nauczycielka zabrała moją pracę, ja miałam trochę czasu wolnego, do momentu gdy sprawdzi czy zaliczyłam część pisemną. Wydaje mi się, że wymagane jest 50%. Gdy czekałam to usiłowałam zrobić zadania, których nie zrobiłam lub wiem, że miałam źle na pisemnym, bo wiedziałam, że z tego pytają. Potem wywołali mnie na ustny - tam trzyosobowa komisja. Pytali o to co miałam źle, kazali rozwiązywać różne zadania... stres nieziemski Skończyłam, podziękowali, wyszłam z sali i czekałam na wynik. Zawołali mnie z powrotem i usłyszałam upragnione "witamy w 2 klasie"
(u nas obowiązkowe dwie części, nie można zaliczyć na inną ocenę niż 2)

Patrząc z perspektywy czasu uważam, że zadania były naprawdę proste (z ustnym gorzej, bo np. nauczycielka ścierała mi rozwiązanie i kazała inaczej zrobić - twierdziła, że jak będę robić naokoło to nie zdam matury bo mi czasu zabraknie.. a ja tam ledwo żywa ze stresu), najgorsza w tym wszystkim jest świadomość samego egzaminu i tego, że można nie zdać.

Ale podsumowując - uważam, że ten komis dużo mi dał, naprawdę. Uczyłam się jak nigdy i dzięki temu mam mniejsze problemy z matmą (a w tym roku wyciągnęłam się nawet na 3! )

gratuluje ze Ci sie powiodło jednak wollabym czegos takiego nie doswiadczyc zwlaszcza ze popsuje mi to moje plany na wakacje(praca).
Stary 2009-06-04, 17:40   #11
deska123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
gratuluje ze Ci sie powiodło jednak wollabym czegos takiego nie doswiadczyc zwlaszcza ze popsuje mi to moje plany na wakacje(praca).
To do roboty, jeszcze jest czas na poprawę! Siedząc na wizażu, na pewno się nie nauczysz.

21.08.09 - zdane prawko.
deska123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-05, 14:00   #12
MissHuffy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarynka1 Pokaż wiadomość
W moim lo było tak - najpierw była część pisemna dla wszystkich (ale nie mam pojęcia, ile % trzeba było uzyskać żeby zaliczyć), jeśli komuś poszło wystarczająco dobrze to miał z głowy. Jeśli ktoś uzyskał za mało pkt to była druga część, można ją nazwać ustną, polegało to na rozwiązywaniu zadań przed komisją, chyba jakoś na głos żeby mogli się zorientować czy uczeń jest przygotowany.
Pewnie w każdej szkole wygląda to inaczej, bo przecież dyrekcja sama może ustalić jak będzie wyglądał taki egzamin, proponuję popytać ludzi ze starszych roczników.
u mnie w byłym LO był tak samo.
Stary 2009-06-08, 17:29   #13
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

hej...mnie też czeka poprawka...nie rozumiem tego tym bardziej,że wszystko umiem<sama tak nauczycielka to powiedziała> tylko na spr źle mi szło;( chciałam się odwołać a ta,że nie mam podstaw.Jedna dziewczyna wgle do szkoły nie chodzi<ma 180h na 670h tylko odbytych> co to za sprawiedliwość i zdała...brakuje mi 8punktów do zaliczenia;(( na 2,bo mamy system punktowy...jestem załamana
boże święty;(
pyska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 18:56   #14
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pyska17 Pokaż wiadomość
hej...mnie też czeka poprawka...nie rozumiem tego tym bardziej,że wszystko umiem<sama tak nauczycielka to powiedziała> tylko na spr źle mi szło;( chciałam się odwołać a ta,że nie mam podstaw.Jedna dziewczyna wgle do szkoły nie chodzi<ma 180h na 670h tylko odbytych> co to za sprawiedliwość i zdała...brakuje mi 8punktów do zaliczenia;(( na 2,bo mamy system punktowy...jestem załamana
boże święty;(
A nie możesz pisać pomiaru dydaktycznego?
W koncu nie zgadasz się ze swoją oceną, więc moze będzie to dobre wyjscie?
Chyba ze u ciebie w szkole tego nie ma...
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 19:59   #15
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

jest...mówiłam o tym...chciałam się odwołać,ale ta baba,że mogę się odwołać,ale to mi nic nie da,bo zaliczałam semestralkę,której nie zaliczyłam i ona ma podstawy bym tego nie pisała i tyle;/ jutro idę do wychowawczyni,bo to niesprawiedliwe totalnie...ze wszystkich przedmiotów mam dobre oceny tylko ta matma;( a w gimnazjum zawsze miałam dobre oceny z matmy..lubię matmę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-08, 20:33   #16
kleo14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pyska17 Pokaż wiadomość
boże święty;(
Na początek powiem, że skoro semestralnej nie zaliczyłaś, to raczej nie ma szans, żeby Ci darowali (tak jest przynajmniej u mnie, nie wiem jak to postrzegaja dokładnie u Ciebie)
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja miałam poprawkę tak naprawdę za to, że 1 pkt mi zabrakło na jednym sprawdzianie w ciągu roku.. Ale ogólnie to był cyrk, nauczucielka naobiecywała moim rodzicom, potem robiła zupełnie inaczej, nie wstawiała mi poprawionych ocen. Potem odesłano mnie do nauczycielki, która nas uczyła w pierwszym semestrze, odpowiadałam u niej chyba ze 4 razy (w tym przed starszą klasą z rozszerzoną matmą, rzeczywiście bardzo pokrzepiające..) - mimo że wszyscy inni pisali. Inna sprawa, że nauczycielka, która mnie zagroziła nie lubiła mnie i uznała, że chyba kogoś MUSI oblać, za karę za to, że niczego nas nie mogła nauczyć i kompletnie nie miała podejścia do licealistów (przysłali ją po 18 latach pracy na uczelni, gdzie jak wiadomo byli ludzie, którzy chcieli się czegoś nauczyć i mieli pojęcie o matematyce, więc ona założyła, że z nami w 1 lo jest tak samo).
Za to naaagle, we wrześniu ruszyły ją chyba wyrzuty sumienia, bo pytała się mnie czy zaliczyłam, strasznie mi gratulowała i od tej pory jak tylko mnie zobaczy uśmiecha się od ucha do ucha i mówi mi jako pierwsza 'dzień dobry'. Chyba nigdy jej nie zrozumiem.
W każdym razie moja szkoła jest dziwna i wlepienie kilkunastu uczniom komisa nie stanowi żadnego problemu i jest jak najbardziej realnym zagrożeniem. Dlatego w tym roku dziękuję niebiosom, że zdaję
To się rozpisałam..
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 20:43   #17
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

u nas tak samo...mówiła,że mnie przepuści;((,ale cóż...
Stary 2009-08-20, 22:17   #18
Ona92
Przyczajenie

Ja też mam niestety komisa z matmy już w ten poniedziałek chodzę do Technikum i jestem ciekawa jednego czy nauczyciele w tej komisij by np robili tak,że tylko sprawdzą czy ktoś umie rozwiązać i można zdać.A i czy trzeba dużo przykładów zrobić na tablicy żeby zdać?? Proszę o szybką odpowiedz
Ona92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 16:21   #19
lillijeczka
Przyczajenie

Mam takie pytanie, w poniedziałek mam egzamin poprawkowy z matmy, oczywiście przed zebraniem rady pedagogicznej złożyłam podanie, po radzie otrzymałam od mojej nauczycielki zakres wymagań i tyle. I się wystraszyłam troszkę, bo w internecie przeczytałam, że należy pisemnie w sekretariacie potwierdzić odebranie zakresu wymagań czy coś takiego żeby wiedzieli że przystępuję do poprawki, no i teraz nie wiem, bo nauczycielka nic mi takiego nie mówiła, że trzeba potwierdzić na piśmie... żeby się w poniedziałek nie okazało, że nie będę pisała bo nie złożyłam podpisu ;/
lillijeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 16:29   #20
Avv
Wtajemniczenie

Skoro złożyłaś podanie i odebrałaś zakres wymagań, to raczej powinni być pewni, że do poprawki jednak przystąpisz. ;>

Pewnie to tylko zwyczaj niektórych szkół, nie martw się, nie we wszystkich tak jest.
Przecież Cię nie wyrzucą, bo czegoś tam nie podpisałaś, nauczycielka na pewno by wspomniała.
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 19:06   #21
Sandra941309
Przyczajenie

Smile Dot.: egzamin poprawkowy z matematyki

Witam was ja mam pytanie , poniewaz ja mam jutro poprawke z matematyki i strasznie sie boje to w wyniku aktu desperackiego chce rozwiazac kilka zadan ale w necie nie moge znalezc zadnych probnych testow moze wy znacie jakas stronke ktora by mogla sprawdzic moje wiadomosci? bardzo prosze o szybka odpowiedz
Sandra941309 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 21:37   #22
Ayati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandra941309 Pokaż wiadomość
Witam was ja mam pytanie , poniewaz ja mam jutro poprawke z matematyki i strasznie sie boje to w wyniku aktu desperackiego chce rozwiazac kilka zadan ale w necie nie moge znalezc zadnych probnych testow moze wy znacie jakas stronke ktora by mogla sprawdzic moje wiadomosci? bardzo prosze o szybka odpowiedz
Oj, weź zeszyt do matematyki i przeglądnij te zadania, które robiliście przez cały rok. Na takim komisie są tylko podstawowe zadania, nieszczególnie trudne. Chociaż to zależy jeszcze co się komu trafi
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 23:35   #23
me9so3horny
Zakorzenienie

za 8 godzin będę już pisać tego komisa z matmy .
najgorsza część ustna. może jak dobrze zrobie pisemną to już nie będą mnie pytać .
jak się naczytałam o tym na necie, to aż mnie stres wziął.
ale luuuuuuz...

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 23:44   #24
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez me9so3horny Pokaż wiadomość
najgorsza część ustna. może jak dobrze zrobie pisemną to już nie będą mnie pytać .
ale luuuuuuz...
wiem z autopsji ze poprawka to niefajna sprawa
sama ja pisalam w drugiej klasie LO.
najwazniejsze to skupic sie i nie poddac sie stresowi!
trzymam kciuki

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
Stary 2010-08-24, 23:51   #25
me9so3horny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
wiem z autopsji ze poprawka to niefajna sprawa
sama ja pisalam w drugiej klasie LO.
najwazniejsze to skupic sie i nie poddac sie stresowi!
trzymam kciuki
oo, Tobie się udało ;D.
nie no myślę, że no stress będzie .
a z tą ustną częścią to o pojecia nie pytają? tylko aby coś im rozwiązać, tak? :p
nie dziękuję, żeby nie zapeszyć .
Stary 2010-08-24, 23:52   #26
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
ale luuuuuuz...
E, ale co jest tak strasznego w komisie ze nie spisz na 8h przed egzaminem?
Jezeli tak bardzo boisz sie egzaminu komisyjnego z matematyki, to co powiesz przed matura z matmy?
Idz spac. Nikt Cie tam nie zezre. Co prawda ja w starym LO mialam semestralne egzaminy (obowiazkowe dla kazdego ucznia ustne i pisemne) ale egzamin ustny to nie jest cos na tyle strasznego zeby nie spac przed tym Zwlaszcza komis... Myslisz ze chca Cie upupic na rok? To jest szkole nie na reke

Ustna powinna wygladac tak jak u mnie te zaliczeniowe dostajesz zestaw zadan i rozwiazujesz komisji, odpowiadajac jednoczesnie na ich pytania ;P

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2010-08-24 o 23:53
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 23:58   #27
me9so3horny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
E, ale co jest tak strasznego w komisie ze nie spisz na 8h przed egzaminem?
Jezeli tak bardzo boisz sie egzaminu komisyjnego z matematyki, to co powiesz przed matura z matmy?
Idz spac. Nikt Cie tam nie zezre. Co prawda ja w starym LO mialam semestralne egzaminy (obowiazkowe dla kazdego ucznia ustne i pisemne) ale egzamin ustny to nie jest cos na tyle strasznego zeby nie spac przed tym Zwlaszcza komis... Myslisz ze chca Cie upupic na rok? To jest szkole nie na reke

Ustna powinna wygladac tak jak u mnie te zaliczeniowe dostajesz zestaw zadan i rozwiazujesz komisji, odpowiadajac jednoczesnie na ich pytania ;P

tzn, nieee. ja się nie boję, że spać nie mogę ; D.
ja codziennie po 5 zasypiam, a wstaję po 16 -.-.
czas się przestawić, wiem ^^.

no mam nadzieję, że bedzie okej. skoro im nie na rękę.

a założmy, że dobrze rozwiąże pisemną część, to dalej jest konieczna część ustna?

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 00:02   #28
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
tzn, nieee. ja się nie boję, że spać nie mogę ; D.
ja codziennie po 5 zasypiam, a wstaję po 16 -.-.
czas się przestawić, wiem ^^.

no mam nadzieję, że bedzie okej. skoro im nie na rękę.

a założmy, że dobrze rozwiąże pisemną część, to dalej jest konieczna część ustna?
Nie wiem, nigdy nie mialam komisa z zadnego przedmiotu, tym bardziej z matematyki (powiesilabym sie) Mowie jak bylo w moim starym LO gdzie do zaliczenia przedmiotu byla konieczna praca semestralna i egzamin ustny i pisemny (polski, mat, ang oba, z reszty tylko ustny)

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2010-08-25, 00:08   #29
me9so3horny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Nie wiem, nigdy nie mialam komisa z zadnego przedmiotu, tym bardziej z matematyki (powiesilabym sie) Mowie jak bylo w moim starym LO gdzie do zaliczenia przedmiotu byla konieczna praca semestralna i egzamin ustny i pisemny (polski, mat, ang oba, z reszty tylko ustny)
szczęściara :p. widocznie mojej sorce zalezało, abym miała komisa .
ale tak jej dam, ze jej kopara opadnie . haha.
nie no mam nadzieję, że zdam...
Stary 2010-08-25, 00:27   #30
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
szczęściara :p. widocznie mojej sorce zalezało, abym miała komisa .
ale tak jej dam, ze jej kopara opadnie . haha.
nie no mam nadzieję, że zdam...
Komisa nie mialam, ale w klasie maturalnej nauczyciela ktory koniecznie chcial mi wstawic 4 na koniec i udowodnic tym ze nie nadaje sie na matematyke. Niestety nie mial wyjscia 5 musial mi postawic

Na pewno zdasz, nie ma innej opcji, prawda?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości