![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
egzamin poprawkowy z matematyki
jak wyglada taki egzamin? [bo ktos z moich bliskich ma]
slyszalam ze sa dwie czesci- ustna i pisemna- na czym one polegaja? ile ma sie czasu na rozwiazanie zadan? ile trzeba uzyskac procent zeby zdac? bardzo prosze o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: egzamin poprawkowy z matematyki
nie wiem czy dobrze zrozumialam... ale u nas, na poli, egzamin z matematyki w sesji poprawkowej jest identyczny jak w pierwszym terminie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
mi chodzi o liceum-przepraszam ze nie sprecyzowalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nie jestem pewna,ale chyba nie ma reguły. przyjdziesz i komisja ci powie ile na co masz czasu. Są zawsze tak jak mowisz dwie częsci,ale konkretnych informacni powinnaś szukać u nauczyciela matematyki chyba.
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
pisze któraś komisa w tym roku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
chyba wyjdzie ze ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
nie no co ty
![]() jak jesteś w LO badz technikum to tylko pisemne, jak na studiach to nie wiem ![]() kurde ja się boje tego komisa , ze nie zalicze ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W moim lo było tak - najpierw była część pisemna dla wszystkich (ale nie mam pojęcia, ile % trzeba było uzyskać żeby zaliczyć), jeśli komuś poszło wystarczająco dobrze to miał z głowy. Jeśli ktoś uzyskał za mało pkt to była druga część, można ją nazwać ustną, polegało to na rozwiązywaniu zadań przed komisją, chyba jakoś na głos żeby mogli się zorientować czy uczeń jest przygotowany.
Pewnie w każdej szkole wygląda to inaczej, bo przecież dyrekcja sama może ustalić jak będzie wyglądał taki egzamin, proponuję popytać ludzi ze starszych roczników. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam w zeszłym roku, więc się wypowiem
![]() Miałam 45 minut na rozwiązanie 13 zadań. Nauczycielka zabrała moją pracę, ja miałam trochę czasu wolnego, do momentu gdy sprawdzi czy zaliczyłam część pisemną. Wydaje mi się, że wymagane jest 50%. Gdy czekałam to usiłowałam zrobić zadania, których nie zrobiłam lub wiem, że miałam źle na pisemnym, bo wiedziałam, że z tego pytają. Potem wywołali mnie na ustny - tam trzyosobowa komisja. Pytali o to co miałam źle, kazali rozwiązywać różne zadania... stres nieziemski ![]() ![]() (u nas obowiązkowe dwie części, nie można zaliczyć na inną ocenę niż 2) Patrząc z perspektywy czasu uważam, że zadania były naprawdę proste (z ustnym gorzej, bo np. nauczycielka ścierała mi rozwiązanie i kazała inaczej zrobić - twierdziła, że jak będę robić naokoło to nie zdam matury bo mi czasu zabraknie.. a ja tam ledwo żywa ze stresu), najgorsza w tym wszystkim jest świadomość samego egzaminu i tego, że można nie zdać. Ale podsumowując - uważam, że ten komis dużo mi dał, naprawdę. Uczyłam się jak nigdy i dzięki temu mam mniejsze problemy z matmą (a w tym roku wyciągnęłam się nawet na 3! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje ze Ci sie powiodło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
hej...mnie też czeka poprawka...nie rozumiem tego tym bardziej,że wszystko umiem<sama tak nauczycielka to powiedziała> tylko na spr źle mi szło;( chciałam się odwołać a ta,że nie mam podstaw.Jedna dziewczyna wgle do szkoły nie chodzi<ma 180h na 670h tylko odbytych> co to za sprawiedliwość i zdała...brakuje mi 8punktów do zaliczenia;(( na 2,bo mamy system punktowy...jestem załamana
boże święty;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W koncu nie zgadasz się ze swoją oceną, więc moze będzie to dobre wyjscie? Chyba ze u ciebie w szkole tego nie ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
jest...mówiłam o tym...chciałam się odwołać,ale ta baba,że mogę się odwołać,ale to mi nic nie da,bo zaliczałam semestralkę,której nie zaliczyłam i ona ma podstawy bym tego nie pisała i tyle;/ jutro idę do wychowawczyni,bo to niesprawiedliwe totalnie...ze wszystkich przedmiotów mam dobre oceny tylko ta matma;( a w gimnazjum zawsze miałam dobre oceny z matmy..lubię matmę
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja miałam poprawkę tak naprawdę za to, że 1 pkt mi zabrakło na jednym sprawdzianie w ciągu roku.. Ale ogólnie to był cyrk, nauczucielka naobiecywała moim rodzicom, potem robiła zupełnie inaczej, nie wstawiała mi poprawionych ocen. Potem odesłano mnie do nauczycielki, która nas uczyła w pierwszym semestrze, odpowiadałam u niej chyba ze 4 razy (w tym przed starszą klasą z rozszerzoną matmą, rzeczywiście bardzo pokrzepiające..) - mimo że wszyscy inni pisali. Inna sprawa, że nauczycielka, która mnie zagroziła nie lubiła mnie i uznała, że chyba kogoś MUSI oblać, za karę za to, że niczego nas nie mogła nauczyć i kompletnie nie miała podejścia do licealistów (przysłali ją po 18 latach pracy na uczelni, gdzie jak wiadomo byli ludzie, którzy chcieli się czegoś nauczyć i mieli pojęcie o matematyce, więc ona założyła, że z nami w 1 lo jest tak samo). Za to naaagle, we wrześniu ruszyły ją chyba wyrzuty sumienia, bo pytała się mnie czy zaliczyłam, strasznie mi gratulowała i od tej pory jak tylko mnie zobaczy uśmiecha się od ucha do ucha i mówi mi jako pierwsza 'dzień dobry'. Chyba nigdy jej nie zrozumiem. W każdym razie moja szkoła jest dziwna i wlepienie kilkunastu uczniom komisa nie stanowi żadnego problemu i jest jak najbardziej realnym zagrożeniem. Dlatego w tym roku dziękuję niebiosom, że zdaję ![]() To się rozpisałam..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
u nas tak samo...mówiła,że mnie przepuści;((,ale cóż...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja też mam niestety komisa z matmy już w ten poniedziałek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie, w poniedziałek mam egzamin poprawkowy z matmy, oczywiście przed zebraniem rady pedagogicznej złożyłam podanie, po radzie otrzymałam od mojej nauczycielki zakres wymagań i tyle. I się wystraszyłam troszkę, bo w internecie przeczytałam, że należy pisemnie w sekretariacie potwierdzić odebranie zakresu wymagań czy coś takiego żeby wiedzieli że przystępuję do poprawki, no i teraz nie wiem, bo nauczycielka nic mi takiego nie mówiła, że trzeba potwierdzić na piśmie... żeby się w poniedziałek nie okazało, że nie będę pisała bo nie złożyłam podpisu ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Skoro złożyłaś podanie i odebrałaś zakres wymagań, to raczej powinni być pewni, że do poprawki jednak przystąpisz. ;>
Pewnie to tylko zwyczaj niektórych szkół, nie martw się, nie we wszystkich tak jest. Przecież Cię nie wyrzucą, bo czegoś tam nie podpisałaś, nauczycielka na pewno by wspomniała.
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam was ja mam pytanie , poniewaz ja mam jutro poprawke z matematyki i strasznie sie boje to w wyniku aktu desperackiego chce rozwiazac kilka zadan ale w necie nie moge znalezc zadnych probnych testow moze wy znacie jakas stronke ktora by mogla sprawdzic moje wiadomosci?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
za 8 godzin będę już pisać tego komisa z matmy
![]() najgorsza część ustna. może jak dobrze zrobie pisemną to już nie będą mnie pytać ![]() jak się naczytałam o tym na necie, to aż mnie stres wziął. ale luuuuuuz... ![]()
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama ja pisalam w drugiej klasie LO. najwazniejsze to skupic sie i nie poddac sie stresowi! trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no myślę, że no stress będzie ![]() a z tą ustną częścią to o pojecia nie pytają? tylko aby coś im rozwiązać, tak? :p nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli tak bardzo boisz sie egzaminu komisyjnego z matematyki, to co powiesz przed matura z matmy? Idz spac. Nikt Cie tam nie zezre. Co prawda ja w starym LO mialam semestralne egzaminy (obowiazkowe dla kazdego ucznia ustne i pisemne) ale egzamin ustny to nie jest cos na tyle strasznego zeby nie spac przed tym ![]() ![]() Ustna powinna wygladac tak jak u mnie te zaliczeniowe ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-24 o 23:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn, nieee. ja się nie boję, że spać nie mogę ; D. ja codziennie po 5 zasypiam, a wstaję po 16 -.-. czas się przestawić, wiem ^^. no mam nadzieję, że bedzie okej. skoro im nie na rękę. a założmy, że dobrze rozwiąże pisemną część, to dalej jest konieczna część ustna?
![]() |
![]() |
#28 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak jej dam, ze jej kopara opadnie ![]() nie no mam nadzieję, że zdam... ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno zdasz, nie ma innej opcji, prawda?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.