|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ubezpieczenie zdrowotne
Witam wszystkie wizażanki. Mam pewien problem.
W tamtym roku się nie ubezpieczyłam po raz 1 to miałam 3 wypadki : szytą rękę , operację usunięcia rzepki i złamaną lewą rękę . Odszkodowań nie dostałam bo się na studiach nie ubezpieczyłam . Ale jako że rodzice są ubezpieczeni to operację miałam z ich ubezpieczenia . W tym miesiącu chciałam się ubezpieczyć przez uczelnię ale nie zaliczyłam semestru więc nie mam gdzie w sumie i jak ( jestem kompletnie zielona jeśli o to chodzi) A teraz kontuzja nogi mi się odnowiła i będę miała za 2 miesiące operację rekonstrukcji kolana . A chciałabym się jednak sama na własną rękę ubezpieczyć żeby dostać odszkodowanie za nogę.Więc czy jest wogle taka możliwość żeby się na własną rękę ubezpieczyć ? Mam 20 lat , zamierzam za rok powrócić na studia.Z góry dziękuję za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Ubezpieczenie zdrowotne
Można, skontaktuj się z jakimkolwiek agentem ubezpieczeniowym, np. jedź do PZU
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Raczej nic nie dostaniesz. Umowy ubezpieczeniowe są zazwyczaj skonstruowane tak, że nie ma szans na pieniądze za kontuzje/wypadki, które zdarzyły się przed zawarciem ubezpieczenia.
![]() |
#4 | |
Buc
|
Cytat:
no dziwne by było gdyby było inaczej. ![]() autorko - pzu, warta i tysiąc innych ubezpieczycieli.
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Tak tylko piszę, gdyż autorka wątku chce zawrzeć ubezpieczenie, by dostać odszkodowanie za kontuzję nogi, którą to kontuzję już ma
![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ewentualnie można dostać ubezpieczenie za pobyt w szpitalu itp. Troszkę nie rozumiem o jakie dokładnie ubezpieczenie Autorce chodzi: czy o zdrowotne, dzięki któremu będzie mogła leczyć się państwowo bez opłat za np. operację, ubezpieczenie od NW - czyli np. odszkodowanie za złamanie nogi, czy też ubezpieczenie życia i zdrowia - w towarzystwach ubezpieczeniowych indywidualne podjęcie takiego ubezpieczenia, dzięki któremu można dostać pieniądze za uszczerbki na zdrowiu, leczenie szpitalne, choroby, śmierć najbliższych, urodzenie dziecka wiąże się najczęściej z okresem karencji 3/6/9 miesięcy oraz z dość wysokim kosztem miesięcznym składek (ok. kilkuset złotych) - najbardziej opłaca sie je mieć w ramach ubezpieczenia grupowego przez zakład pracy (wtedy składka to ok. 50 zł/mc). Ubezpieczenie od NW nie działa wstecz, a można je uzyskać przez uczelnię najprościej. Ubezpieczenie zdrowotne od rodziców lub z UP.
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Tzn. to co pisałam dotyczyło wypadków w przyszłości, bo rozumiem, że autorka chce następnym razem mieć jakieś ubezpieczenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Buc
|
Cytat:
ja bardziej zrozumiałam, że autorka chce mieć na przyszłość to ubezpieczenie. ![]() a jak chce tak jak Ty piszesz, no to autorka nie ma szans.
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
już się dziś ubezpieczyłam
![]() Wiem to doskonale że za tamte wypadki już nie dostanę , chodziło mi o to żeby dostać za tą operację co będę miała za parę miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.