|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zmiana szkoły, pomocy!
Witam. Jestem aktualnie w 2kl LO w klasie z rozszerzoną biologią, angielskim no i tak jakby wf'ami -.- . Bardzo chciałabym się przenieść do technikum ekonomicznego - z powodów osobistych [nie daję rady w LO i atmosfera mnie dobija] zwykłe przedmioty typu: polski, geografia itp. jestem do przodu z materiałem, ale wiadomo są przedmioty zawodowe. Jak myślicie byłaby szansa przeniesienia się teraz?
|
|
|
|
|
#2 |
|
.
|
Dot.: Zmiana szkoły, pomocy!
zapytaj dyrekcji szkoly
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
no raczej cieżko chyba. ale wszystko zależy od szkoły.
najlepiej iść do dyrekcji i wyjaśnić całą sytuację. ja kiedyś też się przenosiłam do innej szkoły, ale po pierwszym semestrze. i mimo że był to ten sam kierunek technikum to musiałam zaliczać te przedmioty zawodowe których nie miałam.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Da radę, musisz sie tylko pospieszyc i to co będzie do nadrobienia, nadrobic. Udaj się do sekretariatu
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Zapewne jest taka możliwość, zastanów się tylko, czy w technikum dasz radę? Jest tam o wiele więcej przedmiotów (w tym także zawodowe, które musiałabyś nadrobić) i praktyki, które się odrabia w tyg. Zastanów się dobrze, gdyż ten czas, który poświęcisz na naukę przedmiotów zawodowych może być owocniej wykorzystany w lo na naukę tego, z czym masz problem.
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Koleżanka tak zrobiła, ale musiała powtórzyć pierwszą klasę
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
myślę że to bez sensu ... będziesz musiała zaliczać przedmioty zawodowe , i do tego będziesz chodziła rok dłużej bo technikum trwa 4 lata a nie 3 , mówisz że nie radzisz sobie w liceum , jednak w technikum jest o wiele więcej godzin , ja miałam nawet po 10 h dziennie przez przedmioty zawodowe , które będziesz musiała zaliczyć , a to wcale nie jest takie proste
więc na Twoim miejscu wolałabym zostać i się troszkę bardziej postarać bo wątpie żebyś sobie poradziła z przeniesieniem
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale są też plusy, rok więcej ale masz już zawód..
Edytowane przez loveve Czas edycji: 2011-10-11 o 21:33 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

więc na Twoim miejscu wolałabym zostać i się troszkę bardziej postarać bo wątpie żebyś sobie poradziła z przeniesieniem 

ale są też plusy, rok więcej ale masz już zawód..