|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
dworzec pkp w Katowicach
czy ktoś z was orientuje się może czy dworzec pkp w Katowicach jest już zamknięty albo kiedy ma być zamknięty i gdzie wtedy ma być dworzec zastępczy??? nie potrafię nigdzie znaleźć informacji na ten temat
![]() Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale wydaje mi się, że strona pkp jest jakaś nieprzyjazna dla podróżnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dworzec pkp w Katowicach
Sama chętnie się dowiem.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
może mi ktoś powiedzieć, która stacja znajduje się w centrum, bo chcę kupić bilet, a widzę nazwy Brynów, Ligota itp.. i żadna stacja nie brzmi na dworzec główny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dworzec w Katowicach jest rzeczywiście już zburzony. Dostać się tam można na przystanek Andrzeja Dworzec bądź Konopnickiej Dworzec to są przystanki przy dworcu, najlepiej wysiąść od ul Andrzeja (czyli przystanek Andrzeja Dworzec), bo od tej strony są kasy. Ilość kas zadowalająca. Generalnie nie ma problemu z trafieniem nawet z Rynku (jakieś 1,5 km odległości) czy z Placu Wolności (1 km odległości).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A jeżeli chodzi o nazwę dworca głównego to brzmi ona po prostu KATOWICE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.