|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zestaw kosmetyków: cera tłusta, trądzikowa
Witam
Chciałbym kupić kosmetyki (tyle ile będzie konieczne) cena też nie gra roli ale w granicach zdrowego rozsądku ![]() Jakiś żel itp do mycia twarzy Maść nawilżająca, ponieważ po umyciu twarzy jest bardzo wysuszona Coś matującego, ponieważ mam bardzo tłustą skórę, ok 30 minut po umyciu strasznie się świecę. Kosmetyki oczywiście jak napisałem do cery tłustej, z tendencją do wyprysków, zaskórników itp. aha zapomniałbym o zaskórnikach coś zebym mógł się ich pozbyć. Obecnie mam peeling Garniera 3w1, Żel Garniera Zielony przeciwko błyszczeniu się skóry (kończy się), Krem nawilżająco matujący również Garnier (na wykończeniu) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zestaw kosmetyków: cera tłusta, trądzikowa
Nie używaj tego badziewia garniera z drogerii... Wysusza skórę, co powoduje, że produkuje ona jeszcze więcej łoju i dlatego się tak mocno świecisz...
Ode mnie tak: 1.Żel do mycia twarzy cetaphil dermoprotektor (koszt ok 30zł), rossmanowski babydream żel do twarzy i ciała dla dzieci - bardzo delikatny i chwalony przez wiele osób (koszt ok 10zł w rossmanie), emulsja do mycia twarzy physiogel (koszt ok 35-40zł), la roche posay żel do mycia twarzy bez parabenów, ph 5,5 bodajże (koszt ok 40-45zł). 2.Skoro nie masz większych problemów z wypryskami, a tylko jakieś pojedyncze i masz tłustą skórę polecam Ci krem dermedic (bo chyba maści od dermatologa stosowac nie musisz, bo nic o tym nie wspomniałeś). Tu masz link: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...aco-kojacy.htm Krem jest do cery trądzikowej, ale koleżanka np. miała od czasu do czasu wypryski i też go używała [ja również] bardzo go sobie chwaliłyśmy. Pory zmniejszone, zaskórników mniej. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Wszystko oprócz rossmanowskiego babydream do kupienia w aptekach!
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam serie 3 krokow clinique.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Polecam Avene
![]() Mam dwa kremy , które stosuję na zmianę co drugą noc Avene Diacneal - delikatnie złuszzcający Avene Cicalfate - Antybakteryjny krem regenerujący ( ma w skłądzie m.in. cynk, miedź, wode termalną, sukralfat. - bałam się tego kremu bo jest okropnie tłusty, a mnie prawie wszystko zapycha , a ten, niedosyć, że nie zapycha , to jeszce super działa ![]() Do mycia- po różnych doświadczeniach i próbach z innymi , najbardziej sprawdza się najtańszy żel Ziaja z wapniem ![]()
![]() |
#5 |
DOMator
|
Miałam kiedyś próbki i ani składowo, ani pod względem działania nie zachwyciły mnie. Jednak wolę serie dermokosmetyków, np. avene cleanance, la roche posay effaclar czy lysalpha od SVR.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a co najlepiej matuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Na własnej skórze musisz wypróbować. Może SVR będzie dla Ciebie dobry bo jest cała seria zielona do trądzikowej cery. Ale nie wiem czy nie za mocno wysuszy.
![]() |
![]() |
#8 |
DOMator
|
Kup sobie raczej lekki emolient, a nie matujący kremik, ktory przy okazji spowoduje większą produkcję sebum.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
http://www.undertwenty.pl/never_ever...in_formula.php włącz i zobacz , naprawde dziala na blyszczenie sie i tradzik , moj brat tego uzywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.