|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czym różnią się wycieniowane włosy od wystopniowanych ???
Mam nadzieję, że ktoś mi wytłumaczy, ew. załączy jakieś zdjęcia czy coś
![]() Niestety po wystopniowaniu włosów niezmiernie mi się kręcą i puszą, a nie lubię mieć włosów równej długości, więc zastanawiam się, czy gdybym wycieniowała je zamiast stopniować, zmieniło by to postać rzeczy ![]() ![]() Liczę na waszą pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czym różnią się wycieniowane włosy od wystopniowanych ???
Z tego co mi się wydaje są to pojęcia używane naprzemiennie. Raz się powie wystopniowane a raz wycieniowane. Może ktoś bardziej kompetentny zna różnice lub takiej nie ma.
∑łosy stopniowane/cieniowane mają to do siebie, że się falują i wyginają we wsztstkie strony, zacznij je intensywnie nawilżać to dużo pomoże (olejki, maski, odżywki), sama od jakiegoś czasu dbam o włosy porządnie i się już nie falują tak jak to robiły kiedyś, a nawet zrobiły się prostsze i lepiej się układają bez pomocy dodatkowych urządzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam tylko jeszcze jedno pytanie - czy olejować włosy mogę olejkiem rycynowym ? Bo tylko ten mam w domu a nie wiem gdzie mozna kupic inne, u mnie w miescie nie ma sklepu ze zdrowa zwynoscia itd. Aha i czy on bardzo przyciemnia ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja olejuję rycynowym czasem całe włosy na noc, a czasem tylko końcówki i jakoś nie zauważyłam ciemnienia, chociaż może to jest bardziej widoczne na jasnych włosach.
A co do innych olejków to na pewno n a allegro lub internetowych sklepach z naturalnymi kosmetykami, z tego co czytalam to dość fajny est olej kokosowy Vatika, moze tež być taki biały w słoiczku. Vatike można kupić np. Na helfy.pl i pewnie na welu innyc stroach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie jestem blondynką, ale z tego co czytałam na forach to ten olejek nie przyciemna znacznie nawet jasnych wlosow, wiec spróbuję ![]() Nie zastanawiałam się nigdy nad tym, czy mam suche itd wlosy, ale teraz jakos sobie pomyslalam ze moze faktycznie ma to jakies znaczenie ![]() ![]() ![]() Dziękuję ślicznie, naprawdę duuużo mi pomogłaś ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nie ma za co
![]() Na pewno włosy będą się inaczej zachowywać jak będą nawilżone i odżywione, oby to nastąpiło jak najszybciej u Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do cieniowania, stopniowania etc. to mam ten sam problem dlatego dążę do włosów ściętych na prosto ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hm.. no wiesz, ja też się nad tym zastanawiałam, zeby sciac zwyczajnie, na prosto, no ale jednak wole miec cieniowane
![]() Dzieki za odpowiedz, mysle ze z tymi różnicami z cieniowaniem a stopniowaniem masz rację, bo np zdjecia w googlach pokazują to, co opisałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.