planet plus, refunder i inne strony rabatowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-06-12, 08:11   #1
Terha
Zakorzenienie

planet plus, refunder i inne strony rabatowe

Dziewczyny, korzystacie z planetplus, refunder i podobnych portali? Nie macie problemów z cashbackiem? Pytam, bo ja na początku zachwyciłam się planet plus, a teraz 2 transakcje wpisane ręcznie z pyszne,pl, jedna z allegro, tylko dwie (bo kolejne 2 już mi przepadły) z booking... Zaczyna mnie to irytować. I o ile 2, czy 3 zł to nie majątek, o tyle te rezerwacje noclegów które mi przepadły + pozostałe w których zgłosiłam reklamację (a które niewiadomo kiedy i czy w ogóle zostaną rozpatrzone), to już porządna sumka.Może warto byłoby zmienić planet plus na inny tego typu portal ale nie wiem, czy w innym nie będzie podobnych problemów.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-13, 19:33   #2
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Konto usunięte

Dot.: planet plus, refunder i inne strony rabatowe

Dlaczego Ci przepadły? Może coś źle kliknęłaś. Ja korzystam z cashbackrabat i jak dotąd nie miałam żadnych problemów z cashbackiem.
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-14, 08:15   #3
Terha
Zakorzenienie

No właśnie nie wiem dlaczego nie zostały zatwierdzone.Gdybym wiedziała, co robię źle to by było inaczej. Myślałam, że to wina tego, że na niektórych stronach jak chcesz coś kupić to klikając otwiera Ci się od razu nowa karta, ale mój Tż informatyk mówi, że to nie powinno mieć znaczenia.

A te co mi przepadły to dlatego, że robiłam po raz pierwszy zakupy przez booking i hotels. Przed wejściem na ich strony było napisane, że okres walidacji rozpoczyna się w momencie ukończenia pobytu. Więc na początku zalożyłam, że oczekujący cashback na moim koncie pojawi się dopiero po zakończeniu pobytu (tym bardziej że opłata będzie w obcej walucie przed samym przyjazdem i tak naprawdę przy rezerwacji nie wiadomo, ile tak naprawdę będą mnie kosztowały noclegi). Ale potem nie dawało mi to spokoju. Napisałam więc do planet plus i odpisali, że wstępnie naliczony cashback powinien naliczyć się od razu po transakcji, a po zrealizowaniu pobytu czeka się jeszcze 30, czy 60 dni na zatwierdzenie cashbacku.

A Ty w cashbackrabat nie masz żadnych problemów i zawsze nalicza Ci cashback automatycznie?

Stary 2018-06-14, 10:00   #4
Konto usunięte

Tak, zawsze mi się cashback nalicza. Nie pamiętam już czy od razu po transakcji czy kilka dni trzeba poczekać, ale jak po kilku dniach sprawdzam to zwrot zawsze jest. Trzeba tylko najpierw wejść na stronę cashbackrabat i z niej przekierować się na stronę sklepu, bo jak się od razu wejdzie na str. sklepu to ponoć cashback się nie naliczy. 2 razy już robiłam też wypłatę na konto i pieniądze doszły.
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-14, 11:31   #5
Terha
Zakorzenienie

[1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;84165926]Tak, zawsze mi się cashback nalicza. Nie pamiętam już czy od razu po transakcji czy kilka dni trzeba poczekać, ale jak po kilku dniach sprawdzam to zwrot zawsze jest. Trzeba tylko najpierw wejść na stronę cashbackrabat i z niej przekierować się na stronę sklepu, bo jak się od razu wejdzie na str. sklepu to ponoć cashback się nie naliczy. 2 razy już robiłam też wypłatę na konto i pieniądze doszły.[/QUOTE]

To super wiedzieć. Może w takim razie założę tam konto, a w planet plus najpierw poczekam aż będę mogła wypłacić kasę, a potem przestanę z niego korzystać.

Stary 2018-06-14, 12:07   #6
Aleksa_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, korzystacie z planetplus, refunder i podobnych portali? Nie macie problemów z cashbackiem? Pytam, bo ja na początku zachwyciłam się planet plus, a teraz 2 transakcje wpisane ręcznie z pyszne,pl, jedna z allegro, tylko dwie (bo kolejne 2 już mi przepadły) z booking... Zaczyna mnie to irytować. I o ile 2, czy 3 zł to nie majątek, o tyle te rezerwacje noclegów które mi przepadły + pozostałe w których zgłosiłam reklamację (a które niewiadomo kiedy i czy w ogóle zostaną rozpatrzone), to już porządna sumka.Może warto byłoby zmienić planet plus na inny tego typu portal ale nie wiem, czy w innym nie będzie podobnych problemów.
Ja od kilku lat korzystam z cashbackrabat i planet plus.

Na planet plus radzę Ci uważać. U mnie na początku wszystko było ok, ale po pewnym czasie przestało mi automatycznie rejestrować zakupy i musiałam je wpisywać ręcznie. Na ich zatwierdzenie czekałam bardzo długo, nawet ok. roku, a potem zaczęli je hurtem odrzucać. Napisałam masę reklamacji, odpisali tylko na kilka i to w stylu: "podczas walidacji nasz partner nie przypisał wykonania tej transakcji do naszego portalu. W takiej sytuacji Cashback nie może zostać zatwierdzony." albo "Niestety nie jesteśmy już w stanie pomóc Twojej transakcji, ponieważ nasz partner ją odrzucił z nieznanych nam powodów...". Z obserwacji mogę powiedzieć, że wszystkie transakcje wpisywane ręcznie zostały odrzucone
W tym czasie, jak mój tż korzystał na swoim laptopie z mojego planet plus, to transakcje rejestrowały mu się prawidłowo. Ja niedawno zaczęłam tylko do planetplusa i cashbackrabat korzystać z innej wyszukiwarki (wcześniej chrome, teraz IE) i już prawidłowo mi się transakcję rejestrują, więc muszę muszę mieć coś zwalone w ustawieniach wyszukiwarki o czym nie wiedziałam i przez co przepadło mi sporo kasy, bo dużo kupuję przez net i częściej wybierałam planetplus bo ma często wyższy % zwrotu niż CBR.

Z cashbackrabat nie miałam większych problemów. Jak się transakcja nie zarejestruje to zgłaszam ją i naliczają mi cashback od ręki. Czasem coś szwankuje technicznie, ale sprawnie to rozwiązują.
Stary 2018-06-14, 12:18   #7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aleksa_888 Pokaż wiadomość
Czasem coś szwankuje technicznie, ale sprawnie to rozwiązują.
To prawda.
Stary 2018-06-14, 13:22   #8
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksa_888 Pokaż wiadomość
Ja od kilku lat korzystam z cashbackrabat i planet plus.

Na planet plus radzę Ci uważać. U mnie na początku wszystko było ok, ale po pewnym czasie przestało mi automatycznie rejestrować zakupy i musiałam je wpisywać ręcznie. Na ich zatwierdzenie czekałam bardzo długo, nawet ok. roku, a potem zaczęli je hurtem odrzucać. Napisałam masę reklamacji, odpisali tylko na kilka i to w stylu: "podczas walidacji nasz partner nie przypisał wykonania tej transakcji do naszego portalu. W takiej sytuacji Cashback nie może zostać zatwierdzony." albo "Niestety nie jesteśmy już w stanie pomóc Twojej transakcji, ponieważ nasz partner ją odrzucił z nieznanych nam powodów...". Z obserwacji mogę powiedzieć, że wszystkie transakcje wpisywane ręcznie zostały odrzucone
W tym czasie, jak mój tż korzystał na swoim laptopie z mojego planet plus, to transakcje rejestrowały mu się prawidłowo. Ja niedawno zaczęłam tylko do planetplusa i cashbackrabat korzystać z innej wyszukiwarki (wcześniej chrome, teraz IE) i już prawidłowo mi się transakcję rejestrują, więc muszę muszę mieć coś zwalone w ustawieniach wyszukiwarki o czym nie wiedziałam i przez co przepadło mi sporo kasy, bo dużo kupuję przez net i częściej wybierałam planetplus bo ma często wyższy % zwrotu niż CBR.

Z cashbackrabat nie miałam większych problemów. Jak się transakcja nie zarejestruje to zgłaszam ją i naliczają mi cashback od ręki. Czasem coś szwankuje technicznie, ale sprawnie to rozwiązują.
Właśnie u mnie też na początku wszystko było ok, a potem nagle 7 transakcji niezatwierdzonych automatycznie. Przyznam, że trochę mnie to zdziwiło. Napisałam do nich zapytanie odnośnie zakupów noclegów. Byłam w szoku, bo odpisali praktycznie z dnia na dzień, więc pomyślałam, że się starają. A po tym co napisałaś, mam tylko nadzieję, że oddadzą mi moje 50 zł i potem nie będę mieć z nimi nic wspólnego. Nie dam zarabiać złodziejom. W końcu oni też na tym zarabiają że za pośrednictwem ich strony robimy zakupy. Raczej charytatywnie nie działają. Więc dlaczego ja mam im coś dawać, a potem się z nimi użerać i upominać o swoje?

Stary 2018-06-14, 17:44   #9
Terha
Zakorzenienie

.

Edytowane przez Terha
Czas edycji: 2018-06-14 o 18:41
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości