|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nowa umowa wynajmu pokoju po rozstaniu
Witam, mam do was pytanie odnośnie problemu, jaki mi się zdarzył. Otóż wynajmowałem pokój z dziewczyną, ba - narzeczoną. No ale różnie w życiu bywa, dostałem pierścionek z powrotem i informację, żebym się wyprowadził. Odmówiłem, więc wyprowadziła się ona. Dogadałem się z właścicielem mieszkania o zmniejszenie kwoty miesięcznego wynajmu i tak dalej.
Właściciel nie robi żadnych problemów i chce zmienić umowę na mnie. Chodzi o to, czy po zawarciu nowej umowy (wcześniejsza umowa była zawarta pomiędzy mną, dziewczyną oraz właścicielem) poprzednia będzie dalej obowiązywać? Czy potrzebne jest wypowiedzenie obu stron dla rozwiązania poprzedniej umowy? Potrzebuję tych informacji, ponieważ stancja jest w bardzo dobrej lokalizacji oraz atrakcyjna cenowo i nie chcę się wyprowadzić, dziewczyna grozi mi złożeniem wypowiedzenia umowy, jeżeli nie wyprowadzę się, ponieważ ona chce wejść na moje miejsce. Nie chcę być zrobiony w balona i wykopany ze stancji. Proszę o szybką odpowiedź tutaj, fajnie byłoby otrzymać również na priv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowa umowa wynajmu pokoju po rozstaniu
Czemu miałbyś zostac wykopany skoro dogadałeś się z właścicielem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z Tobą niech podpisze nową umowę a starą niech wypowie wam obojgu, nie widzę problemu...
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nawet, jeśli złoży wypowiedzenie, to Ty podpisując nową umowę z właścicielem będziesz chroniony, więc nie będzie Cię mogła wykopać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no chyba że razem podpisałyście wynajm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.