|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Włosy - proste czy cieniowane ?
Cześć. Jestem tu nowa więc jeszcze nie za bardzo wiem co i jak, z góry przepraszam za wszelakie błędy itd, jeszcze niezbyt się orientuję
![]() No więc przejdę do tematu - Mam 13 lat, dosc grube, z natury proste włosy,bardzo podobają mi się cieniowane. No więc ponad rok temu postanowiłam, że sobie takowe sprawię na wakacjach, bo chciałam jakiejś zmiany do szkoły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak ze coraz czesciej mysle o tym, zeby, gdy mi juz odrosną, sciac je na prosto. W dziecinstwie mialam tak scinane no i moje wlosy byly idealnie proste ( a o takich marze ![]() No więc, mam do was kilka pytań: 1. Jaką fryzurę ( długą ) mi proponujecie ? 2. Czy moje wlosy nadawalyby sie na proste cięcie ? ( są grube ale nie az tak bardzo ) 3. Czy brzydkie są wlosy ścięte na prosto ? 4. Co byscie mi poradzili, oprocz prostownicy itd ? Pozdrawiam, licze na wasza pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy - proste czy cieniowane ?
Cytat:
Z tego co widzialam to grube i gęste włosy najładniej wyglądają scięte w literę U, na prosto wydaje mi się że bedą się wyginały końcówki w różne strony, a tego chcesZ uniknąć. Ale teraz nie da się dużo zrobić, bo masz boba, a to jest niefajna fryzura do zapuszczania, możez się zdecydowac na podcięcie na prosto gdy będziesz miała dluższy tył (jak chcesz to mozez wyrównać trochę ogonki na przodzie jak Ci odrosną bardziej chyba że to nie przeszkadza Ci). Mam nadzieję że jakoś Tobie pomogłam, ale pewnie jest tu więcej obeznanych osów w m temacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wiesz co,mi to wygląda na zmiane struktury włosa
![]() ![]() ![]() Po pierwsze olejowanie włosów!Poczytaj o tym na innych wątkach.Musisz zacząc je nawilżać,jeśli się kręcą od zniszczenia to powinny się uspokoić po olejowaniou,znowu jeśli to już zaczątek kręciołów na głowie,to staną się one ładniejsze i zdrowsze po tych zabiegach ![]() Bob jest strasznie niewdzięczną fryzurą,musisz poczekać na tył i sukcesywnie wyrównywać go z przodem ![]()
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm co do zmiany struktury wlosow to nie wiem, mi sie wydaje, ze mialam cienkie, bo praktycznie caly czas nosilam baardzo dlugie, do pasa, a od paru lat praktycznie nie mialam dluzszych niz siegajacych piersi, wiec moze zwiekszyly swoja objetosc przez ciagle skracanie ![]() A co do zniszczonych wlosow to nie, nie mam, na pewno. Nie uzywam ani prostownicy ani lokowki, a suszarke tylko na basenie, czyli ok raz na 2 tygodnie. Dodatkowo staram sie robic co moge, zeby nie byly zniszczone i nie wygladaja na zniszczone, wiec kręcenie poprzez zniszczenie moim zdaniem odpada. Zapomnialam powiedziec, ze te cieniowane mialam w 6 klasie, a wczesniej sciete prosto do ramion, ale ja juz nic nie pamietam co bylo 2 lata temu, przypomnialo mi sie ze zdjec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i teraz wlasnie zalezy mi na takich wlosach, jakie mialam 2 lata temu, ale teraz wszystkie dziewczyny cieniują no i wgl wycieniowane są ładniejsze ![]() No a po 1 nie chce prostowac, a po 2 co do tego olejowania to jest to raczej nie dla mnie, nie chce mi sie z tym bawic i wgl nie mialabym mozliwosci np umyc wlosow rano i tak z reszta to ledwo zdazam wziasc prysznic, umyc twarz, zęby itd, zeby zaraz ktos nie dobijal mi sie do drzwi ;p Czasami nie zdążę nawet ogolić nóg i pozostają mi długie dresy na wf ;D. A jeszcze zeby bawic sie z maskami i innymi tego typu rzeczami to musialabym chyba poswiecic caly swoj heh 'limit czasu' ![]() ![]() No wiec, podsumujac : - jakies glebokie pielegnacje typu maski, olejowanie itd kompletnie ODPADAJĄ, bo zwyczajnie nie mam możliwości, czasu, funduszy no i ochoty na tego typu rzeczy. Nie dziwcie sie, mi sie nawet odzywki nie chce nakladac a co dopiero inne specyfiki ![]() - prostownica tez rzecz jasna odpada, bo juz samo jechanie nia po wlosach przyprawia mnie o dreszcze ( zawsze wydaje mi sie ze wypali mi kłaki ![]() - fryrzury typu w literkę V czy U niezbyt mi się podobają, więc chyba tez raczej nie ;/ No więc co proponujecie ??? Czy prosto sciete wlosy sa brzydkie ? Ściąć je tak ? Znam jedna dziewczyne w gimn. co ma jeszcze grubsze wlosy ode mnie i scina prosto i ma sliczne wlosy ![]() ![]() Więc co zrobić ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no to odrzuciłaś nasze propozycje,nic innego Ci nie doradzimy bo nie ma innych rozwiązań. Nie jesteś skora do zmian i tyle
![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo osób na tym forum schodzi z cieniowania do włosów ściętych na prosto ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hm pomyślę może nad jakimś delikatnym, lekkim cieniowaniem, zamiast stopniowaniem na całej długości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzurę dobiera się do nas samych. Super cienkie włosy, pokręcone naturalnie i zniszczone nie będą wyglądały dobrze, gdy zetnie się je na równo i wyprostuje. u dziewczyny z ciemną karnacją itp, nie zrobisz super platyny, bo będzie to źle wyglądało, pomimo mody
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do platyny, to ja na nikim takich strasznych rzeczy, jak platyna robić nie zamierzam. Nawet jeśli to modne.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-10-16 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że trochę źle to zrozumiałaś, bo rockandrollqueen chodziło o to, że teraz cieniowanie jest popularne i wiele dziewczyn ma tak ścięte włosy, tyle że zamiast ''cieniowanie jest teraz popularne' użyła słowa ''jest teraz moda na cieniowanie'' ![]() Co do doboru fryzury to masz rację, trzeba dopasować się do swoich włosów indywidualnie i ja chyba tak zrobię, niestety metodą prób i błędów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
może dodaj zdjęcie to łatwiej byłoby doradzić. a co do odżywek to przecież możesz myć włosy i nakładać odżywki wieczorem, przecież odżywkę trzyma się kilka minut, do maski albo olejowania możesz nałożyć czepek i wyjść z tej łazienki, jak ktoś się będzie dobijał.
swoją drogą mi olejowanie w ogóle nie pomagało, wręcz przeciwnie miałam jeszcze bardziej suche i takie twarde włosy. od zawsze miałam grube i puszyste włosy, jak były ściete na prosto do ramion, okropnie sie puszyły i wywijały, jak ścieniowane krótkie to jeszcze gorzej. potem przez liceum b czesto je prostowalam. dopiero teraz jak mam dłuższe włosy za łopatki to nawet takie bez żadnej stylizacji wyglądaja lepiej. mam wycieniowanie wiec jak nic z nimi nie zrobie (tylko pianka ) to sie troche kreca a i od prostowania nawet jakos specjalnie mi sie nie zniszczyly bo przejade kazde pasmo tylko raz i jakos sie trzyma. wiec moja rada jest taka że fryzury krótkie, jeżeli nie chcesz prostować chyba nie nadają sie dla ciebie, ewentualnie gdybyś szla w kierunku kręconych (btw co sie dzieje jak nalozysz piankę? ) , więc radziłabym troche podchodować je, ściac bardziej na prosto lub wycieniowac b lekko i nie kłaść sie spać z mokrymi włosami, najlepiej myć pare godzin przed snem żeby dobrze wyschly. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ale moje włosy nie kręcą się teraz, odkad mam tego boba i myślę, że to dlatego, że są dość delikatnie wycieniowane, a wcześniej cieniowanie miałam bardzo mocne, warstwowe. Tak więc myślałam nad tym, żeby, gdy już odrosną, nie stopniowac/cieniowac ich na calej dlugosci, tylko delikatnie, cos takiego jak na zdjęciu, które załączam. Tyle że dziewczyna na tym zdjęciu ma delikatne włosy, a ja grubsze i nie wiem czy wyjdzie taki sam efekt
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.