|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Transport perfum
Z góry przepraszam, jeśli się powtarzam, lecz nie znalazłam podobnego wątku.
Mam sporą kolekcję flakoników. Niedługo czeka mnie przeprowadzka. Jak najlepiej zabezpieczyć je w transporcie? Z góry dziękuję za rady
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Transport perfum
może folia bąbelkowa?
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, folia bąbelkowa
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2011-08-23 o 09:58 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Bablofolia to podstawa
![]() a jesli masz np. pusty transporter po napojach (taki z przegrodkami) i nie-za-duza kolekcje to mozesz go wykorzystac Flakony w folie i kazdy do swojej przegrodki ![]() o taki np. |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Skoro przeprowadzka to może w ręczniki je poowijaj
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Najlepiej wsadzić do oryginalnych kartoników - do nich można jeszcze wsadzić sporo folii bąbelkowej, żeby flakonik się nie ruszał. Dodatkowo warto owinąć taki kartonik kolejną porcją folii
Ja takie pakieciki zawsze wsadzam do pudełka wypełnionego kawałkami styropianu, bądź też folią. Nic nie ma prawa się stać![]() Ale moja mama ogranicza się do transportowania swoich pachnideł w kartonikach i jeszcze żaden się nie stłukł
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Powtórze za calą resztą - folia babelkowa, albo jeszcze lepiej - stare koperty babelkowe.
Ja robie tak - nie wyrzucam oryginalnych kartoników jeśli były, wiec perfumy podróżują w swoich kartonikach, kartony wkładam do jakiegoś pudełka, wysciełanego ręcznikiem lub jakimś ubraniem. Jak nie mam podełka to po prostu owijam w coś grubego, zdarzył mi sie też do butów z usztywnianą kostką wsadzić kartoniki. I też radze obkleić szyjke atomizera, jeśli jest rozkręcana albo zdradza oznaki nieszczelnosci. Takie pudełka czy zawiniątka lokuje w środkowej części plecaka lub torby, żeby były amortyzowane ze wszystkich stron.
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie rady
Transport się udał, nic się nie stłukło. Wszystkie flakoniki stoją dumnie w nowej komodzie w sypialni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

Ja takie pakieciki zawsze wsadzam do pudełka wypełnionego kawałkami styropianu, bądź też folią. Nic nie ma prawa się stać