|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Transport perfum
Z góry przepraszam, jeśli się powtarzam, lecz nie znalazłam podobnego wątku.
Mam sporą kolekcję flakoników. Niedługo czeka mnie przeprowadzka. Jak najlepiej zabezpieczyć je w transporcie? Z góry dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Transport perfum
może folia bąbelkowa?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, folia bąbelkowa
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2011-08-23 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bablofolia to podstawa
![]() a jesli masz np. pusty transporter po napojach (taki z przegrodkami) i nie-za-duza kolekcje ![]() ![]() Flakony w folie i kazdy do swojej przegrodki ![]() o taki np. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Skoro przeprowadzka to może w ręczniki je poowijaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Najlepiej wsadzić do oryginalnych kartoników - do nich można jeszcze wsadzić sporo folii bąbelkowej, żeby flakonik się nie ruszał. Dodatkowo warto owinąć taki kartonik kolejną porcją folii
![]() ![]() Ale moja mama ogranicza się do transportowania swoich pachnideł w kartonikach i jeszcze żaden się nie stłukł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Powtórze za calą resztą - folia babelkowa, albo jeszcze lepiej - stare koperty babelkowe.
Ja robie tak - nie wyrzucam oryginalnych kartoników jeśli były, wiec perfumy podróżują w swoich kartonikach, kartony wkładam do jakiegoś pudełka, wysciełanego ręcznikiem lub jakimś ubraniem. Jak nie mam podełka to po prostu owijam w coś grubego, zdarzył mi sie też do butów z usztywnianą kostką wsadzić kartoniki. I też radze obkleić szyjke atomizera, jeśli jest rozkręcana albo zdradza oznaki nieszczelnosci. Takie pudełka czy zawiniątka lokuje w środkowej części plecaka lub torby, żeby były amortyzowane ze wszystkich stron.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie rady
![]() Transport się udał, nic się nie stłukło. Wszystkie flakoniki stoją dumnie w nowej komodzie w sypialni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.