|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Hipochondria-moja udręka
Często czytam na forach, że ktoś pisze"Ale ze mnie hipochondryk, mały kaszel, a ja mysle ze umieram". Dla mnie taki ktoś to żaden hipochondryk. Hipochondria, to okropna choroba. Caly czas myślisz o dolegliwościach, chorobach, co by tu wymyślić...
Hipochondria to moja udręka. Byłam już "chora" na chyba wszystkie rodzaje raków. Żadne inne choroby mnie nie dotyczą. Kiedyś miałam nawet raka języka! Wyobrażacie to sobie, języka! Wszędzie znajduję nowotwór. Wócilam z wakacji, miałam zatwardzenie. Od razu poczułam, że coś jest nie tak! To rak! Tylko jaki? Wpisałam "dolegliwości" w GOOGLE i proszę: RAK ODBYTU, RAK JELITA GRUBEGO. Dwa do wyboru. "Choruję" na to do teraz. Dowodem na to mają być cieniutkie, jakby żylki krwi na stolcu, ale cieniutkie, jak niteczka. Może ze dwa, trzy. Odrobina śluzu czasami przy stolcu i zatwardzenie pojawiające się od czasu do czasu. Czasami mam taki problem, że siadam na krześle, i czję lekki ból jakbyt z odbytu, do lewego boku. I co?? Napewno RAK!!! Bo cóżby innego?? Jestem nastolatka, ale to nic, że tego typu nowotwór dotylka ludzi po 90 roku życia. I co? Ja kestem przecież wyjątek!! Mój kolejny nowotwór, to rak piersi. Taak, znowu rak. Niedawno poczułam małą kuleczkę pod pachą (piersi badam chyba codziennie). Od razu panika: nowotwór, przecież ja zaraz umrę! Pokazałam tą kulkę mamie, mama i tak nic nie czuła, więc rano wymyąliłam, że źle się czuje, a mama chyba widząc moją panikę, nie kazała mi iść do szkoły. No to ja od razu "Wiesz co, mamuś, to ja sobie z ta kuleczka do lekarza pojdę, co?" Mama się zgodziła. Przyjęła mnie moja rodzinna Pani doktor. Powiedziała, że to węzeł chłonny. I powiedziała też, że jeślichcę, może dać mi skierowanie na USG. Ale ja byłam już uspokojona i podziękowałam. Uff, kiedy dowiedziałam si,ę,m ze to tylko węzł chłonny, byłam chyba najszczęśliwsza na świecie! I obiecałam sobie żadnych chorób! I proszę: kolejny rak: czerniak. Zauwarzyłam na pieprzyku czarną, wypukłą plamkę. Idę do mamy pokazuję. Tata zaczyna się śmiać. Ja jestem wkurzona!!! Jak oni mogą się śmiać, kiedy ja mam czerniaka! Prawie najgorszego raka! Mama powiedziała, że to raczej strup, zebym sie nie bała, bo nic mi nie jest. Jakieś 4 dni temu, kiey wycierałam się ręcznikiem, "szurnęłam" tego pieprzyka. Później dotknęłam go palcem i miałam na palcu, dosłownie troszeczkę krwi. I co? Kolejne wyobrażenia śmierci, bólu. Dziewczyny, powiedzcie mi, co mam zrobić, bo ja już nie wytrzymuję. Nie mogę przez to noralnie żyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Hipochondria-moja udręka
Sama sobie nie poradzić, idź do psychologa. Z czasem będziesz miała coraz gorszą paranoję, jeśli teraz tego nie zahamujesz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestań sobie wmawiać, bo kiedyś na poważnie zachorujesz, a nikt Cię poważnie nie potraktuje, bo już wiedzą, że wymyślasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jestes nastolatka?? dziwne.... w twoim jednym poscie wyczytalam, ze masz corke w gimnazjum....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
porządnie nauczyć się biologii zamiast diagnozować się na podstawie tekstów w google pisanych najczęściej przez laików powtarzających okrojone informacje
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nastolatka z córką w gimnazjum
![]() ![]() A co do tematu ... Nie szukaj problemów na siłe. Najwidoczniej masz za mało zajęć. ;/ badaj się co 6 miesięcy - morfologia, mocz... i wyluzuj..
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No,wlasnie,postaraj sie jakos wyluzowac i o tym nie myslec,zrob sobie'pakiet'wszystkich badan,ale tak gruntownie sie przebadaj i bedziesz miala spokoj.Czarno na bialym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
BAN stały
|
Cytat:
A to akurat nieprawda. Po 90. roku życia ![]() Cytat:
Cytat:
Pieprzyki też warto od czasu do czasu pokazać dermatologowi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
aha i raka języka ta osoba też przerabiała ![]() mój tato też cierpniał na hipochondrię. akurat przy okazji wizyty w szpitalu porozmawiał z nim psycholog i hipochondria po jednej takiej rozmowie zanikła (a przynajmniej nie jest już tak uciążliwa ![]() Trzymam kciuki, życzę powodzenia i PROSZĘ, nie zamęczaj najbliższych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Też miałam w swoim życiu taki okres kiedy chorowałam na "hipochondrie"
![]() To działa ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Haha dziewczyny
![]() ![]() A z ta kuleczka pod pacha to ona miała już taki po urodzeniu. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- nastolatka, ale to nic, że tego typu nowotwór dotylka ludzi po 90 roku życia przepraszam pomyłka miało być po 60 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisane przez BardotkaBB ![]() I powiedziała też, że jeślichcę, może dać mi skierowanie na USG. Ale ja byłam już uspokojona i podziękowałam. Trzeba było iść i zrobić to USG. Powiększony węzeł chłonny może też być objawem choroby. Taak,a le pani doktor powiedziała, ze no nepewno nie rak, ale jeśli się tym martwię, moze dac mi skierowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisane przez BardotkaBB ![]() Taak,a le pani doktor powiedziała, ze no nepewno nie rak, ale jeśli się tym martwię, moze dac mi skierowanie. A czy ja mówię, że to był rak ?! Czytaj ze zrozumieniem. A skoro lekarka zaproponowała takie badanie, to trzeba było zrobić. A czy ja napisałam, że ty mowisz, ze to rak?Napisałam tylko to co mówiła lekarka. Nie chcę się kłócić. Edytowane przez BardotkaBB Czas edycji: 2011-01-08 o 10:18 Powód: Pomyłka w poście |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Myślę że przy prawdziwej hipochondrii zrobiłabyś jednak to usg.
Jeśli już jesteś chora to raczej na cos z nerwami a z tym raczej żyje sie długo aż do śmierci ze starosci. Ciesz się że nie masz większych problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że hipochondryk sam się do tego nie przyznaje, tak samo jak alkoholik... Moja rada: raz na rok zrobić sobie wszelkie możliwe badania (prywatnie oczywiście, bo NFZ tego nie zafunduje) łącznie z tymi najprzyjemniejszymi jak endoskopia i kolonoskopia. Spokój sumienia - zapewniony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
kolonoskopia? 13-latka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No cóż, temat już nie taki świeży ale się właśnie na niego natknęłam, no i mogę powiedzieć tylko, ze znam ten ból, tez już coraz poważniej zastanawiam się czy nie jestem hipochondryczką, mam 20 lat a ta przypadłość meczy mnie od jakiegoś roku, i przez ten rok miałam już: raka odbytu, jelita, krtani, piersi, jamy brzusznej obecnie przerabiam czerniaka ;( i to już chyba z drugi raz, po kolei na każde znamię. I nie do końca zgodzę się się z tym, że to przez to, że nie mam problemów, jestem w stanie zamartwiać się, chodzić po lekarzach i szukać informacji o chorobach w googlach będąc na parę dni przed sesją i nic nie umiejąc na jakikolwiek egzamin. Przez ten rok zauważyłam, że takie najgorsze napady to ma październik/listopad i marzec/kwiecień. Chętnie jeszcze przeczytam opinie innych osób alby utwierdzić się w przekonaniu, ze to tylko moje chore wymysły, to może wreszcie trochę się pouczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka jest na lekarskim i po patofizjologii "chorowała" już chyba na wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.