|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
3-latek sika w majtki tylko w przedszkolu
Mam 3-letnią córkę. od września chodzi do przedszkola. pierwszy tydzień był ciężki, płakała, chciała do mamy, ale do przedszkola też chciała chodzić.
Teraz juz nie płacze ale sika w majtki. W domu nie ma tego problemu, za każdym razem woła jak chce siku albo sama sie załatwia. natomiast w przedszkolu nie woła. Pani stara sie co jakiś czas ją wysadzić ale ma tez inne dzieci i nie jest w stanie tego dopilnować. Wiem że przedszkole to stres dla dziecka itp, proszę o rady, co mam zrobić żeby córka zaczęła sygnalizować swoje potrzeby 9dodam, że rozmawiałam jej, tłumaczyłam itd, Córcia mówi, że rozumie i będzie wołać... i na tym się konczy) edit; pęcherz ma zdrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 3-latek sika w majtki tylko w przedszkolu
Moim zdaniem nie ma tutaj co kombinować. Dla dziecka przedszkole to nowa sytuacja. Wrazenia, doznania, wszystko ekscytujace, bawiące a czasem i przejmujące groza.
Pakuj córce do przedszkola kilka par majteczek i dajcie jej chwilę czasu. Jedne maluchy szybko się odnajdują w przedszkolu, inne potrzebują tego czasu dużo więcej. Życze powodzenia i małych rachunków za wodę ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja też uważam że to kwestia czasu.Moja córcia trzyma w przedszkolu i dopiero robi jak ja przyjdę.Na początku nie jadła i nie bawiła się,tylko siedziała sama w kąciku.Teraz już je i się bawi ,wiem że siku też zacznie robić.Daj córci czas i nie zapominaj o nagrodach kiedy zrobi coś tak jak ją o to prosisz.Może to małe przekupstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
spokojnie oby się dziecko tym dodatkowo nie stresowało! Moja córka ma problemy z pęcherzem, a w przedszkolu ciągle fajne zabawy - zapewne zapomina
![]() Poproś by Panie ją dokładniej pilnowały - moje mimo 30 dzieci pilnowały i zostawiaj dużoooo rzeczy na zmianę ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
trochę mi lepiej-nie tylko moja jest sikunem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie martw sie kochana, to minie jak tylko mała ogarnie sytuacj, dzieciaki sikają (i nie tylko) w majty bo:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moja bratanica w podobnym wieku miała ten sam problem - na tle nerwowym. Przejdzie, trzeba cierpliwości i nie można dziecka za to karać bo tylko się pogorszy sprawę.
![]() |
#8 |
Matka na full etat
|
Jak ja byłąm mała też tak miałam i potrzebny był czas-tak mi mama powiedziała,że jak już się zaapaptowałam w nowym środowisku było ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.