|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Berevoxyl wycofany? działanie rakotwórcze?
Witam od dawna czytam to forum, jeśli chodzi o kwestie urody i kosmetyków - jak widziecie jednak jestem nowa.
Chiałam was zapytać czy wiecie czemu wycofali Brevoxyl bardzo skuteczny w mojej opinii lek na walkę z trądzikiem? ![]() A teraz napiszę trochę o moich zmaganiach z trądzikiem i jak pomógł mi Brevoxyl ( głowna treść i pytanie jest zawarte u góry więc jeśli wam się nie chce nie musicie czytać mojego opisu poniżej) BREVOXYL jest to jedyny lek, po którym moje wypryski znikały w ciągu jednej doby zasuszały się i po kłopocie. Stosowałam go punktowo już od około 4 lat gdy mi coś na czole lub brodzie wyskoczyło, a od czasu do czasu profilaktycznie na całą twarz. Oczywiście Beroxyl niczego nie leczył jedynie pomagał szybko i skutecznie się pozbyć wysztkiego. ( bo gdyby leczył to myślę, że już problemów ze skórą bym nie miała, chcoiaż czytałam , że trądzik można leczyć nawet 5 lat...) Leczyłam się nim na własną rękę z tego wzgledu, że dermatolodzy w mojej okolicy ciągle mnie zawodzili. Pierwsza pani dawała mi co dwa trzy miesiące inną maść która oczywiście nic nie robiła z cerą, ![]() ![]() ![]() Jedyne co dawało efekty to Brevoxyl ![]() Miałam gładką cerę bez żadnych grudek jedynie czarne wągry na które używałam peeling, płatki z apteki lub kryłam podkładem. W aptece zamiast brevoxylu polecili mi benzacne ale jest suche klei się nie wchłania i aby jakaś zmiana znikła trzeba około 3 dni. Proszę o odpowiedź czy ktoś wie czemu wycofano brevoxyl oraz czy znacie jakieś dobre sposoby na zmiany skórne bo juz nie wiem co robić z tą skórą odkąd nie ma Brevoxylu wyglada fatalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Berevoxyl wycofany? działanie rakotwórcze?
a czy benzacne czy jakos tak też wycofali? On tez ma ten nadtlenek, jesli go nie wycofali (może to od firmy farmaceutycznej zalezy a nie od zakazu uzywania tej substancji?) to spróbuj jego?
Co do tego dermatologa nr 2- zalecił Ci mycie twarzy zwykłym mydłem drogeryjnym ![]() ![]() ![]() I jeszcze tu kiedyś z bloga dziewczyny podawałały przepis na jakąś mieszankę olejków naturalnych na wągry czy cos takiego ![]() ![]() Jesli pisałaś o mydle np marsylskim, eco to polecam Aleppo 40 % Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2012-10-22 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
oj zmartwiłaś mnie
![]() kupiłam brevoxyl jakiś miesiąc temu - wróciłam do niego po ok 2,5 roku nieużywania. I nadal stwierdzam, że ze wszystkich dotychczas stosowanych środków p/trądzikowych ten działa na mnie najlepiej. te rakotwórcze działanie jest potwierdzone? muszę coś więcej o tym poczytać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
http://www.laboratoriumurody.pl/foru...lu,t10567.html
Tutaj jest jakiś artykuł o tym ale nie wiem czy to prawda, nistety nie znam się na tym tak dobrze może to tylko jakaś antyreklama? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/s0_0-Szukaj?value=brevoxyl jest na Dbam o zdrowie- chyba ze nie zmienili na stronie, może warto się przejść po aptekach i popytać jak to jest w rzeczywistości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dobrze że zużyłam go tylko jedną tubkę na pół z siostrą, skoro ma szkodzić.
A co do benzacne to używam go aktualnie tak mniej więcej raz na tydzień, a gdy się wchłonie nakładam na twarz krem nawilżający (dokładnie to wykorzystuje wszelkie próbki kremów do twarzy jakie mi się uzbierały) więc nie jest wcale tak źle, a pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
ale jeśli to prawda, że nadtlenek Benzolitu zawarty w Brevoxylu ma takie działanie to Benzace również, bo zawiera ten środek
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
sandrusiekvn wejdź na DOZ i w wyszukiwarce apteki wpisz i jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jest niedostępny.
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Jak po aptekach pochodzisz to też nigdzie nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Faktycznie coś jest na rzeczy... Pytałam w kilku aptekach, nigdzie go nie ma i nie ma możliwości zamówienia w hurtowni. Farmaceuci rozkładali ręce kiedy pytałam o przyczynę jego braku, a kiedy wprost pytałam czy wiedzą coś na temat rzekomych badań nad jego rakotwórczym działaniem, tajemniczo milczeli lub mówili, że nie wiedzą...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja używam teraz w zamienniku Benzacne on ma 4% nadtlenku benzolitu a Brevoxyl miał 5% chociaż szkodliwe podobno jest dopiero 10%. Jak bedzie u was w aptekach Bervoxyl dajcie znać u mnie jeszcze nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Stiefel, spółka GSK
ul. Rzymowskiego 53, 02-697 Warszawa tel. (+4822) 576 90 00 fax: (+4822) 576 90 01 to są dane producenta na Polskę, może zwyczajnie zadzwońcie i zapytajcie u źródła, ja go nie używam, ale moje koleżanki też są zaniepokojone brakiem kremu w aptekach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wygląda na to, że Brevoxyl jednak zostanie wycofany ze sprzedaży!
![]() ![]() Wielka szkoda, bo wycofują wszystkie produkty które okazywały się być skuteczne w moim przypadku. Teraz po Silicol Skin z Saguny przyszedł czas na Brevoxyl..czyli trądzik zostanie już ze mną do końca... Czym go zastąpić? Benzacne mnie uczulał i podrażniał ![]() Epiduo to jednak nie to samo, a do tego niewydajny i drogi. Akneroxid też działa inaczej.. Brevoxyl jest jedyny w swoim rodzaju. Edytowane przez wella6 Czas edycji: 2014-10-21 o 17:07 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.