|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
cd. Ale się boję ;-)
Cześć Dziewczyny
![]() Tak jak większość z Was (skoro tu jesteście ![]() ![]() A poza tym, jak się malowałam, to makijaż wydawał mi się taki „mocny”, a tu chyba nic nie widać. Może dlatego, że zdjęcia były robione „niestety” z lampą i dlatego kolorki takie „blade”. Nie mniej jednak zaraz idę do pracy, więc chyba może być ![]() Wykorzystane kosmetyki: Podkład – Meow Chartreux 0 Korektor - Bobbi Brown: Porcelain Bisque Baza pod cienie – Benefit: Stay Don’t Stray Brwi: Lucy Minerals: Blonde Cienie – AWGM: Genuine i Wisdom, Lucy Minerale: Sunkissed Kredka – Kat Von D: Turbo Lover Tusz – Max Factor: 2000 Róż – EDM: Smaill Me Konturówka – NYX: Coral Szminka: Dior: Miss Dior dodane: wstawiam dodatkowe 3 fotki z linerem - specjalnie w kolorze niebieskim, żeby był widoczny. I teraz pytanie: czy o to własnie chodziło, czy taka kreska jest fajna? Proszę nie zwracać uwagi na resztę poniważ makijaż ograniczał się jedynie do wykonania kreski (nie ma nic więcej) Edytowane przez lilianatoja2 Czas edycji: 2011-10-25 o 23:23 Powód: dodane zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ale się boję ;-)
o matko a czego tu się bać
![]() makijaż bardzo ładny, delikatny, idealny na dzień ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie i delikatnie
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Pięknie!
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ale śliczny makijaż
![]() I gratuluję odwagi ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mi tez sie podoba, ale tak jak kolezanka nieco wyzej tez proponowalabym zeski troche bardziej zaakcentowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
oko ładne, delikatne.
![]() Rzęsy bym bardziej wytuszowała i brwi moze bardziej podkresliła. No i zdjęcia trochę jasne i ciężko mi ocenić róż na policzkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
bardziej zaakcentować kości policzkowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie uwagi
![]() wczoraj się trochę zestrachałam, że nie mam żadnych komentarzy, co może oznaczać jeszcze gorzej niż gdy są jakieś mocno krytyczne. Zatem cieni niestety zbytnio nie widać i różu też chyba nie ![]() ![]() ![]() Co do rzęsek i brwi - jak nie pomaluję to nie widać ich chyba wcale. Także, możecie mi wierzyć, że to co na zdjęciach to już jest OK ![]() A też nie chcę przy tak jasnych włosach i cerze robić sobie "krech" widocznych z kilometra - w moim przypadku mam wrażenie, bardzo łatwo przesadzić w tym punkcie. A róż - hm też mam zgryza, bo mam tak wydatne te kości, że boję się ich zbyt mocno malować - może to błąd? No to pierwsze koty za płoty ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Widac że jestes bardzo delikatna i boisz się przesadzic z ilością kosmetyku na twarzy ja mam tak np z tuszem i z brązerem zawsze wolę go dodac niż potem usuwac. makijaz jest bardzo delikatny i kobiecy i do pracy idealnie się nadaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie ma się czego bać, jeżeli coś będzie nie tak to po prostu będziesz wiedziała, i na przyszłośc nie popełnić tego błędu
![]() Uważam, ze jest fajnie - co prawda, nie widać za wiele, bo kolorki są bardzo jasne - ale ani granice cieni nie rzuciły mi się w oczy, ani żadne niedociągnięcia. Jest naprawdę dobrze ![]() Na jakieś wieczorne wyjścia można śmiało dodać linerową kreskę i mocniej wytuszować rzęsy, będzie cudnie ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie jest źle, ale jeśli mam być szczera - nie jest też rewelacyjnie. Zwykły makijaż, którego bardzo ciężko ocenić. Kreska blada - nie podoba mi się to. Następnym razem spróbuj użyć eyelinera, daje naprawdę niesamowity efekt.
Masz dość trudną do 'malowania' urodę. Czasem wystarczy źle dobrany cień i efekt kiczu gotowy. Ty nie przesadziłaś, za co ogromny plus. Nie porwałaś mnie, ale próbuj dalej, jestem pewna, że z każdym kolejnym makijażem będzie lepiej.
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Prawie nic z oczętami nie zrobiłaś.
Cielisty cień +kreska standard. Kreska a bez tuszu na rzęskach. Jesteś blondynką, ale wypróbuj jakieś zdecydowane kolory, zrób ciemny smoky np z brązów będzie pasował ci do włosów, eksperymentuj z kolorami, to że blondynką jesteś nie wyklucza nawet użycia czarnego cienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
sympatycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Niestety aparat nigdy nie odda rzeczywistego obrazu makijażu. Tak samo było w moim przypadku- zmalowałam iście mroczny makijaż, a na zdjęciach wyszedł tak delikatnie, że możnaby przyjąć go za makijaż dzienny. W każdym razie dalej bawię się z ustawieniami aparatu i Tobie też to polecam. Każdy kiedyś zaczynał
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.