![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Trądzik a podkład
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik a podkład
Witaj. Może nie mam dużego porównania z innymi podkładami, ale ja od już kilku lat używam podkładu z serii Nivea Visage Young "Matt Beauty" matujący krem nawilżający + lekki podkład. Nawilża, jest lekki, dzięki czemu nie zatyka porów, w dodatku ładnie wyrównuje koloryt skóry. Jest dosyć tani (10-15 zł) więc warto spróbować. Co prawda nie jest mocno kryjący wypryski, ale wolę to niż efekt sztucznej i ciężkiej maski. Z dodatkiem pudru czy korektora wygląda ładnie.
![]() Edytowane przez Yoggobela Czas edycji: 2011-08-27 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Spróbuj tych podkładów:
1. La roche posay unifiance, 2. revlon colorstay (ale nie foto redy , bo to nie sprawdzi się przy cerze problem.) 3. estee lauder double wear (jest o wiele droższy niż 2 powyższe, ale porównywalny do revlona), 4. Vichy dermablend (dla mnie najgorszy z powyższych, ale za to dobrze kryjący), 5. Puder w kompakcie Manhattanu do cery trądzikowej ( nade wszystko doskonały!)
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się co to manhattanu, ja rowniez w czasach wiekszej obławy na moja twarz stosowalam paese- matt&cover (czy jakos tak) sprawdzal sie dosyc dobrze i kosztowal 30 zl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cysiaa1991 Czas edycji: 2011-08-27 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Muszę go zobaczyć w jakiejś drogerii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A używałaś któraś z Was preparatów na trądzik z firmy DCL? podobno są super skuteczne (tylko trochę drogie...). Ja chyba skusze się na cały zestaw przeciwtrądzikowy (żel do mycia, krem na dzień, krem na noc, krem punktowy na wypryski).
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam podkladu Revlon ColorStay do cery tlustej i mieszanej mimo iz mam skore sucha... nie pytajcie mnie czemu akurat wybralam ten do cery tlustej i mieszanej skoro mam sucha, po prostu dla mnie ten do tl i miesz jest niebo lepszy i nawet mojej suchej skorze nie szkodzi... ja moze nie mam typowego tradziku, nigdy go nie mialam a w wieku 23 lat dostalam dziwnej wysypki na brodzie, kolo ust i nosa... skora jest tam niemilosiernie sucha, wiadomo lecze sie dermatologicznie ale przy dobrym dbaniu o nawilzanie i natluszczanie skory podklad Revlon ColorStay sprawdza sie u mnie jako jedyny... wszelkie musy i pudry w kompakcie odpadaja w przebiegach bo przynajmniej u mnie podkreslaja jeszcze bardziej pryszcze i suche skorki... Revlon CS pozostawia twarz nie swiecaca ale tez nie zmatowiona bok wie jak (ja matu nie znosze), twarz jest swieza, ja na to juz nie nakladam zadego pudru (w ogole ich nie stosuje
![]() Revlon CS polecam, mnie nie uczulil (a uczula mnie baaardzo wiele produktow, jestem alergikiem), nigdy nie zapchal mi porow... dla mnie to nr 1 w sytuacjach podbramkowych... podklad ten szybko sie utlenia i zasycha na twarzy (ja to bardzo lubie bo nie sciera sie pozniej, pozostaje na miejscu) dlatego trzeba opanowac sztuke jego nakladania do perfekcji zeby nie zostawiac brzydkich smug np na zuchwie... pozniej produkty do demakijazu tez musza byc dobre bo ciezko go zmyc... dla mnie to nie sa zadne minusy ![]() teraz zamierzam spobowac podklad La Roche Posay Tolerian ponoc jest fajny, ale juz niejedno co fajne dla kogos dla mnie bylo klapa totalna...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-08-30 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
1. Jeżeli chodzi o Revlona, to należy go nakładać cienkimi warstwami. Ja najczęściej nakładam cieniutką warstwę, a w miejscach wymagających większego krycia nakładam jeszcze odrobinę pędzlem albo wklepuję trochę palcami.
2. Dodatkowo - polecam pędzel do podkładu w płynie - z pędzlem nie mam nigdy efektu maski. 3. Najlepiej nakładać stopniowo - odrobina podkładu na czubeczek pędzla i rozprowadzamy okrężnymi ruchami na np. czole. Maczamy znowu czubeczek i jeden policzek, maczamy - drugi, maczamy - broda. Jak dla mnie Revlon CS wcale nie jest ciężki w aplikacji, zresztą do każdego nowego podkładu trzeba podejść indywidualnie - szukać najlepszego sposobu nakładania dla danej konsystencji chociażby. Ja po kilku pierwszych nałożeniach "wyczułam" CS i intuicyjnie nakładałam go dobrze - cieniej, dawkując itd.
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja nie polecam wogóle podkładu podczas leczenia dermatologicznego. Krecią robotę sobie fundujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja miałam wczesniej LRP a teraz mam vichy dermablend.Kryje bardzo dobrze nie uczula i nie powoduje wyprysków.Mało kolorów ale podkłady apteczne tak mają.Popros w aptece o próbki moze ktorys ci spasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj jadę do galerii to zobaczę sobie ten Revlon
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Co sądzicie o podkładach mineralnych Lily lolo?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem przy trądziku najlepsze są podkłady/ pudry mineralne. Z tym, że są one średnio kryjące więc osoby z silnym trądzikiem mogą nie być zadowolone z efektów. Ale myślę, że warto się przemęczyć bo skóra "odżyje" i będzie wyglądała o wiele lepiej.
Ja osobiście stosuję podkład Max Factor Experience zamiennie z Maybelline superstay 24h (nie są to oczywiście podkłady mineralne ale po zużyciu na pewno przerzucę się na minerał ) i nie zauważyłam zapychania. Mineralny stosuję tylko puder wykańczający makijaż... Ma 3 składniki : glinkę białą, glinkę zieloną i tlenek cynku więc zaszkodzić na pewno mi nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Właśnie słyszałam,że przy cerze trądzikowej podkłady mineralne nie szkodzą
![]() http://www.costasy.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Tylko trzeba liczyć sie z tym ,że minerały wysuszają, ktoś kto ma bardzo tłustą cerę tego nie poczuje ale posiadaczki cer mieszanych mogą czuć się ściągnięte dlatego koniecznie trzeba zaopatrzyć się w jakiś dobry kremik nawilżający (który oczywiście nie będzie zapychał) i da się przeżyć cały dzień
![]() Co do tej stronki... pudry te mają dobre recenzje więc myślę, że warto spróbować ![]() ![]() Ale dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz czy będzie dla Ciebie dobry ![]()
"...zło nie jest nieludzkie, lecz przeciwnie, jest skrajną ekspresją ludzkiej wolności." Edytowane przez Skarfejs Czas edycji: 2011-09-02 o 18:50 Powód: dopisanie tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Zobaczę jak będzie u mnie
![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ion-spf10.html jest to Helena Rubinstein spectatcular kolor vanillia Próbowałam koloru blondie z lily lolo i jest za jasny:/ Edytowane przez cysiaa1991 Czas edycji: 2011-09-03 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
To zamów sobie najpierw kilka próbek i jeśli znajdziesz kolor dopiero zamów pełnowymiarowe opakowanie
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Polecam puder w kremie Manhattan z serii antybakteryjnej. Nie mam go za długo, ale wydaję mi się, że nie zapycha. Jest słabo kryjący, ale przez dość długo skóra jest matowa i nie tworzy efektu maski.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Najlepsze są podkłady/pudry mineralne, które nie zawierają "chemii" - więc raczej nie mówię tutaj o tych ogólnie dostępnych w dużych sieciowych drogeriach jak np. L'oreal, które tylko udają prawdziwe 'minerały'. Polecam Everyday minerals - niestety, w Polsce dostępne są tylko droga internetową np. na allegro. Dużo nasłuchałam się też na temat Pixie Cosmetics, właśnie sobie je zamówiłam, zobaczymy jak będzie
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
na pewno chcesz zapychać twarz podkładami? Może spróbuj z jakimś dobrym kremem tonującym i korektorem antybakteryjnym?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja używam Maybelline pure liquid mineral i według mnie nie zapycha porów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja zakupiłam Essence Stay all day i jestem w miarę zadowolona z krycia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie u mnie niektóre niekomodogenne produkty zapychały, więc faktycznie możesz mieć rację. Jednak ostatnio zamiast podkładu używam kremu. Po prostu mam takie dziwne uczucie jak użyję podkład. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale prawda jest taka ,że to co zapcha jednego, drugiego już niekoniecznie. Następnego lata przetestuję inne kremy tonujące i może trafię na ten idealny dla mnie ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
![]()
Specjalistyczny fluid matujący do cery tłustej firmy Paese jest na prawdę super. Jest gęsty, nie zawiera wody i nie ma potrzeby pudrowania po jego użyciu. Kilka moich znajomych go używa i już nie chcą żadnego innego. kosmetykiprofesjonalne.ne t
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- kosmetykiprofesjonalne.ne t/podklady-fluidy/115-matujacy-podklad-bezwodny-paese.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja polecam podkład excipial pigmentcrene dunkel - ten podkład jest specjalnie do cery trądzikowej i normalnie nasza skóra oddycha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.