Trądzik a podkład - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 23:00   #1
cysiaa1991
Raczkowanie

Cool

Trądzik a podkład

Witam wiem,że stosowanie podkładów przy wypryskach nie jest wskazane lecz jeśli już muszę zamaskować niedoskonałości... aby wyjść na świat nie wstydząc się to jaki podkład nadaje się do cery trądzikowej? jakie polecacie? które nie zapychają porów?słyszałam ,że dobre podkłady są z firmy Revlon. Czekam na wasze propozycje
cysiaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 00:06   #2
Yoggobela
Raczkowanie

GG do Yoggobela
Dot.: Trądzik a podkład

Witaj. Może nie mam dużego porównania z innymi podkładami, ale ja od już kilku lat używam podkładu z serii Nivea Visage Young "Matt Beauty" matujący krem nawilżający + lekki podkład. Nawilża, jest lekki, dzięki czemu nie zatyka porów, w dodatku ładnie wyrównuje koloryt skóry. Jest dosyć tani (10-15 zł) więc warto spróbować. Co prawda nie jest mocno kryjący wypryski, ale wolę to niż efekt sztucznej i ciężkiej maski. Z dodatkiem pudru czy korektora wygląda ładnie.

Edytowane przez Yoggobela
Czas edycji: 2011-08-27 o 00:08
Yoggobela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 07:56   #3
Wizazanka492
Zadomowienie

Spróbuj tych podkładów:
1. La roche posay unifiance,
2. revlon colorstay (ale nie foto redy , bo to nie sprawdzi się przy cerze problem.)
3. estee lauder double wear (jest o wiele droższy niż 2 powyższe, ale porównywalny do revlona),
4. Vichy dermablend (dla mnie najgorszy z powyższych, ale za to dobrze kryjący),
5. Puder w kompakcie Manhattanu do cery trądzikowej ( nade wszystko doskonały!)

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 08:28   #4
Polinka277
Raczkowanie

Zgadzam się co to manhattanu, ja rowniez w czasach wiekszej obławy na moja twarz stosowalam paese- matt&cover (czy jakos tak) sprawdzal sie dosyc dobrze i kosztowal 30 zl jakis czas temu uzywalam tez podkladu z manhattanu matujacego, (czarna, w ksztalcie prostokata tubeczka) tez niezle kryl i kosztowal ok 25 zl
Polinka277 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 10:19   #5
cysiaa1991
Raczkowanie

Dziękuje bardzo za odpowiedz czekam na dalsze propozycje i spostrzeżenia . Zastanawiam się nad tym z Revlona colorstale słyszałam ,że jest bardzo dobry tylko ,że wyczytałam iż ciężko się go rozprowadza:/

Edytowane przez cysiaa1991
Czas edycji: 2011-08-27 o 10:20
Stary 2011-08-27, 10:19   #6
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinka277 Pokaż wiadomość
Zgadzam się co to manhattanu, ja rowniez w czasach wiekszej obławy na moja twarz stosowalam paese- matt&cover (czy jakos tak) sprawdzal sie dosyc dobrze i kosztowal 30 zl jakis czas temu uzywalam tez podkladu z manhattanu matujacego, (czarna, w ksztalcie prostokata tubeczka) tez niezle kryl i kosztowal ok 25 zl
O tym który mówisz mahatanie, niestety tego nie używałam, a swoja drogę mogłabym go spróbować, bo puder w kompakcie sprawuje się super ( z resztą ma też super opinie na kwc).

Stary 2011-08-27, 10:31   #7
cysiaa1991
Raczkowanie

Muszę go zobaczyć w jakiejś drogerii z moją cerą mieszaną do tego trądzikową ciężko coś znaleźć
Stary 2011-08-27, 14:37   #8
Wizazanka492
Zadomowienie

A używałaś któraś z Was preparatów na trądzik z firmy DCL? podobno są super skuteczne (tylko trochę drogie...). Ja chyba skusze się na cały zestaw przeciwtrądzikowy (żel do mycia, krem na dzień, krem na noc, krem punktowy na wypryski).

Stary 2011-08-30, 10:57   #9
Caroline1920
Zakorzenienie

ja uzywam podkladu Revlon ColorStay do cery tlustej i mieszanej mimo iz mam skore sucha... nie pytajcie mnie czemu akurat wybralam ten do cery tlustej i mieszanej skoro mam sucha, po prostu dla mnie ten do tl i miesz jest niebo lepszy i nawet mojej suchej skorze nie szkodzi... ja moze nie mam typowego tradziku, nigdy go nie mialam a w wieku 23 lat dostalam dziwnej wysypki na brodzie, kolo ust i nosa... skora jest tam niemilosiernie sucha, wiadomo lecze sie dermatologicznie ale przy dobrym dbaniu o nawilzanie i natluszczanie skory podklad Revlon ColorStay sprawdza sie u mnie jako jedyny... wszelkie musy i pudry w kompakcie odpadaja w przebiegach bo przynajmniej u mnie podkreslaja jeszcze bardziej pryszcze i suche skorki... Revlon CS pozostawia twarz nie swiecaca ale tez nie zmatowiona bok wie jak (ja matu nie znosze), twarz jest swieza, ja na to juz nie nakladam zadego pudru (w ogole ich nie stosuje) bo efekt pasuje mi idealnie
Revlon CS polecam, mnie nie uczulil (a uczula mnie baaardzo wiele produktow, jestem alergikiem), nigdy nie zapchal mi porow... dla mnie to nr 1 w sytuacjach podbramkowych... podklad ten szybko sie utlenia i zasycha na twarzy (ja to bardzo lubie bo nie sciera sie pozniej, pozostaje na miejscu) dlatego trzeba opanowac sztuke jego nakladania do perfekcji zeby nie zostawiac brzydkich smug np na zuchwie... pozniej produkty do demakijazu tez musza byc dobre bo ciezko go zmyc... dla mnie to nie sa zadne minusy
teraz zamierzam spobowac podklad La Roche Posay Tolerian ponoc jest fajny, ale juz niejedno co fajne dla kogos dla mnie bylo klapa totalna...

Edytowane przez Caroline1920
Czas edycji: 2011-08-30 o 11:01
Caroline1920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 12:33   #10
mango_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinka277 Pokaż wiadomość
Manhattana nie polecam, kiedyś go używałam, fakt, ładnie krył, ale straszliwie zapychał, dlatego się z nim pożegnałam. Aktualnie nie używam żadnego podkładu, bo nie znalazłam takiego, co by mnie zadowolił w 100 %. Czaję się na Revlon, ale jest trochę drogi ;/

mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 17:31   #11
v-x-n
Wtajemniczenie

1. Jeżeli chodzi o Revlona, to należy go nakładać cienkimi warstwami. Ja najczęściej nakładam cieniutką warstwę, a w miejscach wymagających większego krycia nakładam jeszcze odrobinę pędzlem albo wklepuję trochę palcami.

2. Dodatkowo - polecam pędzel do podkładu w płynie - z pędzlem nie mam nigdy efektu maski.

3. Najlepiej nakładać stopniowo - odrobina podkładu na czubeczek pędzla i rozprowadzamy okrężnymi ruchami na np. czole. Maczamy znowu czubeczek i jeden policzek, maczamy - drugi, maczamy - broda.

Jak dla mnie Revlon CS wcale nie jest ciężki w aplikacji, zresztą do każdego nowego podkładu trzeba podejść indywidualnie - szukać najlepszego sposobu nakładania dla danej konsystencji chociażby. Ja po kilku pierwszych nałożeniach "wyczułam" CS i intuicyjnie nakładałam go dobrze - cieniej, dawkując itd.
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 17:54   #12
findsomething
Zadomowienie

ja nie polecam wogóle podkładu podczas leczenia dermatologicznego. Krecią robotę sobie fundujesz.
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 09:57   #13
mandy262
Przyczajenie

Ja miałam wczesniej LRP a teraz mam vichy dermablend.Kryje bardzo dobrze nie uczula i nie powoduje wyprysków.Mało kolorów ale podkłady apteczne tak mają.Popros w aptece o próbki moze ktorys ci spasuje
mandy262 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 11:23   #14
cysiaa1991
Raczkowanie

Dzisiaj jadę do galerii to zobaczę sobie ten Revlon dziękuje bardzo za odpowiedzi i czekam na dalsze propozycje
Stary 2011-09-01, 17:24   #15
cysiaa1991
Raczkowanie

Co sądzicie o podkładach mineralnych Lily lolo?
Stary 2011-09-02, 17:18   #16
Skarfejs
Zakorzenienie

Moim zdaniem przy trądziku najlepsze są podkłady/ pudry mineralne. Z tym, że są one średnio kryjące więc osoby z silnym trądzikiem mogą nie być zadowolone z efektów. Ale myślę, że warto się przemęczyć bo skóra "odżyje" i będzie wyglądała o wiele lepiej.
Ja osobiście stosuję podkład Max Factor Experience zamiennie z Maybelline superstay 24h (nie są to oczywiście podkłady mineralne ale po zużyciu na pewno przerzucę się na minerał )
i nie zauważyłam zapychania. Mineralny stosuję tylko puder wykańczający makijaż... Ma 3 składniki : glinkę białą, glinkę zieloną i tlenek cynku więc zaszkodzić na pewno mi nie zaszkodzi
Stary 2011-09-02, 18:38   #17
cysiaa1991
Raczkowanie

Właśnie słyszałam,że przy cerze trądzikowej podkłady mineralne nie szkodzą aż obudziła się we mnie nadzieja ,że stan mojej cery sie choć troche polepszy... myślę o zakupie podkładu z tej strony :
http://www.costasy.pl/
Stary 2011-09-02, 18:47   #18
Skarfejs
Zakorzenienie

Tylko trzeba liczyć sie z tym ,że minerały wysuszają, ktoś kto ma bardzo tłustą cerę tego nie poczuje ale posiadaczki cer mieszanych mogą czuć się ściągnięte dlatego koniecznie trzeba zaopatrzyć się w jakiś dobry kremik nawilżający (który oczywiście nie będzie zapychał) i da się przeżyć cały dzień

Co do tej stronki... pudry te mają dobre recenzje więc myślę, że warto spróbować Cena nie jest zbyt wysoka jak za bodajże 10g pudru który jest baaardzo wydajny
Ale dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz czy będzie dla Ciebie dobry

Edytowane przez Skarfejs
Czas edycji: 2011-09-02 o 18:50 Powód: dopisanie tekstu
Skarfejs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 00:08   #19
cysiaa1991
Raczkowanie

Zobaczę jak będzie u mnieUżywam kremu z Iwostin Purritin (nawilżający) mam nadzieje że podoła tylko mam problem z doborem koloru podkładu mineralnego:/ używam obecnie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ion-spf10.html
jest to Helena Rubinstein spectatcular kolor vanillia
Próbowałam koloru blondie z lily lolo i jest za jasny:/

Edytowane przez cysiaa1991
Czas edycji: 2011-09-03 o 00:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 16:09   #20
Skarfejs
Zakorzenienie

To zamów sobie najpierw kilka próbek i jeśli znajdziesz kolor dopiero zamów pełnowymiarowe opakowanie
Stary 2011-09-04, 17:05   #21
freedomn
Raczkowanie

Polecam puder w kremie Manhattan z serii antybakteryjnej. Nie mam go za długo, ale wydaję mi się, że nie zapycha. Jest słabo kryjący, ale przez dość długo skóra jest matowa i nie tworzy efektu maski.
freedomn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 17:27   #22
Caprice
Rozeznanie

Najlepsze są podkłady/pudry mineralne, które nie zawierają "chemii" - więc raczej nie mówię tutaj o tych ogólnie dostępnych w dużych sieciowych drogeriach jak np. L'oreal, które tylko udają prawdziwe 'minerały'. Polecam Everyday minerals - niestety, w Polsce dostępne są tylko droga internetową np. na allegro. Dużo nasłuchałam się też na temat Pixie Cosmetics, właśnie sobie je zamówiłam, zobaczymy jak będzie jest bardzo szeroka gama kolorystyczna, więc można idealnie dobrać sobie odpowiedni odcień, nie są one w ogóle ciężkie, a dobrze kryją (wersja intensywna), poza tym ich skład jest raczej przyjazny dla skóry, mi nie zaszkodziły
Stary 2011-09-10, 10:02   #23
asiuulkaa
Zadomowienie

na pewno chcesz zapychać twarz podkładami? Może spróbuj z jakimś dobrym kremem tonującym i korektorem antybakteryjnym?
asiuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 14:52   #24
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuulkaa Pokaż wiadomość
na pewno chcesz zapychać twarz podkładami? Może spróbuj z jakimś dobrym kremem tonującym i korektorem antybakteryjnym?
Kremy tonujące również mogą zapychać wiem po sobie (krem z under20 w ciągu tygodnia zrobił mi masakrę na twarzy). Owszem są lżejsze od zwykłych podkładów ale to nie znaczy, że nie zapchają.
Stary 2011-09-10, 17:25   #25
marrgosia
Raczkowanie

Ja używam Maybelline pure liquid mineral i według mnie nie zapycha porów.
marrgosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 18:33   #26
mango_91
Zakorzenienie

Ja zakupiłam Essence Stay all day i jestem w miarę zadowolona z kryciaCzy zapycha, powiem z czasem, bo na razie nic się nie dzieje

mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 12:02   #27
asiuulkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
Kremy tonujące również mogą zapychać wiem po sobie (krem z under20 w ciągu tygodnia zrobił mi masakrę na twarzy). Owszem są lżejsze od zwykłych podkładów ale to nie znaczy, że nie zapchają.
Ja używam tego z Ziaji i nie miałam nic takiego po nim, ale wiadomo, że każda cera jest inna i kosmetyki inaczej na nas działają.
W sumie u mnie niektóre niekomodogenne produkty zapychały, więc faktycznie możesz mieć rację. Jednak ostatnio zamiast podkładu używam kremu. Po prostu mam takie dziwne uczucie jak użyję podkład.
asiuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 14:51   #28
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuulkaa Pokaż wiadomość
Ja używam tego z Ziaji i nie miałam nic takiego po nim, ale wiadomo, że każda cera jest inna i kosmetyki inaczej na nas działają.
W sumie u mnie niektóre niekomodogenne produkty zapychały, więc faktycznie możesz mieć rację. Jednak ostatnio zamiast podkładu używam kremu. Po prostu mam takie dziwne uczucie jak użyję podkład.
Też właśnie byłam zdziwiona, bo to był krem do cery problemowej a tu taka niespodzianka
Ale prawda jest taka ,że to co zapcha jednego, drugiego już niekoniecznie. Następnego lata przetestuję inne kremy tonujące i może trafię na ten idealny dla mnie
Stary 2011-09-12, 10:23   #29
mami17
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Trądzik a podkład

Specjalistyczny fluid matujący do cery tłustej firmy Paese jest na prawdę super. Jest gęsty, nie zawiera wody i nie ma potrzeby pudrowania po jego użyciu. Kilka moich znajomych go używa i już nie chcą żadnego innego. kosmetykiprofesjonalne.ne t

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

kosmetykiprofesjonalne.ne t/podklady-fluidy/115-matujacy-podklad-bezwodny-paese.html
mami17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 14:18   #30
Asitsu
Raczkowanie

ja polecam podkład excipial pigmentcrene dunkel - ten podkład jest specjalnie do cery trądzikowej i normalnie nasza skóra oddycha.
Asitsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości