|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
czy to może być bezpłodność ???
Witam,
Mam 23 lata, mam stałego partnera. na razie nie staramy się specjalnie o bobasa, ale też panicznie nie boimy się ''wpadki'' od roku uprawiamy seks przerywany, a kilka razy w przypływie emocji zdarzyło się nam nie przerwać i iść na całość do końca, bez zważania na to czy są to płodne czy bezpłodne dni cyklu. Mimo tej nieostrożności nie zaszłam w ciążę. na początku się cieszyłam, że mamy takiego ''farta'', ale teraz zaczynam się niepokoić...Obawiam się, że mogę mieć problem z zajściem w ciąże lub w najgorszym przypadku być bezpłodna całkowicie![]() czy mam powody do zmartwienia ?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: czy to może być bezpłodność ???
Wiesz mam koleżankę, która cieszyła się, że przez długi czas nie zaliczyli wpadki uprawiając seks przerywany, teraz bawią prawie rocznego bobasa
Więc może po prostu z pójściem na cało trafialiście w niepłodne dni? Tak w ramach pocieszenia, no stres
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za słowa otuchy
z jednej strony mam głęboką nadzieję w sobie, że to na razie prawdziwy ''fart'' a kiedy trzeba będzie to dzidziuś się pojawi. ale z drugiej strony słysząc o tym jak niejedna para się dorobiła potomka w oparciu o metodę przerywaną, a my nie, to się niepokoję
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
jak sie martwisz, zrob badania hormonalne, przede wszystkim LH, FSH, testosteron.. a masz regularne miesiaczki ?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
z miesiączkami to u mnie jest tak : jak mam jakieś stresy to się spóźna po 3 dni a jak brak stresów to jak w zegarku dostaje okres
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak napisałaś, miałaś po prostu "farta". Jeśli cykle masz regularne i krótkie to b. duże prawdopodobieństwo, że masz owulację. Nie tak łatwo zajść w ciążę przy stosunkach przerywanych. Nie zamartwiaj się na zapas
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.

od roku uprawiamy seks przerywany, a kilka razy w przypływie emocji zdarzyło się nam nie przerwać i iść na całość do końca, bez zważania na to czy są to płodne czy bezpłodne dni cyklu. Mimo tej nieostrożności nie zaszłam w ciążę. na początku się cieszyłam, że mamy takiego ''farta'', ale teraz zaczynam się niepokoić...Obawiam się, że mogę mieć problem z zajściem w ciąże lub w najgorszym przypadku być bezpłodna całkowicie

z jednej strony mam głęboką nadzieję w sobie, że to na razie prawdziwy ''fart'' a kiedy trzeba będzie to dzidziuś się pojawi. ale z drugiej strony słysząc o tym jak niejedna para się dorobiła potomka w oparciu o metodę przerywaną, a my nie, to się niepokoję