|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co się ze mną dzieję?
Hej, mam 19 lat i chyba dostaje świra. Pochodzę z rodzinny, gdzie kłótnie to normalka, alkohol się przelewał, wstyd sąsiadom w oczy spojrzeć po takich awanturach. Mój ojciec też najprawdpodobniej kogoś na boku miał. Zawsze to ja trzymałam w ryzach tą rodzinę, starałam się wyjaśniać, godzić rodziców, strasznie to męczące jest. Na podniesiony głos zaczyna mi serce latać jak szalone. Szarpać się z ojcem, wyzywać, uspokajać, masakra. Teraz jak zaczęłam studia to nie ma już mnie w domu więc nie wiem jak jest, ale czasem wrócę na weekend i potrafią mnie bardzo ładnie "przywitać" nocą bez snu. Miałam taki okres, że ich nienawidziłam. Wiem, że to straszne. Bardzo żałuje, że tak pomyślałam w ogóle. Mam chłopaka od 3 lat. Na początku było ciężko, poznaliśmy się na początku Liceum. Jesteśmy w tym samym wieku. Takie szczeniackie zauroczenie, kłótnie o byle co, wiecie, niedojrzały związek
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mercja19 Czas edycji: 2011-10-31 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co się ze mną dzieję?
troche zaufania. Nie mysl caly czas, ze Cie zostawi, ze zdradzi, ze na pewno kogos ma itd... zlymi myslami tylko przyciagasz zle rzeczy:P a skoro nie masz podstaw by tak sadzic - po co zawracac sobie glowe glupotami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że nawet najbardziej zakochanemu facetowi kiedyś cierpliwość może się wypalić.. bo ileż można czekać na inicjatywę/zaangażowanie/odwzajemnienie od dziewczyny?
Piszesz, że nie odzywasz się pierwsza? ja pytam a co Ci przeszkadza odezwać się pierwszej? tym bardziej po 3 latach razem.. Moim zdaniem po TAKIM okresie czasu już nie powinnaś mieć problemów. Tym bardziej, że facet z Tobą jest i okazuje Ci zainteresowanie. Chce spędzać z Tobą czas (przykład że zabiera na sylwka).. Myślę, że powinnaś bardziej odwzajemniać jego gesty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Bo ja się obawiam, że będę się narzucać. Wszędzie brzmią teksty o kobietach co napastują swoich facetów, czy że faceci lubią ciągle gonić króliczka. Boję się, że mu się znudzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No właśnie zapomniałam dodać, że nie jest to związek kilkumiesięczny lecz trwający trzy lata, wiadomo, że to nie wieczność, ale taki staż może zapowiadać coś poważniejszgo, a Ty masz jakieś dziwne rozmyślania... Może wcale nie jesteś gotowa?
Nie musisz go napastować, ale nie musisz też się do niego nie odzywać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
podpinam się pod wątek, chce zobaczyć co napiszecie, a chyba sama mam podobny problem ze sobą. Chociaż nie mam nikogo i moja sytuacja w rodzinie nie jest aż tak skrajnie negatywna to jak to czytałam, czułam cząstkę siebie
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mi to wygląda na klasyczny przypadek dda, przeczytaj sobie o tym np. w necie, a potem zastanów się czy nie lepiej wybrać się na terapię , aby uporządkować swoją przeszłość. Chłopak dłużej tego nie wytrzyma.
P.S. sama mam ten syndrom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Guzik prawda.. z tym króliczkiem to jest mit. Nie obawiaj się, my faceci też potrzebujemy czasami zobaczenia jak kobieta się stara... bo samo zgadzanie się na nasze propozycje to trochę za mało..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Okej. Chyba troszkę potrzebowałam wsparcia. A głupio komuś powiedzieć, że "chcę, ale się boję", bo będę patrzeć na mnie jak na czuba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Chcesz z nim byc teraz i za 10, 20 , 30 lat? Jesteś tego absolutnie pewna? Jesli tak to przestań smęcić i wymyślać, że Cię zostawi, bo sobie to wykraczesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chyba masz rację. Zachowuje się jak dziecko. To też kwestia mego charakteru. Np. jak do niego napiszę, a on odp. że jest ze znajomymi, odpoczywa sobie itp. to potem mi tak głupio, że może mu przeszkodziłam. On bardzo dużo pracuje i tez mu się należy chwila wytchnienia. Dlatego lubię jak ktoś wychodzi sam z inicjatywą, bo przynajmniej wiem, że chce i nie ma innych planów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.