Proszę wejdźcie! :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 19:55   #1
Domilewska
Przyczajenie

Exclamation

Proszę wejdźcie! :(

Wczoraj załozyłam taki wątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=570435

No i mam właśnie ten problem i dalej nie wiem co robić. Owszem, macie rację, porównuję się z innymi kobietami.
Wiecie co dzisiaj zrobiłam? A może opowiem Wam tą historię ( nie opisałam jej we wcześniejszym wątku).
Byłam na wakacjach właśnie w kraju, gdzie ogólnie kobiety brzydkie czy ładne mają wzięcie. Chyba wszystkie. Wogóle w hotelu którym byłam to też miałam tzw/ wzięcie, jak i chyba wszystkie inne kobiety. Z jednej strony jest to rzecz, która podnosi samoocenę, a z drgiej zaś strony pomyślę sobie, że jestem jedną z milionów podrywanych tam kobiet przez tambylców, to aż mnie mdli. Jestem traktowana jak łatwa Polka ( z pewnością) ponieważ jak wiadomo kobiety ze wschodu i europy środkowej są łatwe i się puszczają etc. to mi się po prostu rzygać che jak oni tak zarywają do mnie...Czuję sie szmatą ( nie wiem czemu). Nie mogę tego przeboleć, że wszystkie mają wzięcie i sa traktowane jak....
A do rzeczy. Pzez przypadek na facebooku znalazłam taką dziewczynę z wakacji, kojarzyłam ja w tym hotelu co ja była ona więc zajrzałam na jej profil i...miała komentarz do zdjęcia od jednego barmana ( z którym również piosałam i on do mnie kiedy wróce, że tęskni itp.) i jej dał komentarz że ślicznie i kocha ją ;/ Wiem, ż eto u nich normalne no ale....wkurza mnie to. Ja też głupia chyba na wakacjach dałam im do zrozumienia , ż ejednak to co mówia o Polkach to prawda : uśmiechałam sie do wszystkich, odwzajemniałam ich uśmiechy, jak mnie zagadywali to z nimi gadałam, robiłam zdjęcia, tańczyłam itd. A chyba mogłam okazywać bardziej niedostępność? Czy nie? ja się tak dobrze czułam na wakacjach, że wyluuowałam i z wszystkimi gadałam, śmiałam się i dawałam się podrywać...;/
Ps. nie przespałam się z żadnym ale dość bliską kręciłam z dj na tych wakacjach . Chciał mnie pewnego razu pocałować, ale się nie dałam...

Wkurzyła mnie ta dziewczyna ( no wiem, zazdrosna jestem), bo wiecie, ładna blondynka, ubierała się w mini i mizdrzyła na wakacjach do wszystkich....

Wiecie co, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ze pozapraszałam na facebooku wszystkich co tam znam z wakacji.... Bo chyba dowiodłam, ze polki sa łatwo dostępne, otwarte....

Pomóżcie mi bo normalnie nie wytrzymam ze sobą!! I jeszcze te kompleksy;( co robić??? Help i darujcie sobie niemiłe komentarze.

Przepraszam że z błedami i tak jakby nie pokolei, ale śpieszę się i chciałam szybko napisać.
Całuski dla Was papa
Domilewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 20:04   #2
Magnifica
Zakorzenienie

Dot.: Proszę wejdźcie! :(

A w czym jest problem, bo nie zrozumiałam?
Stary 2011-10-30, 20:07   #3
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym własnym soczkiem kobiecym, a naprawdę mam go niewiele.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 20:07   #4
Domilewska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Wątek poprzedni do którego dałam linka oraz to, co napisałam powyżej.
Jak się beznadziejnie czuję.
Stary 2011-10-30, 20:13   #5
201801022117
Konto usunięte

Dziecko kochane, ile Ty masz lat?

Zazdrościsz, i to mocno. Zajmij się własnym życiem, nie tym czy koleżanka z wakacji była "głupia, chodziła w mini, i się mizdrzyła", bo Ty nic z tego rozkminania nie masz. Poza tym, to jej sprawa czy jest głupia, i jak się zachowuje.
Kobiety ze wschodu i Europy środkowej są łatwe? Chyba nie wiesz co mówisz.
Nie możesz przeboleć, że inne też są podrywane. W tym problem.

Nie mam zamiaru darować sobie niemiłego komentarza, kiedy czytam kolejny Twój wątek, w którym piszesz to samo. Nie będę Ci pisała, że masz rację, i poklepywała po plecach, bo jesteś strasznie infantylna. Zajmij się własnym życiem, znajdz jakieś zajęcie, a nie, czepiasz się koleżanek i obcych ludzi.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 20:15   #6
Domilewska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Dziecko kochane, ile Ty masz lat?

Zazdrościsz, i to mocno. Zajmij się własnym życiem, nie tym czy koleżanka z wakacji była "głupia, chodziła w mini, i się mizdrzyła", bo Ty nic z tego rozkminania nie masz. Poza tym, to jej sprawa czy jest głupia, i jak się zachowuje.
Kobiety ze wschodu i Europy środkowej są łatwe? Chyba nie wiesz co mówisz.
Nie możesz przeboleć, że inne też są podrywane. W tym problem.

Nie mam zamiaru darować sobie niemiłego komentarza, kiedy czytam kolejny Twój wątek, w którym piszesz to samo. Nie będę Ci pisała, że masz rację, i poklepywała po plecach, bo jesteś strasznie infantylna. Zajmij się własnym życiem, znajdz jakieś zajęcie, a nie, czepiasz się koleżanek i obcych ludzi.
Dziękuję, że mnie tak podniosłaś na duchu. No az nie wiem jak mam Ci dziekować ..

Aha i jeszcze jedno. Dziwne dorosła kobieto, że nie wiesz jakie opinie mają dziewczyny właśnie z Europy środkowej i wschodu... żeby takich rzeczy nie wiedzieć......

Edytowane przez Domilewska
Czas edycji: 2011-10-30 o 20:18
Stary 2011-10-30, 20:30   #7
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Domilewska Pokaż wiadomość
Dziękuję, że mnie tak podniosłaś na duchu. No az nie wiem jak mam Ci dziekować ..

Aha i jeszcze jedno. Dziwne dorosła kobieto, że nie wiesz jakie opinie mają dziewczyny właśnie z Europy środkowej i wschodu... żeby takich rzeczy nie wiedzieć......
Ironia Ci nie wychodzi...
Zakładasz cały czas wątki, dwa są na ten sam temat. Jeden założyłaś po to, żeby dziewczyny Cię pocieszały, dwa o tym samym mają ten sam cel.
Nie wiem, jakie mają opinie, pomimo że mieszkałam za granicą. To Ty tak myślisz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 20:41   #8
Domilewska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ironia Ci nie wychodzi...
Zakładasz cały czas wątki, dwa są na ten sam temat. Jeden założyłaś po to, żeby dziewczyny Cię pocieszały, dwa o tym samym mają ten sam cel.
Nie wiem, jakie mają opinie, pomimo że mieszkałam za granicą. To Ty tak myślisz.

Twoja mądrość mnie powala
Jeśli chodzi o to, że założyłam podobny watek to wspomniałam o tym wiec szoku nie powinno być, prawda? Ogólnie kochana dorosła kobieto nikt Cię nie prosił o wyrażanie opinii co do mojego watku, bo niepotrzebnie się denerwujesz a złość piękności szkodzi. WIęc nie rozumiem. Jesli masz na celu ''zdołowanie'' mnie, to o to Ci chodziło, tak? jesli tak, to super, nie wyszło Ci. Szukam odpowiedzi jakiejś mądrej, rozsądnej osoby, która nie chce się dowartościowywać kpiną innych ludzi i wyrażaniem swojej ''mądrej'' i ''przemyslanej'' opinii.
A co do tego drugiego, to widać, że mało wiesz co obcokrajowcy sadzą o Polkach ( no, chyba, że od samych obcokrajowców). Co z tego, że mieszkąłaś za granicą, skoro nie wiesz o takich rzeczach. ja to wiem od ludzi z zagranicy, co mówią o polkach, o ukrainkach o ruskich dziewczynach.
Radze poczytać trochę w internecie (skoro nie masz możliwości dowiedzieć się u źródła), a potem się wypowiadaj, bo robisz się śmieszna
Stary 2011-10-30, 20:47   #9
mbamboo
Wtajemniczenie

Tego jeszcze nie było, 20 postów na krzyż i chyba już 4 wątek.
Stary 2011-10-30, 20:54   #10
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli chodzi o to, że założyłam podobny watek to wspomniałam o tym wiec szoku nie powinno być, prawda? Ogólnie kochana dorosła kobieto nikt Cię nie prosił o wyrażanie opinii co do mojego watku, bo niepotrzebnie się denerwujesz a złość piękności szkodzi. WIęc nie rozumiem. Jesli masz na celu ''zdołowanie'' mnie, to o to Ci chodziło, tak? jesli tak, to super, nie wyszło Ci. Szukam odpowiedzi jakiejś mądrej, rozsądnej osoby, która nie chce się dowartościowywać kpiną innych ludzi i wyrażaniem swojej ''mądrej'' i ''przemyslanej'' opinii.
A co do tego drugiego, to widać, że mało wiesz co obcokrajowcy sadzą o Polkach ( no, chyba, że od samych obcokrajowców). Co z tego, że mieszkąłaś za granicą, skoro nie wiesz o takich rzeczach. ja to wiem od ludzi z zagranicy, co mówią o polkach, o ukrainkach o ruskich dziewczynach.
Radze poczytać trochę w internecie (skoro nie masz możliwości dowiedzieć się u źródła), a potem się wypowiadaj, bo robisz się śmieszna
Czytałaś regulamin forum? Polecam. Jest tam co nieco o zakładaniu wątków. Ten wątek, i poprzedni, się niczym nie różnią.
To jest forum, nie Twoje, ja mam prawo udzielać się na którym wątku tylko mi się podoba.
Co do złości, nie przeceniaj się. Nie mam powodu się przez Ciebie złościć. \

Przecież sama się dowartościowujesz poprzez kpiny z koleżanki, i umniejszaniu jej, bo się "mizdrzyła". Może ona poprostu chciała być miła.

I nie obrażaj Polek, Ukrainek, czy kobiet innych narodowości, powtarzając jakieś idiotyczne stereotypy.
Stary 2011-10-30, 21:04   #11
skazana_na_bluesa
.

mala rada - pisz dalej w jednym watku, nie zakladaj kolejnych w tej samej sprawie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 21:23   #12
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:

Ty chyba w Anglii nie bylas...
Bola cie takie stereotypy o Polkach a sama mowisz, ze je jeszcze potwierdzilas. Mnie one kompletnie nie obchodza, a jestem w zwiazku z cudzoziemcem i mieszkam za granica, nigdy nie slyszalam zeby ktos wyrazal sie o mnie, ze jestem latwa tylko dlatego, ze jestem Polka. Takie stereotypy powielaja wlasnie tacy turystyczni, poludniowi podrywacze, ktorzy (niepotrzebnie sie tym dowartosciowalas) podrywaja wszystko co sie rusza i nie spieprza na drzewo, bo krecac z 30 na raz wieksze jest prawdopodobienstwo, ze ktoras w koncu ulegnie. Nie zlosc sie na dziewczyne, tylko na twojego "chloptasia", bo ona sama sobie komentarza nie wystawila, zapewne boli cie to, ze byla ladniejsza, coz nie ma innego wyjcia jak zadbac o siebie i zaakceptowac, zawsze znajdzie sie ladniejsza jak i brzydsza od ciebie i nic na to nie poradzisz.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 21:25   #13
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj załozyłam taki wątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=570435

No i mam właśnie ten problem i dalej nie wiem co robić. Owszem, macie rację, porównuję się z innymi kobietami.
Wiecie co dzisiaj zrobiłam? A może opowiem Wam tą historię ( nie opisałam jej we wcześniejszym wątku).
Byłam na wakacjach właśnie w kraju, gdzie ogólnie kobiety brzydkie czy ładne mają wzięcie. Chyba wszystkie. Wogóle w hotelu którym byłam to też miałam tzw/ wzięcie, jak i chyba wszystkie inne kobiety. Z jednej strony jest to rzecz, która podnosi samoocenę, a z drgiej zaś strony pomyślę sobie, że jestem jedną z milionów podrywanych tam kobiet przez tambylców, to aż mnie mdli. Jestem traktowana jak łatwa Polka ( z pewnością) ponieważ jak wiadomo kobiety ze wschodu i europy środkowej są łatwe i się puszczają etc. to mi się po prostu rzygać che jak oni tak zarywają do mnie...Czuję sie szmatą ( nie wiem czemu). Nie mogę tego przeboleć, że wszystkie mają wzięcie i sa traktowane jak....
A do rzeczy. Pzez przypadek na facebooku znalazłam taką dziewczynę z wakacji, kojarzyłam ja w tym hotelu co ja była ona więc zajrzałam na jej profil i...miała komentarz do zdjęcia od jednego barmana ( z którym również piosałam i on do mnie kiedy wróce, że tęskni itp.) i jej dał komentarz że ślicznie i kocha ją ;/ Wiem, ż eto u nich normalne no ale....wkurza mnie to. Ja też głupia chyba na wakacjach dałam im do zrozumienia , ż ejednak to co mówia o Polkach to prawda : uśmiechałam sie do wszystkich, odwzajemniałam ich uśmiechy, jak mnie zagadywali to z nimi gadałam, robiłam zdjęcia, tańczyłam itd. A chyba mogłam okazywać bardziej niedostępność? Czy nie? ja się tak dobrze czułam na wakacjach, że wyluuowałam i z wszystkimi gadałam, śmiałam się i dawałam się podrywać...;/
Ps. nie przespałam się z żadnym ale dość bliską kręciłam z dj na tych wakacjach . Chciał mnie pewnego razu pocałować, ale się nie dałam...

Wkurzyła mnie ta dziewczyna ( no wiem, zazdrosna jestem), bo wiecie, ładna blondynka, ubierała się w mini i mizdrzyła na wakacjach do wszystkich....

Wiecie co, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ze pozapraszałam na facebooku wszystkich co tam znam z wakacji.... Bo chyba dowiodłam, ze polki sa łatwo dostępne, otwarte....

Pomóżcie mi bo normalnie nie wytrzymam ze sobą!! I jeszcze te kompleksy;( co robić??? Help i darujcie sobie niemiłe komentarze.

Przepraszam że z błedami i tak jakby nie pokolei, ale śpieszę się i chciałam szybko napisać.
Całuski dla Was papa
Cytat:
Wątek poprzedni do którego dałam linka oraz to, co napisałam powyżej.
Jak się beznadziejnie czuję.
Cytat:

Cytat:
Dziewczyno, w czym ty masz problem?
Uroiłaś sobie jakieś nie wiadomo, co i teraz nikt cie nie przekona, że nie masz racji.

Gdybyś się wyluzowała i zwyczajnie sobie żyła, nie patrzac na innych i nie dołując się, to czułabyś się swietnie, nie beznadziejnie.

Uwidziało ci się, że Polki są uważane za łatwe. UWIDZIAŁO, ponieważ ja pół życia spędziłam za granicą, kontaktując się i z obcokrajowcami i z rodakami, na stopie zarówno służbowej jak i prywatnej i zaręczam ci, że łatwymi nazywane są kobiety niezależnie od pochodzenia, a od zachowania. To, że się uśmiechałaś, byłaś miła, tańczyłaś z kimś nie znaczy, że byłaś łatwa! Masz jakieś zaburzone podejście. Nie bardzo rozumiem, czemu się tak na tym rozwodzisz.

Już pomijając to, że najlepszym sposobem na swobodne i miłe życie jest niezaglądanie do cudzego łóżka. Jak ktoś ma ochotę sypiać nawet z 3 facetami dziennie, to niech mu będzie na zdrowie, mi to obojętne i nikogo "łatwym" nie nazwę.

Radzę ci dorosnąć, przestać się interesować cudzymi sprawami i zająć swoim życiem. Jeśli czujesz się beznadziejna to może nie wiem, zmień fryzurę, kup nowe, ładne ciuchy, idź na siłownię czy basen, żeby wyrzeźbić sylwetkę, albo po prostu znajdź sobie jakieś ciekawe hobby - powinnas zrobić coś dla siebie, zająć się sobą.
Po lekturze twoich wątków mam nieodparte wrażenie, że ty tak bardzo skupiasz się na życiu innych ludzi, że nie masz czasu, by zadbać o samą siebie, nawet jeśli wydaje ci się, że jest inaczej. Nie chodzi mi tutaj bynajmniej o dbanie w sensie fizycznym, czyli nie wiem, mycie się czy robienie makijażu, tylko dbanie o siebie również duchowo.

Poza tym widać po tobie, że jesteś bardzo źle do innych ludzi nastawiona - jeśli tylko ktoś zwróci ci uwagę od razu go atakujesz. Przez to ciągle czujesz się źle, no bo trudno czuć się dobrze, gdy jest się tak agresywnym. Spróbuj wyluzować, nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie.

Jesli nie dasz rady sama nad sobą zapanować to może warto udać się do psychologa? On ci pomoże zaakceptować siebie.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 21:44   #14
firstdayofherlife
6 lat z wizażem:)

Eh, zupełnie zbyt poważnie traktujesz każdą pierdołe Co wakacje jeżdzę za granicę z rodzicami i wielokrotnie byłam tak 'podrywana' jak to opowiadasz. I nawet nie zaśmiecam sobie tym myśli, może czasem się uśmiechnę, ale wiadomo..luz, wakacje, czemu nie miałabym byc sympatyczna. Chyba podziw byle jakiego obcego faceta strasznie Cię podbudowuje, bo aż nie wierzę w to, ze to dla Ciebie jest kwestia którą warto roztrząsac tu na forum..
Nie ma czegoś takiego jak łatwa Polka, Ukrainka czy jakakolwiek inna łatwa obywatelka jakiegoś państwa. To zależy od osoby i jej prowadzenia się a nie pochodzenia.

Nie jeździj na wakacje, albo wybieraj Mazury. Totalnie przesadzasz.
firstdayofherlife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 22:31   #15
bsia
Rozeznanie

Cytat:
przeraża mnie drażliwość młodych w internecie
jeżeli nie podoba Ci się to co mówią o nas za granicą to dlaczego robisz dokładnie to co rzekomo skłania ich do takiego mówienia?
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 22:41   #16
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Dziewczyno, w czym ty masz problem?
Uroiłaś sobie jakieś nie wiadomo, co i teraz nikt cie nie przekona, że nie masz racji.

Gdybyś się wyluzowała i zwyczajnie sobie żyła, nie patrzac na innych i nie dołując się, to czułabyś się swietnie, nie beznadziejnie.

Uwidziało ci się, że Polki są uważane za łatwe. UWIDZIAŁO, ponieważ ja pół życia spędziłam za granicą, kontaktując się i z obcokrajowcami i z rodakami, na stopie zarówno służbowej jak i prywatnej i zaręczam ci, że łatwymi nazywane są kobiety niezależnie od pochodzenia, a od zachowania. To, że się uśmiechałaś, byłaś miła, tańczyłaś z kimś nie znaczy, że byłaś łatwa! Masz jakieś zaburzone podejście. Nie bardzo rozumiem, czemu się tak na tym rozwodzisz.

Już pomijając to, że najlepszym sposobem na swobodne i miłe życie jest niezaglądanie do cudzego łóżka. Jak ktoś ma ochotę sypiać nawet z 3 facetami dziennie, to niech mu będzie na zdrowie, mi to obojętne i nikogo "łatwym" nie nazwę.

Radzę ci dorosnąć, przestać się interesować cudzymi sprawami i zająć swoim życiem. Jeśli czujesz się beznadziejna to może nie wiem, zmień fryzurę, kup nowe, ładne ciuchy, idź na siłownię czy basen, żeby wyrzeźbić sylwetkę, albo po prostu znajdź sobie jakieś ciekawe hobby - powinnas zrobić coś dla siebie, zająć się sobą.
Po lekturze twoich wątków mam nieodparte wrażenie, że ty tak bardzo skupiasz się na życiu innych ludzi, że nie masz czasu, by zadbać o samą siebie, nawet jeśli wydaje ci się, że jest inaczej. Nie chodzi mi tutaj bynajmniej o dbanie w sensie fizycznym, czyli nie wiem, mycie się czy robienie makijażu, tylko dbanie o siebie również duchowo.

Poza tym widać po tobie, że jesteś bardzo źle do innych ludzi nastawiona - jeśli tylko ktoś zwróci ci uwagę od razu go atakujesz. Przez to ciągle czujesz się źle, no bo trudno czuć się dobrze, gdy jest się tak agresywnym. Spróbuj wyluzować, nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie.

Jesli nie dasz rady sama nad sobą zapanować to może warto udać się do psychologa? On ci pomoże zaakceptować siebie.
podpisuje sie, bardzo madre slowa

dsodam od siebie, ze naprawde nie trzeba jechac daleko zeby takie zachowanie uswiadczyc, wakacje to wakacje, wszyscy sie luzują i Ty tez naprawde powinnas. Bawilas sie, cieszylas i dobrze dla ciebie-to nie sa oznaki bycia łatwą.
Od dwoch lat jezdze z przyjaciolkami do Sopotu i przyznam ze po prostu mnostwo, mnostwo, mnostwo facetów (Polakow, ale obcokrajowcow tez) nas zaczepialo, podrywalo, chcialo sobie robic z nami zdjecia, zagadywalo w restauracjach, klubach, na plazy na monciaku. nawet zdarzalo sie, ze jacys panowie 60+ drepczacy za żonami cos komentowali czy puszczali oko, ale to sa wakacje i specjalnie mnie to nie bulwersowało.
(i nie pisze tego zeby sie chwalic, ale zeby naprawde bylo jasne ze nie trzeba do Tunezji jechac zeby takie sytuacje byly)
kaja2301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 22:51   #17
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Kipisz z zazdrości. Zajmij się sobą, co Cię obchodzi jak Polki, Rosjanki, Ukrainki spędzają czas za granicą i jak się ubierają? To tak jakby mówić, że wszystkie blondynki są głupie, a rude wredne. Robisz aferę o nic, w poprzednim wątku dziewczyny dały Ci kilka rad i zamiast wcielać je w życie koncentrujesz się na użalaniu się nad sobą.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 23:23   #18
Mademoiselle94
Raczkowanie

Proponuję przeczytać np. książkę pt. "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" ;-) Z tego co piszesz, wywnioskować można, że jesteś zakręcona (w pozytywnym sensie) tylko Twoją największą wadą jest to, że zamiast wziąć się za coś konkretnego, przydatnego, co sprawia ci przyjemność wybierasz rozmyślanie na temat swojego wyglądu, zachowania, wyglądu innych, zachowania innych... krótko mowiac porównywania. Troszkę brakuje Ci pewności siebie ale proponuję wziąć się za siebie żeby tą samoocenę podnieść Każda kobieta ma w sobie coś wyjątkowego, powinna to rozwijać i nie przejmować się wadami bo te wady dodają każdej z nas niepowtarzalnego urku )

Edytowane przez Mademoiselle94
Czas edycji: 2011-10-30 o 23:26
Mademoiselle94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 23:32   #19
Ann1994
Raczkowanie

Dziewczyno, o co Ci w ogole chodzi?
Jesteś mocno przewrażliwiona. Zadbaj o siebie, nie miej kompleksów i nie patrz się na inne koleżanki, nie patrz na to ile facetów wokół nich się kręci, potrzebne jest Ci to do zycia jak tlen czy co? Szok po prostu.
Użalasz się nad sobą, choć nie masz zadnych powodów! Mówisz o jakimś puszczaniu się Polek, o ich złej opinii, ale czy naprawdę Cie to aż tak obchodzi że nie możesz wytrzymać? Tak bolą Cie jakies glupie stereotypy?
Ann1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 10:43   #20
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Nie rozumiem do końca, gdzie przedstawiłaś w wątku problem. Chodzi o to, że np. taki barman napisał do innej dziewczyny, a nie akurat do Ciebie? Wydaje mi się, że znajomości z wakacji, to takie przedłużenie tego beztroskiego czasu. Ludzie w wakacje są ogólnie bardziej rozpięci. Nie tak skupieni, bardziej wyluzowani... może dlatego, gdy wracasz tutaj, nie czujesz się tak adorowana jak tam? Do tego dochodzą różnice kulturowe w mentalności. W kulturze arabskiej kobieta zachowuje swoją niewinność aż do ślubu, więc turystki są idealnym obiektem dla tamtejszych mężczyzn na rozładowanie seksualnego napięcia. A te lecą na słodkie słówka, komplementy, itp, bo w kraju tego nie mają, a do tego te wakacje, które rozprężają. I co? Zwykle takie znajomości kończą się jednorazowym romansem. Taki facet nie chciałby żony/dziewczyny z Europy... za dużo z nimi problemów, za duże wyemancypowanie.

A więc nie przeżywaj każdej pierdoły. Doceń to, co masz
Stary 2011-10-31, 14:00   #21
Dagunia
Komplikatorka

Rozumiem, że jesteś zazdrosna bo miałaś nadzieję że jesteś wyjątkowa a tu , bo kelner/barman/DJ kocha inną a nie tylko Ciebie. No to Ci powiem : life is brutal
Nie znam tak naiwnej dziewczyny która by jechała na wakacje zagranicę (strzelam, że byłaś w Egipcie) wierząc, że w kelnerze odnajdzie miłość swojego życia.
Stary 2011-10-31, 15:10   #22
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli się czujesz łatwą Polką, bo "zagranicą" mają o "nas" takie zdanie to tylko pogratulować czy coś... A złodziejką tez jesteś i pijesz dużo? Bo wiesz, tak nas widzą za granicą, trzeba się dostosować.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 17:07   #23
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Ja chyba też nie do końca pojmuję problem. Wkurzają Cię stereotypy o łatwych Polkach? Wkurza Cię fakt, że tam gdzie byłaś faceci podrywają WSZYSTKIE kobiety? Czy wkurza Cię to, że pan kelner napisał do Twojej koleżanki na fb, a nie do Ciebie?
Bo naprawdę nie wiem o co Ci chodzi.
Masz mega kompleksy (co sama w tamtym wątku napisałaś) i to jest Twój chyba jedyny problem. I zamiast biadolić, że tamta się mizdrzyła to weź się za siebie. Zadbaj o siebie, zacznij ćwiczyć - każda kobieta może być atrakcyjna jeśli zechce.
A to że za granicą faceci podrywają wszystko co nie ucieka na drzewo (co już zostało tu powiedziane )... kurczę, jak ja wyjechałabym na wakacje za granicę, to też dałabym się podrywać, flirtowałabym... po to są wakacje, żeby się bawić. Z nikim nie poszłabym do łóżka, nikt nie miałby podstaw do tego, żeby mnie nazwać łatwą. A nawet jakby nazwał, bo coś tam - to co mnie to obchodzi? Tamci faceci mają taką formę rozrywki, tak jak ja lubię oglądać Dr House'a - oni podrywają kobiety.
Więc dalej nie wiem W CZYM PROBLEM?
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 17:42   #24
findsomething
Zadomowienie

egipt grecja.... turcja

wyjątkiem nie jesteś, tabuny kobiet są tam gwizdane, komentowane i podrywane na wszelakie mniej lub bardziej wyszukane sposoby.

Twojego problemu nie rozumiem, miliony kobiet przeżyły to co Ty i zapomnialy następnego dnia a Ty przeżywasz jak mrówka okres coś tak błahego....

Dla mnie żenada
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości