|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Zwykle buleczki
Dziewczyny
![]() Szukam przepisów na zwykle i tanie bulki, takie które 100% wyjda. Potrzebuje przepisy na slodkie i na zwyke (slone). Mam przepisy, ale nie bede mogla eksperymentowac czy wyjda / sa dobre czy nie, bo pieniadzami tez za bardzo nie pada ![]() Wiec licze na Wasze wypróbowane (przez Was) buleczki ![]() Dziekuje bardzo Kochane ![]() Ps: Piec i gotowac to umie dobrze, wiec moga ale nie musza byc tez trudniejsze, ale zeby wyszly ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zwykle buleczki
hello
![]() 1kg mąki 2 jajka i 1 żółtko 10 dag drozdży 2 łyżki spirytusu, wódki lub octu 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mleka zapach pół kostki margaryny 5 łyżek stołowych oleju Wszystko zagnieść, odczekać aż troche urośnie, rozwałkować (oby nie za cienko) i szklanką odciskać kółka. Nadziewać dowolnym nadzieniem - dżemem lub świeżymi owocami. Piec na złotobrązowy kolor. P.S. ja robie dzisiaj wersje z truskawkami ![]() pozdrawiam i zycze powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
o chyba na bułeczki też się skuszę
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hmm mi wychodzi 4-5 blach, srednio ok. 30. zalezy od wielkosci buleczek (ja robie malutkie) i od tego jak gesto je ulozysz. ja zazwyczaj robie z polowy lub 3/4 porcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.