|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wstret do mięsa
Witam. Od jakiegoś czasu po prostu nie mogę patrzeć na mięso, jego smak przyprawia mnie o mdłości. A moja dieta byla bardzo w nie bogata, kotlet czy gotowane udko to byla norma. Dodam,ze mam tak tylko ze smażonym i gotowanym, wędliny, szynki, nie dają takiego efektu. W ciąży nie jestem na 100%, biorę pigułki i bardzo ich pilnuję, 1,5 tygodnia temu byłam i gina i 2 dni temu skończył mi się okres. A ten mięsowstręt utrzymuje się od 1 dnia okresu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wstret do mięsa
jak Ci nie smakuje mięso to odstaw na trochę, nie zmuszaj się. czasami tak bywa, że smaki nam się zmieniają. może za jakiś czas znów wrócisz do udek. nic na siłę.
zamiast mięsa możesz przecież jeść ryby, warzywa strączkowe i inne bogate w białko. jak Ci brak pomysłów na obiad zobacz na strony wegetarian, może coś smacznego dla siebie znajdziesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, ryby i jajka świetnie się sprawdzą w to miejsce
nie wiem jak masz z podrobami, bo te są również wartościowe(np.wątróbka od czasu do czasu) możesz też zobaczyć, jak reagujesz na pieczeń z mięsa, coś takiego można doprawić według upodobania i jeść również na zimno, dodawać do sałatek czy na chleb,a jest zdrowsze niż kupne "wędliny" tak czy inaczej jaja i ryby rozwiązują problem w wystarczającym stopniu ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
może Ci się organizm przestawił. Nie walcz z tym i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.