|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ostry ból w ciąży
Witam,
Jestem w ciąży, 2 testy wyszły pozytywnie, USG za 2 tygodnie. Poza pozytywnym testem i bólami brzucha nie mam objawów ciąży. Od dnia spodziewanej miesiączki (której nie dostałam), czyli od ubiegłego piątku, boli mnie brzuch, nie bez przerwy oczywiście, mocniej w nocy i wieczorem. Martwi mnie to, bo ból bywa momentami tak silny, że budzi mnie w nocy, a wieczorem nie mogę usiedzieć bo zwija mnie z bólu, wtedy ciężko oddycham. Ból jest umiejscowiony na środku brzucha, są to takie skurcze jak w czasie okresu, ale dużo silniejsze. Przechodzi po 10-20 minutach, czasem po wizycie w toalecie. Zauważyłam też parcie na stolec. Lekarz mówi, że to normalne, ale ja się martwię. Czy miałyście tak samo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ostry ból w ciąży
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
powiedz lekarzowi ja w identycznej sprawie dostałam leki ( duphaston)drogie bo za 10 dni, 2 tabletki dziennie koszt 45 zł ale już nie boli czasem się zdarzy jak za szybko wstanę i poza tym wszystko w normie tez nie mam innych obijawów moze jestem bardziej senna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny. Wczoraj jak się położyliśmy z TŻ to nic mnie nie bolało, ale jak zaczęliśmy się przytulać i pieścić, wzrosło we mnie podniecenie, to zaczął mnie znowu strasznie boleć brzuch i z seksu nic nie wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
witaj ja na takie cos dostalam polski odp luteine duzo tansza ale okropna w smaku a trzeba trzymac pod jezykiem;/
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja też miałam takie bóle, jeszcze zanim wiedziałam, że jestem w ciąży i czekałam na okres ból momentami był tak silny, że chodząc musiałam kucnąć. Później się dowiedziałam, że jestem w ciąży, te bóle dalej miałam, trochę słabsze niż wcześniej niemniej jednak dalej bardzo silne. Lekarz powiedział mi, że to normalne i nawet nic mi nie przepisywał, bo nie było u mnie zagrożenia poronieniem. W tej chwili, a jestem dopiero w 13tygodniu
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mi gin przepisal Nospe, powiedzial ze nie ejst szkodliwa dla plodu i ze mam ja brac jak mnie bardzo boli( a bolalo tak jak Ciebie, ze czasami az mi sie ciemno przed oczami robilo) Obecnie 13 tydz ciazy i bole duzo mniejsze.
Przy podnieceniu boli bardziej niz zwykle. ;/
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Powiedz lekarzowi jak najszybciej. Ja poszłam w 5 tygodniu, gin już po badaniu wiedziała, że mam mało progesteronu bo moja macica na samo badanie reagowała gwałtownie, sama spytała o bóle. Dostałam luteine dopochwowo i już po 2 dniu była różnica, wcześniej ból był tak okropny, że budziłam się w nocy i myślałam, że będę jechać na pogotowie bo myślałam, że coś się dzieje.
Można brać nospę (tylko, że forte jest na receptę).
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
co do nospy wcale taka cudowna nie jest ostatnie newsy co do jej działań niepożądanych
"no-spa przyczyniac sie moze do przenoszenia ciazy, ciezszych porodow ( macica nie trenowala, rozleniwiona lekami nie pracuje tak wydajnie jak powinna) , co z kolei wiaze sie z komplikacjami jeśli porod jest za dlugi. Pozniej dzieci moga miec problemy z napieciem miesniowym, jak i moga byc problemy z karmieniem piersia, bo dziecko nie ssie prawidlowo. I tu nie chodzi o straszenie, ale o to co no-spa moze spowodować." cytuję za dziewczyną z forum gazety
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak odwołuję mój post, mimo brania luteiny ból bywa ciężki do zniesienia, zwłaszcza w nocy. Ciekawaaa, może udaj się do gin szybciej, bez usg (bo rozumiem, że na wizytę z usg musisz czekać) i opowiedz o bólach?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.