Szpital Bełchatów, Radomsko, Piotrków Tryb. ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 13:33   #1
minimum3znaki
Raczkowanie

Szpital Bełchatów, Radomsko, Piotrków Tryb. ?

Witajcie
Jestem z Bełchatowa i tu też miałam rodzić, ale ostatnio dowiedziałam sie, że nasz oddział położniczy będzie zamknięty od 1 do ostatniego lipca, jeśli się wyrobią. Na nieszczęście akurat w lipcu mam termin i muszę wybrać inny szpital w pobliżu, zostały 2 mies. a ja jestem w kropce, bo kompletnie nie wiem gdzie rodzić.
Kochane może też jesteście z tych okolic, może możecie polecić któryś ze szpitali, gdzie rodziłyście, lub też stoicie przed takim dylematem?
Ponoć szpital w Radomsku jest odnowiony, ale słyszałam różne opinie na temat opieki, w Piotrkowie też różnie bywa a znowu do Łodzi kawał drogi, co przy poczatku porodu napewno nie będzie przyjemne...
minimum3znaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 16:42   #2
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Szpital Bełchatów, Radomsko, Piotrków Tryb. ?

Ja Ci mogę co najwyżej powiedzieć coś o Piotrkowie.
Są tu 2 szpitale. Ja rodzę w czerwcu na ul. Roosevelta. Ten szpital ma mniejsze "branie" ale ja mam tam "swoją" położną a to liczy się dla mnie najbardziej,
Leżałam tam w ciąży przez tydzień i opieka była ok, warunki nie są najlepsze, sale poporodowe 2 i 3 osobowe, ale jeśli chodzi o lekarzy i położne to jakoś specjalnie nie narzekam.
Nie wiem dokładnie co chcesz wiedzieć, poleżałam tam trochę, więc wiem mniej więcej co i jak, więc pytaj.
Drugi szpital jest na Rakowskiej, odnowiony całkowicie, sale poporodowe 1 osobowe, mąż może być cały czas z żoną, tv w pokoju, sofy itp.
Moja szwagierka rodziła tam w lutym, zadowolona mimo, ze nie znała nikogo z personelu.
Opieką nad maleństwem zajmuje się sama matka (no z ojcem jeśli chce), położne tylko pokazują co i jak, ale w razie wątpliwości można pytać.
Na Roosvelta natomiast jeśli matka ma życzenie to położne zabierały dziecko na noc, przynosząc do karmienia, z czego widziałam, ze sporo dziewczyn korzystało.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 08:56   #3
Kawa z mlekiem
Raczkowanie

Moja znajoma teraz jakos miala rodzic i od poczatku byla nastawiona na Radomsko, tam tez miala lekarza ginekologa, nazywa sie Szumigaj, on kiedys pracowal w Belchatowie ale potem sie przeniosl gdzie s w tamte okolice i jak bys na niego trafila przy porodzie to super. Ponoc dobry lekarz.

Kawa z mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 14:24   #4
oliviaoO
Rozeznanie

Ja rodziłam ponad 2 lata temu w Piotrkowie na Roosevelta Tutaj miałam swojego lekarza prowadzącego. Poza tym przy porodzie trafiła mi sie bardzo fajna, miła położna Zresztą generalnie personel miły i też pierwszą noc jak poprosiłam to sie zajeli małą. Ja akurat byłam na sali 2-osobowej. Na Rakowskiej rodziła rok temu kuzynka mojego TŻ i też była zadowolona

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 22:52   #5
zla panienka
Zadomowienie

moja kuzynka rodziła w Radomsku, szpital nowy więc warunki naprawdę fajne ale obsługa podobno średnia

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 15:52   #6
walkergirl
Przyczajenie

Czy Wizażanki macie jakieś aktualne informacje na temat Szpitala w Bełchatowie i Piotrkowie? Moja siostra jest w 5 miesiącu ciąży i ciągle nie może się zdecydować, gdzie rodzić. Rosvelta odpada, fatalna obsługa i chamstwo. Słyszałam, że Rakowska wypada lepiej, jednak najwięcej dobrych opinii słyszałam o szpitalu w Bełchatowie.
walkergirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 06:53   #7
minimum3znaki
Raczkowanie

Wyświetlił mi się wątek na poczcie, bo w sumie o nim już zapomniałam :P
No więc wyszło na to, że rodziłam w Radomsku, trafiłam do szpitala z lekkim krwawieniem, co u mnie oznaczało zaczęcie się porodu, była sobota popołudniu, dlatego lekarz mnie zostawił "w razie czego", choć jego zdaniem poród się nie zaczął. Jednak o 24 dostałam pierwszego skurczu a o 3 było już po wszystkim
Jeśli chodzi o oddział, gdzie leżałam przed porodem, to zależy na kogo trafisz - kładłam się, pani była przesympatyczna, ale potem była zmiana i miałam wrażenie, że tej następnej pani bardzo przeszkadzałam w spaniu, bo przecież poród zaczął się w nocy, badała mnie z wielką łaską a ostatecznie kazała mi wziąć wszystkie swoje torby, gdzie skurcze były już naprawdę mocne i chodziłam na kolanach i zaprowadziła na porodówkę.
Na samej porodówce trafiły mi się prześwietne położne Pomagały jak mogły, pytały, były miłe, przy samym porodzie pomogły mi słowem otuchy i motywacją co na mnie podziałało :P Starały się przyśpieszyć poród, mówiły co robić, żeby mniej bolało (Dzieczyny ja chodziłam na szkołę rodzenia, wtedy nie pamiętałam o niczym! To jak robić prawo jazdy a potem dopiero uczyć się na doświadczeniach )

Lekarza (ordynator szpitala akurat był) nie wspominam miło, niemiły, to mój pierwszy poród, a odpowiadał na wszystko jakby to była czysta oczywistość i jak ja mogę głupia tego niewiedzieć. Przy przyjęciu jak mnie badał bolało, co nigdy wcześniej przy moim lekarzu (dr. Zagórski) nigdy się nie zdarzyło. Jednak mojego kuzyna żona chodziła do niego prywatnie i przy porodzie jej pomagał.
Na oddziale po porodzie już różnie, raz się trafiały fajne babeczki a innym razem nieciekawe. Najbardziej jednak przeszkadzało mi, że nikt mi nie tłumaczył co i jak, jakby wszystko było wiadomo a ja pierwszy raz w życiu byłam w szpitalu i kompletnie nie wiedziałam co się dzieje. Ale to być może moje widzi mi się? :P
Ogólnie w Radomsku położne dobrze zajmowały się synkiem, kąpały malca i podpowiadały co i jak, na to naprawdę nie mogę narzekać. Raczej denerwowało mnie to, że nic nie mówiły, na jakie szczepienie zabierają małego, dostawał jakieś dodatkowe zastrzyki- do tej pory nie wiem zresztą dokładnie jakie, nie powiedzieli mi czy mały przechodził żółtaczkę. W książeczce miałam napisane jakimiś hieroglifami , że tydzień po wyjściu ze szpitala miałam zgłosić się z dzieckiem do pediatry - nawet o tym nie wspomniano, dopiero położna w domu to zobaczyła.

Dzisiaj jestem bogatsza o pewną wiedzę i mądrzejsza. Nie pozwoliłabym sobie na pewne teksty (Np. lekarz jak mnie zszywał, zapytałam czy to boli a on do mnie "niech pani nie przeżywa"),, domagałabym się więcej informacji.
Ogólnie powinni wziąć pod uwagę, że niektóre kobiety rodzą pierwszy raz i wszystko jest dla nich nowe, ja rozumiem, że to ich codzienność, ale myślę, że robią to z powołania i powinny trochę się zlitować nad naszą niewiedzą

O Bełchatowie też nie słyszałam najlepszych rzeczy, wszystkie moje koleżanki tu rodziły. Dziewczyny mówiły, że pielęgniarki strasznie niemiłe, bardzo zwlekają z porodem, niechętnie się zajmują rodzącą. Pewnie jest tak jak wszędzie, raz sie trafi fajna położna a raz nie, zależy jak szczęście dopisze Sama niestety na ten temat nic nie wiem.

Edytowane przez minimum3znaki
Czas edycji: 2014-01-20 o 06:56

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 18:16   #8
asialll
Raczkowanie

ja również nie słyszałam niczego dobrego o szpitalu w Bełchatowie, ja rodzę na Rakowskiej za 6 tygodni jestem na etapie "szukania" położnej którą można wynająć bo dwie które znałam ze słyszenia już odeszly na emeryturę od tego roku. Moze kogoś znacie?.

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 11:13   #9
martinka004
Przyczajenie

Wink Dot.: Szpital Bełchatów, Radomsko, Piotrków Tryb. ?

Przyznam się,że termin mam na końcówkę marca 2014 r i będę rodzić w Bełchatowie. Tu chodziłam do prywatnej szkoły rodzenia i z Bełchatowa mam lekarza prowadzącego który pracuje w szpitalu. Na szczęście obie strony i lekarz i położna ze szkoły rodzenia powiedzieli, że "urodzimy" Mąż się cieszy bo każdy Go zapewnia, że będzie bardzo potrzebny przy porodzie... co do opieki sami mówią,że pielęgniarki, położne i lekarze są różni i każdy może mieć lepszy lub gorszy dzień... ja to rozumiem w wakacje leżałam tydzień na neurologii e Bełchatowie tam to był personel - masakra lekarzom to tam w du... się po przewracało a ordynator próbował mi wmówić, że udaje - kawał chama... co do porodówki piękna odnowiona, wanna z hydromasażem nowe fotele-łóżka porodowe piłki do relaksu... kurcze a podobno z cesarskim cięciem jest gorzej bo to wstawać po tym nie można ale tego pod uwagę nie biorę....
martinka004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 08:27   #10
minimum3znaki
Raczkowanie

Też chodziłam na szkołę rodzenia u nas w Bełchatowie, bo bez tego świstka mąż nie mógł by być przy porodzie, noi ponoć te kobitki lepiej traktują kogoś po ich kursie, także głównie dlatego się zdecydowaliśmy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości