Wii :-) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-21, 10:20   #1
paula78
Zakorzenienie

Wii :-)

Kto ma i gra ?
czy polecacie matę fitness?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 18:21   #2
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Dot.: Wii :-)

Mam, gram, kocham.
Zarowno wii samo w sobie jak i wii fit. Czekam tylko na jakies fajne gry.
Ogolnie frajdy z tej konsoli jest co niemiara - szczegolnie podczas gry w tenisa z TZ jako przeciwnikiem I spocic tez sie porzadnie mozna. Wii fit w zadnym razie nie zastapi silowni ani porzadnego treningu, ale tak dla rozruszania kosci i zabawy jest w sam raz. Goraco polecam!!!
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 18:27   #3
201804200947
Konto usunięte

Nie mam,ale grywam "gościnnie".Bardzo fajna sprawa ale tak jak z każdą konsolą do gier-nie kupię
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 18:42   #4
paula78
Zakorzenienie

Oosbiscie najbardziej lubie kregle i tenis :-D

chocioaz w tenisa przegrywma z corka -9 latka :-D
chce tez wii fit zakupic .

dlugo bylam przeciwna wii ale gdy juz klamka zapadla-zaluje ze nie rok temu kiedy bylo o prawie 200 tansze :-/ stwierdzilam ze to zupelnie inna bajka niz np. play station gdzie rusza sie tylko palcami ,siedzi na fotelu i wcina chipsy ;-)

oczywiscie dozujemy gre bo po pierwszych dniach mielismy wszyscy zakwasy :-D a przy dziecku szczegolnie trzeba kontrolowac czas spedzony przed konsolą ale faktycznie swietna zabawa dla calej rodziny .

corka moja uwielbia boks i 90% walk wygrywa

Stary 2009-04-21, 18:46   #5
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

corka moja uwielbia boks i 90% walk wygrywa
Dobrze,dobrze.Ma domowy kurs samoobrony
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 18:51   #6
Wisienki
Zakorzenienie

Ja grałam z młodymi i muszę powiedzieć, że zabawa była przednia. Planuje sobie zrobić taki prezent przy najbliższej okazji
Stary 2009-04-21, 19:43   #7
madmuazelle
BAN stały

Grałam te gry są świetne. Grałam w kręgle,koleś nie mógł się nadziwić ,ze pierwszy raz grałam tak mi dobrze szło.Grałam/lismy w wishi washi,mycie okien fajna gimnastyka,tylko mnie ręce na drugi dzień bolały.Graliśmy też w lotki,i takie różne gdzie się najpierw strzela do balonow,potem puszek,kaczek,ufo bo jak się nie upoluje to zabierają/porywaja ludzi.To jest super. A i jeszcze gralismy w kunf fu,gdzie trzeba było stac i odpowiednim momencie stracać/zbijać ludków.Smiechu przy tym coniemiara.

Wprawdzie,gralismy z tż-tem u znajomej i jej faceta,ale godne polecenia. Swietna jest przy tym zabawa.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-04-21 o 19:45
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 19:46   #8
ptysza
Zadomowienie

ja też mam i uwielbiam !!! zdecydowanie polecam grę RAYMAN, gra dla 4 osob najlepsza na impreze rywalizacja swietna, to sa takie mini gierki np pranie gatek na czas

fit tez fajny

do madmuazelle - a dowiesz sie jak dokladnie nazywa sie ta gra? oj musze mojemu zafundowac mycie okien

a tu jakby ktos chcial zobaczyc jak to wyglada bo to jest gra dla wszystkich
http://www.youtube.com/watch?v=W6EQi...eature=related

Edytowane przez ptysza
Czas edycji: 2009-04-21 o 19:55
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 21:27   #9
Lucka91
Wtajemniczenie

az sie boje zapytac ile kosztuje taka konsola ;p
Stary 2009-04-21, 21:40   #10
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
ja też mam i uwielbiam !!! zdecydowanie polecam grę RAYMAN, gra dla 4 osob najlepsza na impreze rywalizacja swietna, to sa takie mini gierki np pranie gatek na czas

fit tez fajny

do madmuazelle - a dowiesz sie jak dokladnie nazywa sie ta gra? oj musze mojemu zafundowac mycie okien

a tu jakby ktos chcial zobaczyc jak to wyglada bo to jest gra dla wszystkich
http://www.youtube.com/watch?v=W6EQi...eature=related
Ta gra nazywa się wishii washi,cos takiego ale jeszcze się dowiem.

Lucka91,no ja zamierzam sobie kupić za jakiś nieokreślony czas,a na ebayu patrzyłam to troche drogie,tylko że niepamiętam już ile,bo to było z pare tygodni temu jak sprawdzalam.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Znalazłam i mialam racja,że to jest wishi Washi a wygląda to tak---->http://www.youtube.com/watch?v=BuMqmnrMWGo własnie po takim machaniu miałam zakwasy na drugi dzien.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001171-06.jpg (77,2 KB, 32 załadowań)

Czas edycji: 2009-04-21 o 21:47
Stary 2009-04-21, 21:50   #11
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ta gra nazywa się wishii washi,cos takiego ale jeszcze się dowiem.

Lucka91,no ja zamierzam sobie kupić za jakiś nieokreślony czas,a na ebayu patrzyłam to troche drogie,tylko że niepamiętam już ile,bo to było z pare tygodni temu jak sprawdzalam.
[/COLOR]
a tak mniej wiecej? patrzyłam na allegro ale srednio sie na tym znam i nawet nie wiem na co patrzec ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 21:54   #12
madmuazelle
BAN stały

A tu macie Kung Fu o którym,pisałam w innym poście,też w to grałam.Też fajna gra,śmieszna.

A i skakałam niczym Adam Małysz.Super gra,staje się na ten podest,najpierw się mierzy,waży,wpisuje się date urodzenia,potem wychodzi ile masz lat.Mi wyszlo,że 45 :hahahaa: Potem są testy sprawnościowe,że musisz utrzymac pewien poziom,kiwajac się się tak aby było prawidłowo.Zaraz znajde.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001171-07.jpg (63,9 KB, 31 załadowań)

Czas edycji: 2009-04-21 o 21:57
Stary 2009-04-21, 22:13   #13
madmuazelle
BAN stały

Znalazłam Ski Jump----> http://www.gametrailers.com/video/tr...ski-jump/34227 Polecam.

Lucka bym musiala sprawdzić,bo niepamiętam. Spytam się kumpeli ile jej facet za to dawał.

A tu macie pare pokazów gier i własnie na początku tego filmiku jest trening w ski jump
http://www.youtube.com/watch?v=5oNVIcMnZh4 Ta gra w bronieniu bramek głowką też jest super.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Lucka znalazłam na jakiejśc stronie wysyłkowej kosztuje 430 zł.
http://www.pixmania.com/gra-wii-fit/...FVCS3wodS3v1Fg

Czas edycji: 2009-04-21 o 22:12
Stary 2009-04-22, 05:55   #14
Lucka91
Wtajemniczenie

Oooo 430 zł to nie tak źle. Myślałam że cena będzie 4 cyfrowa ;p
W takim razie i ja zaczne skladac na taka zabawke A co!
Stary 2009-04-22, 07:26   #15
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
az sie boje zapytac ile kosztuje taka konsola ;p
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Znalazłam Ski Jump----> http://www.gametrailers.com/video/tr...ski-jump/34227 Polecam.

Lucka bym musiala sprawdzić,bo niepamiętam. Spytam się kumpeli ile jej facet za to dawał.

A tu macie pare pokazów gier i własnie na początku tego filmiku jest trening w ski jump
http://www.youtube.com/watch?v=5oNVIcMnZh4 Ta gra w bronieniu bramek głowką też jest super.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Lucka znalazłam na jakiejśc stronie wysyłkowej kosztuje 430 zł.
http://www.pixmania.com/gra-wii-fit/...FVCS3wodS3v1Fg
Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
Oooo 430 zł to nie tak źle. Myślałam że cena będzie 4 cyfrowa ;p
W takim razie i ja zaczne skladac na taka zabawke A co!

jakie 430 ???

430 to kosztuje mata do fitt.

konsola kosztuje ok 1100 zl . w zeszlym roku ok 800 :-/

do tego gadzety w stlu rakiety do tensisa ,kije do golfa itp -ale te be ztych dodtakow tez mozna grac bo najwazniejszy jest wiilot ,ktory mozna wlozyc do np. rakietki i wtedy masz wieksz wrazenie ,ze grasz

Stary 2009-04-22, 09:57   #16
ptysza
Zadomowienie

to żeby rozświetlić informację dla tych co by chcieli sobie kupić to podam przykładowe ceny

po pierwsze kupujesz konsole wii - i w niej jest juz 1 zestaw kontrolerow czyli zestaw dla 1 osoby i do tego gry Wii Sport

i to kosztuje okolo 1100-1200 zł (przynajmniej taka cene teraz znalazlam na necie, na allegro moze i taniej by byly)

te gry sport jakie tu dodaja w zestawie to kregle, golf, boks, tenis i cos jeszcze nie pamietam

warto by bylo kupić przynajmniej jeszcz 1 zestaw kontrolerow wtedy moga jednoczesnie grac 2 osoby ( np boks - gdzie mozesz walczyc ze swoim tz

I do konsoli mozna kupowac rozne gry, i tu wspomniany wii fit - to stepper i do tego plytka z grami/pomagajacymi schudnac ok 430 zł jak tu ktos juz wspomnial
wii fit to jakby twoj trener przy ulepszaniu sylwetki jak wchodzisz na to pierwszy raz wazy cie podajesz wzrost i date urodzenia, mierzy ci BMI i wychodzi czy powinienes schudnac czy moze przytyc, ustalasz co chcesz osoagnac, np schudnac 5 kg w miesiac, no i sie zaczyna zabawa, masz do wyboru 4 zestawy cwiczen - aerobik( np. krecenie hula hopem ), joga, cw na miesnie i cw na postawe ( skoi narciarskie, uderzanie glowa pilke)

ten fit jest cholernie czuly, i dokladnie ci mowi np na ktora noge za mocno masz nacisk, albo ze tylek ci ciazy bo twoj srodek ciezkosci jest zbyt z tylu.

niestety gry sa dosc drogie, jesli ktos ma mozliwosc to niech zaopatruje sie w anglii bo tak jest dosc tanio

no i gry sa przeznaczone do grania w1,2,3,4 osoby. No ale jak chcemy we 4 to musimy miec kolejne zestawy kontrolerow - a to jest juz dodatkowy koszt niestety

a no i wszytsko podlacza sie do telewizora, jak sie wczujesz w granie to masz na bank zakwasy na nastepny dzien, u nas tak faceci machali lapami ze musielismy kupin inna lampe zeby nie zachaczali

konsola jest na prawde swietna, bo sie ruszasz przy graniu, a nie siedzic bezmyslnie przed komtem i jedynie ruszasz dlonia :/

najgorszy jest koszt niestety, bo to jest tak zrobione ze caly czas mozesz dokupowac jakies gadzety, jak np wspomniane rakiety do tenisa

u nas graja w konsole dzieci, my ze znajomymi i nawet nasi rodzice - wiec granie w kazdym wieku

uff ale sie rozpisalam

a tu przykladowe konsole gry akcesoria i ceny http://www.pixmania.com/pl/pl/r/wii
mysmy kupowali w empiku na raty i nie wyszlo tak zle

Edytowane przez ptysza
Czas edycji: 2009-04-22 o 10:01
Stary 2009-04-22, 11:39   #17
madmuazelle
BAN stały

A to już wszystko jasne,coś mi się tak własnie zdawało że te 430 za tanio a to faktycznie tylko ta mata,step. Ja jestem w UK,więc zorientuje się ile tu kosztuje Wii.

Czas edycji: 2009-04-22 o 11:42
Stary 2009-04-22, 12:26   #18
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
to żeby rozświetlić informację dla tych co by chcieli sobie kupić to podam przykładowe ceny

po pierwsze kupujesz konsole wii - i w niej jest juz 1 zestaw kontrolerow czyli zestaw dla 1 osoby i do tego gry Wii Sport

i to kosztuje okolo 1100-1200 zł (przynajmniej taka cene teraz znalazlam na necie, na allegro moze i taniej by byly)
niekoniecznie akurat jestem w temacie ,za 750 mozna kupic uzywane

Cytat:

no i gry sa przeznaczone do grania w1,2,3,4 osoby. No ale jak chcemy we 4 to musimy miec kolejne zestawy kontrolerow - a to jest juz dodatkowy koszt niestety :mad
no wlasnie tego nie wime trzeba miec 4 osobne wiloty aby mogly grac 4 osoby ? troche kicha

Cytat:
a no i wszytsko podlacza sie do telewizora, jak sie wczujesz w granie to masz na bank zakwasy na nastepny dzien, u nas tak faceci machali lapami ze musielismy kupin inna lampe zeby nie zachaczali
my pierwszy dzien spedzilismy z 4 godziny ,na drui dzien nie moglismy sie ubrac

w necie mozna spotkac filmik jakie urazy przytrafiaja sie ludziom grajac na wii od ortopedycznych po utrate zebow przez uderzenie wspolgracza wiloptem a i mnostwo tv jest rozbijanych gdy gracze wypuszczaja podczas gry wiloty -polecam zakladac je na smycz

Cytat:
konsola jest na prawde swietna, bo sie ruszasz przy graniu, a nie siedzic bezmyslnie przed komtem i jedynie ruszasz dlonia :/
dlonie ?? kciukiem chyba tylko

wii ma ta przewage faktycznie ze sie ruszasz caly ,niestety jakosc graficzna jest znacznie gorsza od np. play station ale chyba dla wiekszosci laikow wazniejsza jest zabawa niz grafika przynajmniej dla mnie

Cytat:
najgorszy jest koszt niestety, bo to jest tak zrobione ze caly czas mozesz dokupowac jakies gadzety, jak np wspomniane rakiety do tenisa
fakt konsola jest droga ale sa sposoby zeby gry byly znacznie tansze a gadzety w zasadzie nie sa az tak potrzebne od razu w koncu mozna grac samym wiloptem bez np. rakiety do tenisa.

Stary 2009-04-22, 14:00   #19
ptysza
Zadomowienie

Cytat:
niekoniecznie akurat jestem w temacie ,za 750 mozna kupic uzywane
całkiem mozliwe skoro uzywana, mozliwe ze tez z anglii bo na parwde tam maja taniej, jak bylismy ostatnio na wakacjach w londynie to zalowalismy ze kupilismy wczesniej w polsce, no ale przynajmniej przywiezlismy torbe gier

a tak poza tym jakie macie i polecacie gry?
ja ostatnio gralam w resident evil tzn ja zaczynalam, potem wyskakiwal jakis potwor robilam pauze, wolalam tż zeby mi to przeszedl i tak w kolo
fajnie sie gralo bo moglam machac obiema rekami nawet z zamknietymi oczami ogolnie gra straszna bo mi sie potem te potwory snily po nocach no ale o wiele lepiej sie gra na wii niz na zwyklym kompie na klawiaturze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 14:30   #20
paula78
Zakorzenienie

Ja narazie mam pakiet sport i sporty zimowe ale nie przypadly mi do gustu.

wii mamy pozyczone ,chcielismy przetestowac zanim kupimy ,a swoje bedzie w maju ,mloda dostanie na urodziny .
bede chcial dokupic wii fitt a mloda jakies karaoke z serialu High school musical i mate do tanczenia.

Stary 2009-04-28, 09:59   #21
paula78
Zakorzenienie

Jestem na drodze do zakupu,w zasadzie juz ugadane i do odbioru osobistego ,cena calkiem przyjemna za 2 tygodniowe wii po przerobce,za miesiac zazycze sobie na imieniny i dzien matki gadzety do WII

Stary 2010-02-04, 11:31   #22
yoona
Zakorzenienie

dziewczyny, moj TŻ przytachal wczoraj o\do domu wii. zastanawiam sie teraz jak moge je wykorzystac. jakie gry polecacie? czy oplaca sie kupic wii fit i mate do tanczenia? bo niestety koszty gadzetow sa wysokie...jest jakis tanszy sposob na nowe gry?
szukalam w necie wspomnianego mycia okien ale znalazlam tylko na konsole PS2...

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 12:59   #23
anka2010
Przyczajenie

Tak tak jeszcze raz tak, ja ma Wii i jestem przezadowolona !!! Wii Fit jest super, mata taneczna jest super!!! Do konsoli na pewno dostałaś zestaw podstawowych gierek sportowych, do tego dokup za grosze paletkę tenisową, kija do golfa itp. Ja jak sie na TŻ zdenerwuje to sobie boksuje, może wyglądam przy tym śmiesznie ale samopoczucie idzie w górę !!!! Ostatnio kupiłam grę "Samba de Amigo" w sklepie internetowym masz link do gierki :

http://www.r2pol.com/product-pol-121...Amigo-Wii.html
anka2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 13:08   #24
paula78
Zakorzenienie

Uwazam ze kije i rakiety do tenisa sa zbędne ,to w koncu kawalek plastiku lepiej dołozyc i kupic kolejna grę.

Sama mam kierownice i generalnie lezy nie uzywana.

Nie mam maty do tanczenia ale mam balnce board na ktorym mozna cwiczyc jogę ,step ,skakac jak małysz,kręcic hula-hopem ,itd.
zabawa przednia.

Lubie tez wii play ,sa tam np zabawy na refleks .

Stary 2010-02-04, 17:07   #25
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Uwazam ze kije i rakiety do tenisa sa zbędne ,to w koncu kawalek plastiku lepiej dołozyc i kupic kolejna grę.

.
tez tak mysle.

strasznie napalilam sie na Wii Fit

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 17:14   #26
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość

strasznie napalilam sie na Wii Fit
polecam ,bardzo ,bardzo

Udalo mi sie kupic na promocji na poczatku grudnia w Carefourze ,zabawa wysmienita
W skoki narciarskie bawilismy sie z 6 chłopa i ja

Stary 2010-02-04, 17:18   #27
r00t
Przyczajenie

Jak już miałbym kupować konsolę to wybierałbym tylko między PS3 a XBOX 360 i wybór pewnie padłby na PS3 chyba najbardziej zaawansowana technologicznie konsola. Ale wątpię, że to kiedykolwiek nastąpi bo ulepszanie i przerabianie komputera to moja pasja i nigdy nie miałem przekonania do konsol.
r00t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 17:32   #28
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez r00t Pokaż wiadomość
Jak już miałbym kupować konsolę to wybierałbym tylko między PS3 a XBOX 360 i wybór pewnie padłby na PS3 chyba najbardziej zaawansowana technologicznie konsola. Ale wątpię, że to kiedykolwiek nastąpi bo ulepszanie i przerabianie komputera to moja pasja i nigdy nie miałem przekonania do konsol.
Nie jest tematem wątku podjęcie decyzji co do zakupu konsoli ale tematem wątku jest konsola Wii wiec wybacz idz na swoj wątek.

Stary 2010-02-04, 17:51   #29
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez r00t Pokaż wiadomość

Według mnie pomiędzy w/w konsolami, a wii istnieje zasadnicza różnica. XBOX360 i PS3 są istotnie zaawansowane technologicznie, ale absolutnie nie dają takiej zabawy w grupie jak wii. To po prostu inny rodzaj rozrywki... powiedziałabym, że bardziej indywidualny i nastawiony na "męskie" (?) gry. Wii to z kolei konsola bardziej rodzinna (trafi i do mamy i do taty i do nastolatków i do maluchów) i nastawiona na granie w grupie.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 18:08   #30
pakusia86
Zakorzenienie

witam

zabawa naprawde super, mozna sie wyzyc na tz'cie jak mnie zdenerwuje albo ja jeego odrazu idziemy na ring

wii fit tez fajny, lubie joge i step teraz zakupilam Your Shape z kamerka ktora sledzi twoje ruchy podczas cwiczen i nie moge sie doczeekac az maluszek pojdzie lulu to wyproboje

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości