|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Ocieplane budki dla kotów
Witam,
chciałam spytać czy któraś z Was, nie ma może kontaktu do osoby/firmy, która wykonuje takie budki? W internecie roi się od instrukcji jak zrobić taką budkę, jednak ja nie mam czasu, materiałów ani zdolności by taką wykonać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ocieplane budki dla kotów
Interesujący pomysł
![]() A chcesz dla kotów wychodzących zrobić? - pytam z ciekawości ![]() Ja myślę, że firmy robiące budy dla psów spokojnie by zrobiły i to. Pewnie dałoby radę się dogadać co do fasonu, żeby to nie wyglądało "psio" ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja znam wolontariuszki robiące budki dla kotów wolnożyjących w Warszawie. Tylko one strasznie zarobione są. Ale jeśli chcesz taką budkę dla kotów wolnożyjących, to pewnie się jakoś dogadacie.
Edit: jak o takie coś Ci chodzi, to odezwij się na priv. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Takie budki wykonuje między innymi firma Anpol, można zamówić już gotowe, zmontowane w sklepie internetowym, trzeba wybrać w zamówieniu opcję z ociepleniem:
http://www.newzooland.pl/pl/c/Kot/24
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
![]() Poszperałam na Allegro i znalazłam ocieplane budy za ok. 130 zł. Jutro powinna do mnie przyjechać i będę ją instalować na podwórku. Budka będzie dla kotów, które żyją dziko na podwórku kamienicy, w której mieszkam. Jedna już stoi, ale podobno zamieszkały tam JEŻE i koty nie chcą już tam wejść... Wolą marznąć w kartonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na szczęście w mojej kamienicy kilka rodzin pomaga tym kotkom, więc nie jestem sama. Jeden pan powiedział, że już 3 pokolenia wykarmił i są na jego utrzymaniu od wielu lat (my mieszkamy tu dopiero pół roku). ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W Warszawie działa Ośrodek Koteria, który za darmo sterylizuje koty miejskie. Są też talony na sterylizacje w Urzędach Dzielnic (tzn. nie zawsze są, ale bywają ![]() Problem w tym, że z tego co wiem, to późną jesienią i zimą raczej nie sterylizuje się kotek, bo do operacji trzeba im zgolić brzuch, a jeśli nie mają ciepłego schronienia, to mogą potem z tym łysym brzuchem zachorować. Koteria przetrzymuje kotki po operacji tydzień i to jest za krótko, żeby futerko odrosło. Kocurki, jakby co, można ciachać cały rok ![]() Może mogłabyś tej kotce podawać jakieś środki antykoncepcyjne, żeby nie zaciążyła do wiosny? To nie jest specjalnie drogie, kilka złotych miesięcznie, a podaje się raz w tygodniu (zależy jeszcze jaki to środek, np. za PromonVet płaciłam 1,5zł za tabletkę, a podawałam pół tabletki raz w tygodniu, z jedzeniem). Edit: bardziej doświadczona koleżanka mi podpowiada, że jeśli kotka jest dobrze odżywiona i w dobrej formie, to lepiej ją wykastrować teraz, niż jak będzie osłabiona i wychudzona po zimie. To napisz jeszcze, jaki jest stan kotki, może udałoby się jeszcze w tym roku ![]() Edytowane przez seidhee Czas edycji: 2011-11-15 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Faktycznie, sterylizacja to dobry pomysł. Jeżeli jakaś pomoc będzie potrzebna, piszcie.
Nie wiem, czy można teraz to robić, w tym temacie nie bardzo się orientuję, ale moja kotka do tej pory ma mniej futra na brzuszku, a już jest 2 lata po ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.