|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Bierność w związku
Opublikowanie tutaj mojego problemu jest dość dużym wyzwaniem dla mnie. Nawet najbliższej przyjaciółce jest trudno mi o tym opowiedzieć.
Otóż jestem z moim chłopakiem już ponad 1,5 roku. Można powiedzieć, że właściwie ja go zdobyłam, bo on był zbyt nieśmiały itp. Zauważyłam jednak, że od jakiegoś czasu on zachowuje się jakby mu było wszystko jedno co do naszego związku. Wiecznie słyszę ' nie wiem' , ' wszystko mi jedno' , ' jak chcesz'. Czasem podczas naszych spotkań to ja wciąż muszę nakręcać rozmowę, a on hm. pokłada się na łóżku z głową pod poduchą albo wciąż narzeka na coś. W czasie tych wakacji mieliśmy mały kryzys spowodowany poznaniem przeze mnie faceta, który jest totalnym przeciwieństwem mojego akutalnego chłopaka. Bardzo imponowało mi to, że był duszą towarzystwa itp. , jednak nie chciałam go bliżej poznać, bo za bardzo kocham swojego chłopaka. Oczywiście rozmawiałam o tym wszystkim z moim chłopakiem, mówiłam czego mi brakuje itp. Wtedy usłyszałam od niego, że może lepiej byłoby mi z kimś innym, bo on mnie tylko ogranicza, bo on nie jest inteligentny, bo nie jest ciekawy. Odpowiedziałam mu, że każdy ma jakieś wady, a ja właśnie jego wybrałam i jego kocham i wiem, ze musimy trochę popracować nad naszym związkiem. Jakiś czas temu chłopak przyznał mi się, ze co jakiś czas miewa doła. Nic mu się nie chce, ma gdzieś cały świat itp. , zasugerowałam mu, że może pójść do psychologa itp. Powiedział, ze to przemyśli, ale do teraz tego nie zrobił. Na dzisiejszym spotkaniu znowu był małomówny, bierny, zamyślony. Zapytałam się czy coś się stało, odpowiedział, że u niego dominują dwie postawy, może być albo pełen życia i zboczony ( a to mi nie odpowiada, bo nie chce spędzać czasu tylko w łóżku) albo właśnie taki przygaszony. I że on juz taki jest i tego nie zmieni. Ja już nie wiem co o tym myśleć. Wiele razy powtarza mi , że zależy mu na mnie, wysyła romantyczne smsy itp. a potem odstawia takie akcje... |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bierność w związku
Cytat:
Wybieram zboczonego. Co za głupie wytłumaczenie. Może mu już zwyczajnie nie zależy? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje, że już mu nie zależy. Chłopak zachowywałby się inaczej, jakby było inaczej. Może nie chce z Tobą zerwać pierwszy, dlatego tak się zachowuje i prowokuje, żebyś to Ty z nim zerwała?
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Może za mało seksu? Może macie inne temperamenty? Moim zdaniem lepiej mieć seksu w nadmiarze aniżeli o niego żebrać. Po sobie widzę, że jak jestem nasycony nim to ochota do życia potem jest na niebotycznym poziomie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
może ma depresję dwubiegunową? :p
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Też mi to przyszło do głowy. Choroba dwubiegunowa.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Moze to tymczasowe zachowanie. Jakas jesienne depresja. Albo sie zupelnie nie dobraliscie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Albopełen życia i zboczony albo właśnie taki przygaszony? Dla mnie to wygląda na jakiś kiepski szantaż emocjonalny...może jeszcze wybór należy do Ciebie?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
facet po prostu nie zdaje sobie sprawy, że jest coś takiego jak 'praca nad sobą'. albo nie chce mu się nad sobą pracować. opcje masz tylko trzy:
- zaakceptujesz to i pogodzisz się z jego postawą - rozstaniecie się - spróbujesz mu pomóc się zmienić. ja wybrałabym tą trzecią opcję, zresztą mogę powiedzieć, że w zasadzie ją trochę praktykuję:- ) mój mężczyzna należy do tych, którym potrzeba bodźca, żeby coś zrobić. podpowiedzi, sugestii. |
|
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Nie ma innej opcji, pamiętaj autorko. i masz rację bez sensu, przez 1,5 roku bajka A TERAZ nie pasuje. |
||
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no raczej jak grają emocje to wtedy u kobiet nie ma logiki, ale np. w pracy albo jakieś kreatywne myślenie to owszem mają jak każdy człowiek. Natomiast w związkach tej logiki u nich brak, no chyba, że po raz n-ty na dupku się przejadą wtedy MOŻE wnioski wyciągną
|
|
|
|
|
#15 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, jakie rozważania
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Śmieszny jesteś. Wku*wia mnie takie generalizowanie. Kobiety sa takie i srakie, jak są w związku, nie myślą logicznie. Żenada. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2011-11-08 o 11:15 |
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, to chyba coś z Tobą nie tak, skoro faktycznie uważasz, że kobiety są......, bo każda kobieta jest inna.
Myslałam, że to logiczne, ale przecież ja nie myślę logicznie, wybacz. |
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwielbiam to zdanie: Nie no raczej jak grają emocje to wtedy u kobiet nie ma logiki, ale np. w pracy albo jakieś kreatywne myślenie to owszem mają jak każdy człowiek. ![]() wybaczcie, chłopcy, ale Wasze rozważania są co najmniej bezsensu i nijak mają się do problemu autorki czy też bardziej jej faceta
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
BAN stały
|
Dokładnie.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zauważyłam jednak, że od jakiegoś czasu on zachowuje się jakby mu było wszystko jedno co do naszego związku. sądzę, że to ewidentny i kolejny dowód na to, że wydajesz osądy na podstawie swojego własnego widzimisię
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham i myślę. Jestem dowodem na to, że niekażda baba myśli jak Kasia i Zosia.
Niesamowite, nie? |
|
|
|
|
#29 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Tylko do czasu, gdy założysz swój własny wątek. O ile będzie Cię stać na zrobienie tego pod własnym nickiem. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psychologu od siedmiu boleści. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.