Nowy Focus na Skowronkowej w Lublinie - opinie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 07:15   #1
annnie78
Przyczajenie

Nowy Focus na Skowronkowej w Lublinie - opinie

Witam,
Czy ktoś coś wie, słyszał nt.wesel tam organizowanych, a zwłaszcza jedzenia?
annnie78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 11:04   #2
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Nowy Focus na Skowronkowej w Lublinie - opinie

Cytat:
Napisane przez annnie78 Pokaż wiadomość
Witam,
Czy ktoś coś wie, słyszał nt.wesel tam organizowanych, a zwłaszcza jedzenia?
Ten Focus dopiero co zaczął działalność więc będzie Ci trudno znaleźć jakiekolwiek informacje. Ja mogę się wypowiedzieć jedynie o Focusie na Kraśnickich, bo miałam tam wesele. Jeżeli w tym drugim wszystko jest na tym samym poziomie to jest to miejsce zdecydowanie warte polecenia. Jeśli interesują Cię jakieś informacje na temat tego Focusa to pytaj.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 18:13   #3
annnie78
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ten Focus dopiero co zaczął działalność więc będzie Ci trudno znaleźć jakiekolwiek informacje. Ja mogę się wypowiedzieć jedynie o Focusie na Kraśnickich, bo miałam tam wesele. Jeżeli w tym drugim wszystko jest na tym samym poziomie to jest to miejsce zdecydowanie warte polecenia. Jeśli interesują Cię jakieś informacje na temat tego Focusa to pytaj.

Mam pytanie - ile osób było u Was na weselu? Sala wydaje się nie za duża.
annnie78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 09:25   #4
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez annnie78 Pokaż wiadomość
Mam pytanie - ile osób było u Was na weselu? Sala wydaje się nie za duża.
Ta sala jest przeznaczona tak do 100 osób max i u nas miało być max tyle jak szukaliśmy sali. Ale nam sporo gości odmówiło i było 60 osób już z zespołem, foto i kamerą. I było dobrze i przestrzennie, że tak powiem, nikt się o nikogo nie obijał, stoły były tak poustawiane, że spokojnie można było przechodzić za krzesłami nie ocierając się o nikogo.
My od początku byliśmy bardzo zadowoleni z Focusa, a znaleźliśmy go przypadkowo. Robiliśmy tam wesele, załatwialiśmy noclegi dla przyjezdnych gości, a drugiego dnia obiad w części restauracyjnej. Pracuje tam rewelacyjna pani menager, bardzo konkretna, wszystko powie co i jak dzięki czemu wszystko szybko i bezproblemowo zostało poustalane. My jesteśmy bardzo zadowoleni z tej współpracy i ogólnie z hotelu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 15:54   #5
bojkka
Rozeznanie

up up, jeszcze jakieś opinie?
Stary 2011-12-16, 19:45   #6
Anja_81
Przyczajenie

Pomocyyyy!!!
Czy naprawdę nikt nie był na weselu w nowym focusie? Planuję tam wesele w przyszłym roku już nawet wpłaciłam zaliczkę ale jak czytam fora żeby czegoś się dowiedzieć to wszędzie cisza w tym temacie... Lokal jest piękny, nowy, elegancki, ale jak dostałam przykładowe menu to trochę jestem rozczarowana małą ilością jedzenia Napiszcie proszę Wasze odczucia na ten temat. Będę wdzięczna za każdą opinię
Anja_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 16:27   #7
szymlbn
Przyczajenie

Jestesmy swiezo po weselu wlasnie w tym lokalu. Kazdy kto chcialby zorganizowac tam swoje przyjecie niech sie nie zastanawia nawet 5 min. Lokal świetny, obsluga jeszcze lepsza a jedzenie...nie moze nie smakowac. Polecam jak najbardziej!!
szymlbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 08:38   #8
Liana
Zadomowienie

Czy ktoś jeszcze mógłby wyrazić swoją opinię o Focusie na Skowronkowej jako lokalu na wesele ??
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 12:26   #9
ezuza
Raczkowanie

Ja mogę wyrazić opinię tylko jako osoba, która zastanawiała się nad organizacją tam wesela. Był on na drugim miejscu zaraz po Arkadii, minusem niestety była menadżerka czy tam specjalista ds marketingu. Nie potrafiła nam odpowiedzieć na kilka prostych pytać, zdziwiona bardzo, że jesteśmy pierwsi, którzy pytamy ilu jest kelnerów na wesele 150 osobowe. Pozostałe rzeczy okej: wystrój, wyjście na ogród, menu, oferta cenowa. Ale jednak profesjonalizm Pani z Arkadii zrobił swoje...
ezuza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 12:44   #10
bojkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ezuza Pokaż wiadomość
Ja mogę wyrazić opinię tylko jako osoba, która zastanawiała się nad organizacją tam wesela. Był on na drugim miejscu zaraz po Arkadii, minusem niestety była menadżerka czy tam specjalista ds marketingu. Nie potrafiła nam odpowiedzieć na kilka prostych pytać, zdziwiona bardzo, że jesteśmy pierwsi, którzy pytamy ilu jest kelnerów na wesele 150 osobowe. Pozostałe rzeczy okej: wystrój, wyjście na ogród, menu, oferta cenowa. Ale jednak profesjonalizm Pani z Arkadii zrobił swoje...
To prawda, też rozmawiałam z menadżerką (nie wiem czy to ta sama - nazywała się Sylwia), i nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, dlatego szukamy dalej
Stary 2013-06-03, 21:43   #11
Liana
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedzi . Menadżerka rzeczywiście odpowiadała na nasze pytania w taki sposób, jakby wszystko było tajemnicą ale generalnie raczej nie będę wybierać lokalu pod kątem menadżera (chociaż wiadomo - najważniejsze dogadać się, żeby nie było później niespodzianek, rzeczywiście z tym w Focusie ciężko a przecież mają teraz naprawdę sporo wesel chociaż oczywiście jest to lokal hotelowo - konferencyjny, a nie typowo weselny), zależy mi na ładnej sali i dobrym jedzeniu, przy czym sala w Focusie urzekła mnie od pierwszego wejrzenia. Nie wiem natomiast dalej jak z jedzeniem i czy ten "ogród" jest wystarczający
Stary 2013-07-03, 21:25   #12
Liana
Zadomowienie

Hej, dzięki za opinię. A o którym miejscu konkretnie mówisz - nie kojarzę Domu Weselnego Focus??

Co do Arkadii patrzyłam, ale sala jest za duża, a ta mniejsza dla mnie odpada Szukam dalej.

Edytowane przez Liana
Czas edycji: 2013-07-03 o 21:47
Stary 2013-07-04, 10:37   #13
ezuza
Raczkowanie

Sądzę, że evach87 chodzi o hotel Focus tylko specjalnie nazwała go "domem weselnym" dla podkreślenie tego, iż nie opisuje usług hotelowych.
Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Hej, dzięki za opinię. A o którym miejscu konkretnie mówisz - nie kojarzę Domu Weselnego Focus??

Co do Arkadii patrzyłam, ale sala jest za duża, a ta mniejsza dla mnie odpada Szukam dalej.
Stary 2013-07-04, 13:04   #14
Liana
Zadomowienie

W takim razie jestem bardzo zmartwiona opinią. Szukam właśnie opinii przede wszystkim na temat jedzenia, bo co do wystroju sali oczywiście każdy ma inny gust - jeden woli na balowo, drugi biesiadnie itd.

Pójście do restauracji nie sprawdza się, bo serwowane dania są inne niż w menu weselnym. Najbardziej boje się, że goście będą głodni bo będzie za mało jedzenia, albo że jedzenie będzie po prostu niesmaczne.
Stary 2013-07-05, 13:21   #15
ezuza
Raczkowanie

Nowy Focus na Skowronkowej w Lublinie - opinie

Pytaj czy dokładają jak sie coś skończy. Mi w Arkadi powiedzieli, ze tak i z tego co słyszałam od znajomych to tak jest.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-15, 08:27   #16
olga 28
Przyczajenie

Organizowałam swoje wesele w lipcu w Hotelu Focus na Skowronkowej i bez wahania drugi raz również wybrałabym ten lokal. Miałam dość duże wesele na 220 osób obawialiśmy się, że będzie ciasno, ale przy stołach prostokątnych było super. Jedzenia bardzo dużo, nawet gorących przekąsek za dużo. Dania były smaczne, bez udziwnień, które każdy zjadł, a przekąski zimne zostały nam zapakowane na wynos. Obsługa bardzo sprawna i sympatyczna. Wokół hotelu jest dużo miejsca do spacerów. Dużym plusem była elastyczność pani menager, mieliśmy kilka udziwnień, które bez problemu zostały zaakceptowane. Sala przepiękna - lokal godny polecenia.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Dlatego, iż jestem bardzo zadowolona z mojego wesela w Focusie, pozwolę sobie zaznaczyć jeszcze jedną rzecz. To, co mieliśmy na stole, to sami wybieraliśmy z propozycji. Skoro nie było wędlin, czy czegoś innego, zapewne tak właśnie zostało ustalone menu. Proste i smaczne jedzenie jest kolejnym ich atutem.
olga 28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 09:17   #17
KeepSmiling
Przyczajenie

Czy ktoś jeszcze mógłby wyrazić swoją opinię o organizacji wesela w nowym Focusie? W ofercie w standardowej cenie jest mniej zimnych przystawek niż w innych lokalach...podobno uzupełniają, ale martwi mnie opinia, że jedzenia jest ogólnie mało...
KeepSmiling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-07, 13:40   #18
jagawizaz
Przyczajenie

Byliśmy w 2 Focusach - na Skowronkowej i przy Warszawskiej i w jednym i w drugim przyłożyli się do organizacji przyjęcia. Jedzenia na stole nie było specjalnie dużo - stoły się nie uginały, ale było różnorodnie i kelnerzy donosili nowe przystawki, kiedy już znikały z talerzy. Jedyne co mi przeszkadzało (ale to na Warszawskiej) to umiejscowienie klimatyzacji nad stołami, można było zamarznąć, zwłaszcza, że oboje z narzeczonym byliśmy chorzy, brrr! Ciekawe czy na Skowronkowej po prostu nas lepiej usadzili czy też tak tam jest? Niby szczegół, ale warto zwrócić uwagę i np poprosić o przesunięcie stołów.

Co do fotobudki - czy to prawda, że crazy focia ma takie wysokie ceny? mojej przyjaciółce powiedzieli na wesele w sierpniu kilkaset złotych więcej niż inne lubelskie fotobudki, ostatecznie wzięła inną firmę. może dlatego, że dzwoniła na początku lipca, dlatego drogo? zna ktoś? poleci? sorki za offtop, przymierzamy się z TŻ do organizacji wesela na za-dwa-lata i robimy rozeznanie.
jagawizaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-20, 19:05   #19
KeepSmiling
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jagawizaz Pokaż wiadomość
Byliśmy w 2 Focusach - na Skowronkowej i przy Warszawskiej i w jednym i w drugim przyłożyli się do organizacji przyjęcia. Jedzenia na stole nie było specjalnie dużo - stoły się nie uginały, ale było różnorodnie i kelnerzy donosili nowe przystawki, kiedy już znikały z talerzy. Jedyne co mi przeszkadzało (ale to na Warszawskiej) to umiejscowienie klimatyzacji nad stołami, można było zamarznąć, zwłaszcza, że oboje z narzeczonym byliśmy chorzy, brrr! Ciekawe czy na Skowronkowej po prostu nas lepiej usadzili czy też tak tam jest? Niby szczegół, ale warto zwrócić uwagę i np poprosić o przesunięcie stołów.

Co do fotobudki - czy to prawda, że crazy focia ma takie wysokie ceny? mojej przyjaciółce powiedzieli na wesele w sierpniu kilkaset złotych więcej niż inne lubelskie fotobudki, ostatecznie wzięła inną firmę. może dlatego, że dzwoniła na początku lipca, dlatego drogo? zna ktoś? poleci? sorki za offtop, przymierzamy się z TŻ do organizacji wesela na za-dwa-lata i robimy rozeznanie.
Dopiero teraz zobaczyłam Twój wpis, dzięki za opinię Niestety właśnie trochę się obawiam tego jedzenia w Focusie, (zarezerwowaliśmy tam salę), na pewno będzie smaczne, ale w takich eleganckich lokalach zwykle porcje są oszczędne, mi nie przeszkadza, ale nie chciałabym żeby goście poczuli się niedokarmieni Koniecznie muszę znaleźć jakiś dobry wiejski stół...
KeepSmiling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 21:43   #20
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olga 28 Pokaż wiadomość
Organizowałam swoje wesele w lipcu w Hotelu Focus na Skowronkowej i bez wahania drugi raz również wybrałabym ten lokal. Miałam dość duże wesele na 220 osób obawialiśmy się, że będzie ciasno, ale przy stołach prostokątnych było super. Jedzenia bardzo dużo, nawet gorących przekąsek za dużo. Dania były smaczne, bez udziwnień, które każdy zjadł, a przekąski zimne zostały nam zapakowane na wynos. Obsługa bardzo sprawna i sympatyczna. Wokół hotelu jest dużo miejsca do spacerów. Dużym plusem była elastyczność pani menager, mieliśmy kilka udziwnień, które bez problemu zostały zaakceptowane. Sala przepiękna - lokal godny polecenia.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Dlatego, iż jestem bardzo zadowolona z mojego wesela w Focusie, pozwolę sobie zaznaczyć jeszcze jedną rzecz. To, co mieliśmy na stole, to sami wybieraliśmy z propozycji. Skoro nie było wędlin, czy czegoś innego, zapewne tak właśnie zostało ustalone menu. Proste i smaczne jedzenie jest kolejnym ich atutem.
jakos nie przekonuja mnie opinie osób co dopiero zalozyly konto i maja na koncie tylko jednego posta i tylko pochlebnego wobec tej sali

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2015-02-23 o 21:45
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 17:09   #21
Bubba_
Przyczajenie

Macie jakieś "świeże" opinie o Focusie na Skowronkowej? Martwię się o jedzenie, żeby goście nie byli głodni. Będę wdzięczna za każdą opinię!
Bubba_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości