Waga po ciąży - jakie diety ?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 13:37   #1
Saszka21
Przyczajenie

Question

Waga po ciąży - jakie diety ??

Witam.
Jestem nowa na forum i jeżeli był już taki wątek to przepraszam
Zastanawiam się jaką wagę mieliście przed jak i po ciąży.
Jak wyglądała wasza dieta czy też ćwiczenia ??
Wiadomo że niektóre kobiety po ciąży od razu wracają do swojej poprzedniej wagi.
Moja sytuacja przedstawia się tak :
Wzrost 171 cm
Waga przed ciąża to 55-57 kg
Waga w dniu porodu to 90 kg.
Ciąża nie była bliźniacza..
Synek urodził się 4400. Jadłam normalnie w czasie ciąży
Mimo to przytyłam bardzo dużo gdyż wystąpiło u mnie wielowodzie, duże obrzęki itp.
Teraz kiedy jestem półtora miesiąca po porodzie waga wynosi 68kg
Więc zostaje mi 10kg to zrzucenia.
Do tej pory jeszcze nie stosowałam żadnej diety gdyż karmie piersią i odżywiam się zdrowo. Ćwiczenia chciałabym wprowadzić głownie na brzuszek i uda.
Opiszcie swoją historie i to jak zwalczyłyście kilogramy
Pozdrawiam !!
Saszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 15:01   #2
d666666
Wtajemniczenie

Dot.: Waga po ciąży - jakie diety ??

Cytat:
Napisane przez Saszka21 Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem nowa na forum i jeżeli był już taki wątek to przepraszam
Zastanawiam się jaką wagę mieliście przed jak i po ciąży.
Jak wyglądała wasza dieta czy też ćwiczenia ??
Wiadomo że niektóre kobiety po ciąży od razu wracają do swojej poprzedniej wagi.
Moja sytuacja przedstawia się tak :
Wzrost 171 cm
Waga przed ciąża to 55-57 kg
Waga w dniu porodu to 90 kg.
Ciąża nie była bliźniacza..
Synek urodził się 4400. Jadłam normalnie w czasie ciąży
Mimo to przytyłam bardzo dużo gdyż wystąpiło u mnie wielowodzie, duże obrzęki itp.
Teraz kiedy jestem półtora miesiąca po porodzie waga wynosi 68kg
Więc zostaje mi 10kg to zrzucenia.
Do tej pory jeszcze nie stosowałam żadnej diety gdyż karmie piersią i odżywiam się zdrowo. Ćwiczenia chciałabym wprowadzić głownie na brzuszek i uda.
Opiszcie swoją historie i to jak zwalczyłyście kilogramy
Pozdrawiam !!
Hej Niestety mnie to nie dotyczy, bo jeszcze nie rodzilam, ale widze, ze szybko pojdzie, masz malo do zrzucenia, znajome mialy o wiele wiecej, wiec uporasz sie szybciutko.Pewnie jescze mloda jestes, co?
Pamietaj tylko ze bez przesady i nie katuj sie, ani tez nie dietkuj jak karmisz
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Edytowane przez d666666
Czas edycji: 2011-11-03 o 15:02
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 18:08   #3
traicionera
Zakorzenienie

Tez walcze z kilogramami po ciąży, teraz nareszcie skutecznie. wykluczyłam z diety słodycze, ograniczyłam bardzo mocno węglowodany- chleb jem dwa razy w tygodniu i to tylko ciemny pieczony w domu, praktycznie nie jem ryzu i makaronu, ziemniaków akurat nie jadłam, wiec to nie nowość. Staram sie jeść dużo białka, bo pomagają w przyroście masy mięśniowej, a masa mięśniowa sprzyja zachowaniu szczuplej sylwetki. do tego warzywa, owocki, ale bez przesady, bo maja sporo cukru. Układam jadłospis tak, żeby potrawy mi smakowały i żeby wyeliminować podjadanie, czyli śniadanie pierwsze i drugie, obiad jednodaniowy podwieczorek po powrocie z pracy i kolacja. Do tego ruch, czyli hula-hoop, brzuszki, przysiady, 8 min abs, 8 min legs. w dwa tygodnie weszłam w nowe spodnie, do których brakowało mi kilka cm w brzuchu
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 13:54   #4
Saszka21
Przyczajenie

Aż tak nie chcę też ograniczać produktów. Ćwiczenia jak najbardziej byle skuteczne (na ten brzuszek poporodowy ) no i też nie takie które by mnie wymęczyły gdyż opieka nad takim małym skarbem jest dość wyczerpująca.
Jak narazie waga staneła i minimalnie spada nie to co do tej pory średnio niecały kg dziennie
Saszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 20:44   #5
tigerino
Raczkowanie

A może miałabyś ochotę do nas dołączyć:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=518442
tigerino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 08:54   #6
rivana00
Raczkowanie

widzę, że wątek leży i kwiczy bo nikt go nie odwiedza

ja przed ciążą ważyłam 58 a pod koniec 80 teraz zostało mi68 ciężko te pierwsze 10 spadło po tyg. potem jakos 2 poszły a teraz waga stoi. Jestem 3 miesiące po i przez cały czas karmiłam piersią nic nie dało ;/ teraz córa je butle a piersia ja tylko dokarmiam wiec biore sie za siebie. Cwicze od pon do soboty chodze na fitness i staram sie trzymać diete.
rivana00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 13:07   #7
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

zapraszam do nas https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=xxl-ki ja ta tym forum walczę z nadwagą po ciąży i dzięki dziewczynom i mojej motywacji idzie mi całkiem nieźle . Zapraszam
Stary 2011-11-17, 14:17   #8
kumat
Raczkowanie

witaj
jeśli karmisz piersią masz dużą szansę zgubić nadwyżkę kilogramów w dość szybkim czasie bardzo naturalnie (tylko 10kg - uwierz , to niewiele)
wiadomo że wychodzisz z maluszkiem na spacery - także z pożytkiem dla dziecka jak i Ciebie.
po całodziennej bieganinie pewnie jesteś szybciej zmęczona , nie wysiaduj zatem do późna bo wtedy będziesz machinalnie sięgać po coś do lodówki....
staraj się jeść co 3h , na wieczór już tylko woda i napoje (herbata) , ogólnie staraj się jeść normalnie bo jesteś mamą karmiącą (super!)

zlecą nadwyżkowe kilogramy same , naturalnie , uwierz mi.
nie sięgaj po słodycze i napoje gazowane , odpuść to sobie.

u mnie tak się udało , z tym że mój maluszek miał kolki , dużo nam płakał , cycusia by chciał non stop 24/h - typowy młody mężczyzna hi,hi , także wesoło nie było , spacery codziennie nawet i po 8km (akurat była wiosna) , mąż pracował wtedy na 2 etaty trzeba było sobie radzić ... A kilogramy - same jakoś spadły...

Edytowane przez kumat
Czas edycji: 2011-11-17 o 14:19
kumat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości