|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
krem Locoid Lipocream
Mam problem z plamkami czerwonymi na twarzy (zblizone do trądzika różowatego) i male krostki. Od 1,5 tyg używam kremu Locoid Lipocream i wszystko pięknie ustało. Znów mam gładziuteńką cerę. Mam pytanie tylko czy jest jakiś okres przez jaki można tego kremu używać? A później musze odstawić? Dodam, że żadne inne tabletki, płyny itp itd mi nie pomagały. Dopiero ten krem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: krem Locoid Lipocream
Przeciwwskazania
Zakażenia skóry: pierwotnie bakteryjne wirusowe grzybicze i spowodowane drożdżakami pierwotniakowe Owrzodzenia skóry, rany, owrzodzenia podudzi, rani oparzeniowe. Posterydowe zapalenie skóry wokół ust, posterydowe rozstępy skórne. Rybia łuska, trądzik pospolity, trądzik różowały, łamliwość naczyń krwionośnych, zaniki skórne. Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników podłoża lub substancję czynną. Miejcowe działania niepożądane: zaniki skórne, przebiegające ze ścienczeniem skóry, teleangiektazjami, plamicą lub rozstępami skórnymi zmiany przypominające trądzik różowaty lub zapalanie skóry wokół ust(dermatitis perioralis), mogące przebiegać z zanikami skórnymi "efekt odbicia", mogący prowadzić do uzależnienia od miejscowego stosowania steroidów opóźnienie procesu gojenia gałki oczne: wzmożenie ciśnienia śródgałkowego, zwiększenie prawdopodobieństwa wystąpienia zaćmy odbarwienia skóry, nadmierne owłosienie sporadycznie uczulenie kontaktowe Prawdopodobieństwo wystąpienia miejscowych działań niepożądanych zwiększa się wraz z długością leczenia. Ponadto jest ono większe w przypadku stosowania preparatu pod opatrunkiem okluzyjnym lub w fałdach i zgięciach skóry. Szczególnie wrażliwe są: skóra twarzy, skóra owłosiona i okolice narządów płciowych. Pisze tez to te skutki wzmagaja sie przy dlugim stosowaniu, ale nie wiem co znaczy dlugo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Myszko, nie chcę za bardzo starszyć, ale jest to maść, która zawiera sterydy,więc bardzo ostrożnie jej używaj. Przepisał mi ja kiedys alergolog; faktycznie zmiany cofnęły się i skóra wyglądała na wyleczoną-stosowałam ją ilekroć zachodziła potrzeba, dość często. Niestety z maściami sterydowymi jest tak, że uzależniają skórę; ponadto ich długie stosowanie pogarsza w efekcie stan cery: uwrażliwia i skóra staje sie cieńsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Właśnie, krem ten ma lekki steryd: hydrokortizon. Też uzywałam tego kremu i tez mi pomógł, ale starałam się nie "uzależnić" od niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
to steryd. zdradliwy, jak wszystkie pozostałe.
dopóki go stosujesz skórą bedzie wygladać dobrze. ale przy próbie odstawienia pojawią się poważne problemy z cerą. poczytaje wątki o tradziku różowatym, dermatitis perioralis i o metronidazolu na podforum Dermatologia- znajdziesz tam opisy zmagań dziewczyn z odstawianiem sterydów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ale mnie przestraszylyscie :-( dzisiaj odstawiam ten kremik. a w pt u lekarza bede ustalac plan dzialania. Szkoda ze ma takie dzialania uboczne bo naprawde mi pomogl. Mam nadzieje ze teraz nic mi szybko nie powroci :-( stosowalam go 2 tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A czy znacie moze kremik Kuterid? Bo mi on tylko pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kremik... fajne(?) określenie na tak silnie działający steryd. znacznie silniejszy od Locoidu. i bardziej od niego niebezpieczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Justy! Metronidazol jest sterydem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Naprawde Kuterid jest jeszcze gorszy?????
To mnie nastraszylyscie. Chyba musze go odstawic a przynastepnej wizycie pogadac z dermatologiem, ale co zrobic gdy po jegoodstawieniu zacznie mi sie znów coś na twarzy wysypywac??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
serio- Kuterid jest silniejszym sterydem niż Locoid.
czytałaś juz ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=49805 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]() Dzieki!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.