|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie potrafię o nim zapomnieć
Niedawno rozstałam się z chłopakiem. Odbyło się to bez niepotrzebnych kłótni, oboje stwierdziliśmy że będzie nam lepiej osobno, ale nadal będziemy rozmawiać i czasami się spotykać. Nie byliśmy razem zbyt długo, ale zdążyłam się przezwyczaić do niego. Ostatnio byliśmy na tej samej imprezie, całowałam się z pewnym chłopakiem i ogólnie spędzałam z nim dużo czasu. Mój były się o tym dowiedział i gdy staliśmy razem i rozmawialiśmy, nagle „przypadkowo” mu się wymsknęło, że wie że się z kimś całowałam, popatrzył na mnie z takim żalem, nawet wydawał się smutny. Dlaczego o tym wspomniał.? Może dlatego, że był wstawiony.?
Mimo, że wydaje mi się, że nic do niego nie czuję, bardzo chciałabym wrócić do chwil spędzonych razem z nim … Brakuje mi go, ale chyba nie jako chłopaka, lecz przyjaciela. Miałam w nim wsparcie, gdy wszyscy inni się ode mnie odwrócili. Nie mogę o nim zapomnieć, nie wiem dlaczego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nie potrafię o nim zapomnieć
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ale po co to analizujesz? Byliście ze sobą, nie udało się i się rozstaliście.
Jesteś wolna, możesz robić co chesz. A jemu nic do tego.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem są pary,które rozstają się i się potem przyjaźnią,ale to chyba zależy od zażyłości i etapu związku. PRzynajmniej w waszej sytuacji widać,ze to się nie spr.
![]() |
![]() |
#5 |
Kuźnia inspiracji
|
Moze jeszcze nie minęło wystarczająco dużo czasu (od jakiego czasu nie jesteście razem?)
I wybacz, no ale dla mnie przyjacielstwo po zwiazku nie ma przyszłości. Nie generalizuję, wyrażam swoje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Trudno jest zapomnieć o byłym gdy sie go widuje, a on na dodatek nie wie jak sie ma zachować w tej sytuacji.
Możesz za nim tesknić, to normalne. Jeśli chcesz o nim zapomnieć, na początku postaraj sie o jak najmniejszy kontakt z nim. Z tego co piszesz wnioskuje, ze często sie widujecie i bedzie to wielki problem nie spotykać sie z nim. Mam jeszcze wątpilwości co do uczuć twojego byłego. Może porozmawiacie i ustalicie pewne sprawy. Jesteś wolna i nie musisz wysłuchiwać żalów swojego byłego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Przyjaźń z byłym jest możliwa - wiem po sobie, przyjaźnię się z moim ex. Być może dlatego, że byliśmy ze sobą bardzo krótko, potem przez rok nie było kontaktu, a dopiero potem tak naprawdę się poznaliśmy. Teraz się przyjaźnimy.
Ale u Ciebie chyba za szybko próbujecie przejść na stopę przyjaźni. To chyba tak nie działa. Emocje jeszcze (jak widać po "pretensjach" chłopaka) nie opadły... obawiam się, że takie wzajemne "zawracanie pupy" - ani Ty nie jesteś pewna czy coś czujesz, ani on - prędzej zaprowadzi Was do kłótni niż do przyjaźni... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z doświadczenia wiem, że przyjaźń z byłym jest możliwa, ale nie tak od razu. Na początku najlepiej jest ograniczyć kontakt do minimum. Na przykład kiedy ja rozstałam się z chłopakiem nasze drogi totalnie się rozeszły. Owszem na początku nie było przyjemnie, ale się ułożyło. Po 2 latach od rozstania się spotkaliśmy i teraz od ponad roku jesteśmy bardzo dobrymi przyjaciółmi
![]() Prawdopodobnie Wam też się to uda, ale najpierw musicie dać sobie trochę czasu osobno, żeby to wszystko poukładać.
![]() |
![]() |
#9 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.