|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mama w weekendy w pracy dziecko u babci
Witajcie kobietki domyślam sie że istnieje tutaj wiele podobnych w atków aczkolwiek uważam że każdy jest indywidualny dlatego proszę Was o poradę bo kto mi nie doradzi jak Wy doświadczone matki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Mama w weekendy w pracy dziecko u babci
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak po części masz rację z tym że nawet gdyby był w żłobku ( Bogu dzieki że nie jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Według mnie przesadzasz. Moja mała co weekend, czasami co drugi jest u swojego taty, w tygodnie opiekuje się nią niania i dalej mamy silną więź ze sobą.
Jak potrzebujesz pieniędzy to przestań się martwić o dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bez przesady, ja rozumiem że ciężko Wam obojgu będzie na początku, ale dacie radę, po drugie naprawdę jestem w szoku że praktycznie nigdy maluszka u babci nie zostawialiście, ja planuję co jakiś czas zostawiać choćby na noc żeby nie było właśnie później "takich problemów", poza tym chciałabym aby Mała miała świetny i bliski kontakt z dziadkami z jednej czy drugiej strony, tak jak sama zostawałam na noc u swoich dziadków i byłam przeszczęśliwa. Ale oczywiście każdy ma inny sposób na wychowanie
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie zostawialiśmy za często gdyż nie było takiej potrzeby w dodatku babcia mieszka w sąsiednim mieście nie daleko ale około 10 km będzie zostawiliśmy go tylko dwa razy na sylwestra, i ślub aczkolwiek zniósł to dobrze jednak obawiam się że dla dziecka które cały czas było z mamą rozłąka na 2, 5 dnia może mieć negatywny wpływ. No cóż muszę spróbować czas odciąć pepowinę jednak łatwo nie będzie mały ma dobre kontakty z dziadkami jednak wcześniej nie obciążaliśmy ich bez powodu gdyz maja swoje życie obowiązki itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gang Iren
|
Na pewno nic mu się nie stanie przez to, że zostanie na weekend z babcią. To już duży mężczyzna
![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
A ja bym miała obawy i nie porównywała do żłobka.
Przede wszystkim żłobek to powiedzmy 8h, a reszta z rodzicami czy mamą, czyli np. usypianie, noce - również razem. No i obawiałabym się, że jednak babcia będzie w ciągu weekendu próbowała wychowywać po swojemu, niekoniecznie tak, jak mi się podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46528206]A ja bym miała obawy i nie porównywała do żłobka.
Przede wszystkim żłobek to powiedzmy 8h, a reszta z rodzicami czy mamą, czyli np. usypianie, noce - również razem. No i obawiałabym się, że jednak babcia będzie w ciągu weekendu próbowała wychowywać po swojemu, niekoniecznie tak, jak mi się podoba.[/QUOTE] Mam takie samo zdanie. Kilka godzin w dzień, a cały dzień + noc - to są zupełnie inne sytuacje i nie ma co ich porównywać, przy takim - małym jednak - dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem co myśleć.
Gdyby młode w tym czasie było z tż, to nie miałabym żadnych wątpliwości. Ale każdy weekend bez rodziców to dla mnie kiepskie rozwiązanie.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A ja nie widzę w tym nic złego. Moim zdaniem to ważne, żeby dzieci miały dobry kontakt z dziadkami. Przecież można ustalić zasady.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja bym nie szla an taki uklad
![]() ![]()
JAKOS bedzie bo jeszcze nigdy nie bylo zeby JAKOS nie bylo ![]() Edytowane przez rybkie Czas edycji: 2014-05-20 o 01:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jeszcze ile będe tak pracować na razie jeszcze na dobre nie zaczęłam szkole się
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
IwonkaWojtus: w sumie jak teraz napisałaś jaka to kasa (nieduża imo, za cały week) to jeszcze bardziej nie widzę sensu.
ale z drugiej strony - rozumiem, że na co dzień nie pracujesz i jesteś z dzieckiem sama? Bo może tu klucz, to jest bardziej twoja, niezaspokojona psychiczna potrzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No wiesz nie duża? to zależy co dla kogo jest dużo a co mało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
O, przyszło mi do głowy jeszcze coś.
A nie da się, żeby babcia była u was w domu przez weekend? Z dzieckiem? Zyskałabyś to, że kładziesz dziecko spać, ono jest na znajomym terenie i może w nocy " w razie w" przyjść do mamy. Jakoś tak to zorganizować żeby noc była w domu? ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
No właśnie ciężko gdyż mam brata 8 letniego i nie bardzo moja mama mogłaby na czas weekendu przenieść się do nas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w sumie raz w miesiącu będziez małym jego tata, raz w miesiącu Twoja mama może mogłyby byc u Was, to już nie wygląda tak tragicznie. A bratu też pewnie się spodobają takie weekendowe wyjazdy, bo zawsze to inne atrakcje. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Odpada mama ojaca nie zostawi hahaha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46528206]A ja bym miała obawy i nie porównywała do żłobka.
Przede wszystkim żłobek to powiedzmy 8h, a reszta z rodzicami czy mamą, czyli np. usypianie, noce - również razem. No i obawiałabym się, że jednak babcia będzie w ciągu weekendu próbowała wychowywać po swojemu, niekoniecznie tak, jak mi się podoba.[/QUOTE] Zgadzam się z tobą w 100%. Jeśli chodzi o kwestię umówienia sie z babcią to też nie zawsze się sprawdza.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mój syn miał prawie dwa lata, gdy spędzał 5 dni w tygodniu u dziadków, trwało to przez wakacje( nie całe ale jednak znaczną ich cześć), i w sumie sytuacja powtarza się co roku. Zawozimy go w niedzielę wieczorem a odbieramy w piątek po południu.
Miałam wiele wątpliwości ale w końcu zaryzykowałam, właściwie największy problem to moja tęsknota za nim. Syn dobrze się czuje u dziadków, chętnie tam zostaje i jakoś nie zauważyłam żeby go to oddaliło od nas rodziców moja mama i ja w wielu kwestiach wychowawczych się zgadzamy, mam do niej zaufanie
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Zgodnie z obietnicą informuje Was jak przebiega ta sytuacja być może innym mamą przyda się ten wątek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Super. Moim zdaniem masz świetną sytuację, kiedy pomagają ci rodzice/ dziadkowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.