Rozjaśniane włosy - farbować ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 20:42   #1
kasia9330
Raczkowanie

Rozjaśniane włosy - farbować ?

Witam Drogie Wizażystki

Konto mam już sporo czasu, jest to mój pierwszy wpis na tym forum, nie orientuje się jeszcze za bardzo więc liczę na wyrozumiałość
Zaczynam
Jestem naturalną blondynką, a że postanowiłam w sobie coś zmienić - padło na włosy... Wczoraj rozjaśniłam sobie włoski o jakieś 2 tony Wyszły całkiem ładnie, użyłam "Joanny" i jest OK. Ale zamaniła mi się wizja mnie w rudych włoskach
Czy jeśli teraz je pofarbuje na rudy kolorek to zniszczą się bardzo...? Czy lepiej odczekać troszkę ? np miesiąc, dwa... I kwestia tego rodzaju...słyszałam, że po rozjaśniaczu, farbując włosy wychodzi to nierówno kolorystycznie...czy to prawda ?
I pytanie...jaki odcień rudego wybrać, ażeby nie był taki wściekły ?
Chodzi o to, że nie chce mieć "marchewy" na głowie, bo jak ja w szkole się pokaże

Liczę na jakiekolwiek rady od Was kochane
kasia9330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 20:57   #2
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Rozjaśniane włosy - farbować ?

Cytat:
Napisane przez kasia9330 Pokaż wiadomość
Witam Drogie Wizażystki

Konto mam już sporo czasu, jest to mój pierwszy wpis na tym forum, nie orientuje się jeszcze za bardzo więc liczę na wyrozumiałość
Zaczynam
Jestem naturalną blondynką, a że postanowiłam w sobie coś zmienić - padło na włosy... Wczoraj rozjaśniłam sobie włoski o jakieś 2 tony Wyszły całkiem ładnie, użyłam "Joanny" i jest OK. Ale zamaniła mi się wizja mnie w rudych włoskach
Czy jeśli teraz je pofarbuje na rudy kolorek to zniszczą się bardzo...? Czy lepiej odczekać troszkę ? np miesiąc, dwa... I kwestia tego rodzaju...słyszałam, że po rozjaśniaczu, farbując włosy wychodzi to nierówno kolorystycznie...czy to prawda ?
I pytanie...jaki odcień rudego wybrać, ażeby nie był taki wściekły ?
Chodzi o to, że nie chce mieć "marchewy" na głowie, bo jak ja w szkole się pokaże

Liczę na jakiekolwiek rady od Was kochane

z tym rudym to nie tak łatwo będzie

rude odcienie wypłukują i płowieją najszybciej ze wszytskich farb. Nie wytrzymują nawet miesiąca musiałabyś farbować włosy co 2 tygodnie, bo inaczej będziesz wyglądała jak wypłowiały lis

a na włosach rozjaśnianych kolor wypłucze się jeszcze szybciej. Rozjaśnione włosy są puste w środku i barwnik z farb nie ma się o co zahaczyć i kolor wypłucze się momentalnie

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 21:42   #3
kasia9330
Raczkowanie

Ajj...czyli mam rozumieć, że lepiej się nie farbować ? Szkoda, bo rudy już chodzi za mną od przeszło roku, a teraz już byłam gotowa to zrobić...ajć
Farbowanie włosów tak często to nie dla mnie...niestety natura nie obdarzyła mnie gęstymi i mocnymi włoskami Ale nie narzekam!
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się tu odezwie !
Stary 2012-08-25, 06:35   #4
opiorek
Raczkowanie

Hej, też jestem naturalną blonydką i historia ta sama co u Ciebie. Miałam rozjaśniane włosy a potem zamarzył mi się rudy. Bałam sie tego koloru, więc poprosiłam fryzjerką by mi zrobiłą na początek galaretkę barwiącą Taka odżywcza maska, która też barwi kolor trzyma do około miesiąca. Jednak wyszło hmmm wypłowiały liss Więc w rozpaczy byłam włosy chybaz z 4 razy dziennie i wypłukało sie w miarę szybko.
opiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-25, 09:40   #5
kasia9330
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez opiorek Pokaż wiadomość
Hej, też jestem naturalną blonydką i historia ta sama co u Ciebie. Miałam rozjaśniane włosy a potem zamarzył mi się rudy. Bałam sie tego koloru, więc poprosiłam fryzjerką by mi zrobiłą na początek galaretkę barwiącą Taka odżywcza maska, która też barwi kolor trzyma do około miesiąca. Jednak wyszło hmmm wypłowiały liss Więc w rozpaczy byłam włosy chybaz z 4 razy dziennie i wypłukało sie w miarę szybko.
Ojoj...czyli jednak wychodzi, że nici z mojego rudego ;(
A jeszcze 1 pytanko
Po rozjaśnianiu moje włoski mają żółtawy odcień...chciałabym, żeby był jaśniejsze, czy sama farba wystarczy do tego ? Myślałam o platynowym blondzie, podobno żółty odcień po nim zanika...bardzo zniszczy mi to włoski ? Jej...mogłam nie używać tego rozjaśniacza, tylko farbę dać od razu
Stary 2012-08-25, 13:24   #6
kasia9330
Raczkowanie

Kochane !
Jestem świeżo po powrocie z drogerii, gdzie Pani ekspedientka poleciła mi :
1. Krem Koloryzujący Garnier Color Naturals 111 - Superjasny Popielaty Blond, stwierdziła, że linia Garnier jest dużo lepsza po rozjaśnianiu niż Pallete [gdyż nad taką również się zastanawiałam]
ponadto:
2. Szampon do włosów Ultra Color System - nadaje platynowy odcień, odpowiedni do włosów blond, rozjaśnianych i siwych - kolor szamponu niebieski. A czytałam ostatnio na forum, że do żółtawych włosków po rozjaśnianiu lepiej się nadaje fioletowy...ale postanowiłam zaufać Pani z drogerii

Mało tego, ekspedientka stwierdziła, że moje włoski i tak źle nie wyglądają po tym rozjaśnianiu...
haha kurczaczek wielkanocny ?
w każdym razie bardzo mnie przekonała, zobaczymy co wyjdzie...na razie idę umyć włoski szamponem, o efektach napisze niebawem.
Trzymajcie kciuki !
Stary 2012-08-27, 14:03   #7
lenkkk
Przyczajenie

Jak się pozbywałam u siebie żółci beżowy odcień bardzo jasnego blondu mi dość dobrze pokrył. żółć zniknęła, włoski były jasne a jednak w miarę naturalne
lenkkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-27, 18:54   #8
kasia9330
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lenkkk Pokaż wiadomość
Jak się pozbywałam u siebie żółci beżowy odcień bardzo jasnego blondu mi dość dobrze pokrył. żółć zniknęła, włoski były jasne a jednak w miarę naturalne
A bardzo ta farba zniszczyła Ci włoski ?
Szczerze polecam ten szampon, mam zamiar go używać 2-3 razy w tyg nie więcej, gdyż ma skłonności do wysuszania...Ale włosy genialne po nim są ! Fakt, znika odcień żółci, także z farbowaniem na razie się wstrzymałam
Używam jeszcze odżywki do włosów Biosilk - pięknie pachnie, zapach długo na włoskach się utrzymuje, są supermiękkie a ponadto lśnią ! Także...polecam jak najbardziej
Stary 2012-08-28, 10:19   #9
lenkkk
Przyczajenie

Malowałam właśnie Garnier Nutrisse, akurat te farby działają na moje włosy delikatnie Nie mam przesuszonych włosów, bo przy każdym myciu używam maski i przez ok 15-20 min trzymam włosy w ręczniku. Dzięki temu są miękkie i dobrze się układają Farby wellaton też są delikatne, fryzjerka mi polecała, ale np mi ciężko było ze zdecydowaniem się na odpowiedni kolor także tu już kwestia gustu Co do polecanej przez Ciebie odżywki jak najbardziej popieram też używałam i się sprawdziła Od czerwca schodziłam z koloru czekoladowy brąz, obecnie mam naturalny jasny blond, więc trochę więcej moje włosy przeżyły niż Twoje i są o dziwo w dobrej kondycji, tak więc jak masz gęściejsze włosy i nie miałaś problemów z ich wypadaniem jak będziesz miała ochotę farbować to myślę, że dadzą radę
Stary 2012-08-28, 17:30   #10
201607040946
Konto usunięte

Może na początek szamponetka?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 08:45   #11
lenkkk
Przyczajenie

Po rozjasnianiu szamponetka wgl nie utrzyma się na włosach..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-29, 08:55   #12
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lenkkk Pokaż wiadomość
Po rozjasnianiu szamponetka wgl nie utrzyma się na włosach..
utrzyma, no i włosów tak nie zniszczy jak farba. Fakt,. będzie się wypłukiwać, ale farba też będzie.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 09:12   #13
kasia9330
Raczkowanie

Kurczęę...właśnie o to chodzi, że włosów za gęstych to ja nie mam. Bywają momenty, że mi wypadają, ale to z winy tarczycy, niekiedy stresu... Mniejsza o to.
W każdym razie rozjaśnianie przeszły dobrze, nie są wysuszone i po rozj. nie wypadają i wyglądają w miarę naturalnie.
Także teraz jest ostatni moment przed szkołą na podjęcie tej decyzji. Farbować czy nie ? O to jest pytanie !
Stary 2012-08-30, 14:32   #14
lenkkk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasia9330 Pokaż wiadomość
Kurczęę...właśnie o to chodzi, że włosów za gęstych to ja nie mam. Bywają momenty, że mi wypadają, ale to z winy tarczycy, niekiedy stresu... Mniejsza o to.
W każdym razie rozjaśnianie przeszły dobrze, nie są wysuszone i po rozj. nie wypadają i wyglądają w miarę naturalnie.
Także teraz jest ostatni moment przed szkołą na podjęcie tej decyzji. Farbować czy nie ? O to jest pytanie !

Ja bym na twoim miejscu spróbowała Tylko wybierz jakąś delikatniejszą farbę. Np Garnier, Wellaton. Syoss też nie są tak niszczące. Nie polecam Ci nic z Joanny i Palette. Jeżeli juz się zdecydujesz na malowanie lepiej zrób to już farbą. Szamponetka też ma swoje wady, szybko się zmyje, byc może też zmatowi włoski więc potem tak czy siak będziesz zmuszona sięgać po farby. Lepsze niż szamponetki są farby do tych 24 myć jeżeli nie chcesz malować trwałą farbą.
Stary 2012-08-30, 18:38   #15
kasia9330
Raczkowanie

Farbę już mam, a raczej "krem koloryzujący", który zakupiłam z pomocą ekspedientki w drogerii, już jakiś czas temu. Tylko miałam ten dylemat, czy farbować Właśnie mam Garnier Color Naturals - Superjasny Popielaty Blond. Ajj żeby tylko ładnie mi to wyszło...
Hmm...może jutro ?
Stary 2012-08-31, 11:36   #16
lenkkk
Przyczajenie

Używałam z tej serii Kremu Dekoloryzującego. Efekt na naturalnych był ok, ale moje 'pozostałości' po brązie nie ruszyło nic. I dalej miałam takie rudawe. Jak masz równy kolor to weźmie ci ładnie, powinno przynajmniej. Jedyną wadą był okropny smród. Nie wiem jak te koloryzujące, ale dekoloryzator był tak mocny, że łzy same momentami leciały.
Stary 2012-08-31, 18:55   #17
kasia9330
Raczkowanie

Noo smród niesamowity. Ale czego to się nie robi żeby pięknie wyglądać
Tak tez śmierdzącym akcentem oraz nowym kolorkiem zakańczam ten dzień
Więc tak...kolorek uroczy, ALE...niektóre pasemka wyszły tak jakby lekko siwe...i tu też moje pytanie.
Czy używając wyżej wymienionego szamponu z Joanny zejdzie mi ten siwy kolor ?

Doobra Drogie Panie...lecę zmywać hennę mojej własnej roboty )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości