|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rozjaśniane włosy - farbować ?
Witam Drogie Wizażystki
![]() Konto mam już sporo czasu, jest to mój pierwszy wpis na tym forum, nie orientuje się jeszcze za bardzo więc liczę na wyrozumiałość ![]() Zaczynam ![]() Jestem naturalną blondynką, a że postanowiłam w sobie coś zmienić - padło na włosy... Wczoraj rozjaśniłam sobie włoski o jakieś 2 tony ![]() ![]() Czy jeśli teraz je pofarbuje na rudy kolorek to zniszczą się bardzo...? Czy lepiej odczekać troszkę ? np miesiąc, dwa... I kwestia tego rodzaju...słyszałam, że po rozjaśniaczu, farbując włosy wychodzi to nierówno kolorystycznie...czy to prawda ? I pytanie...jaki odcień rudego wybrać, ażeby nie był taki wściekły ? ![]() Chodzi o to, że nie chce mieć "marchewy" na głowie, bo jak ja w szkole się pokaże ![]() Liczę na jakiekolwiek rady od Was kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Rozjaśniane włosy - farbować ?
Cytat:
z tym rudym to nie tak łatwo będzie ![]() rude odcienie wypłukują i płowieją najszybciej ze wszytskich farb. Nie wytrzymują nawet miesiąca ![]() ![]() a na włosach rozjaśnianych kolor wypłucze się jeszcze szybciej. Rozjaśnione włosy są puste w środku i barwnik z farb nie ma się o co zahaczyć i kolor wypłucze się momentalnie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ajj...czyli mam rozumieć, że lepiej się nie farbować ?
![]() ![]() Farbowanie włosów tak często to nie dla mnie...niestety natura nie obdarzyła mnie gęstymi i mocnymi włoskami ![]() Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ![]() Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się tu odezwie ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej, też jestem naturalną blonydką i historia ta sama co u Ciebie. Miałam rozjaśniane włosy a potem zamarzył mi się rudy. Bałam sie tego koloru, więc poprosiłam fryzjerką by mi zrobiłą na początek galaretkę barwiącą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeszcze 1 pytanko ![]() Po rozjaśnianiu moje włoski mają żółtawy odcień...chciałabym, żeby był jaśniejsze, czy sama farba wystarczy do tego ? Myślałam o platynowym blondzie, podobno żółty odcień po nim zanika...bardzo zniszczy mi to włoski ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kochane !
![]() Jestem świeżo po powrocie z drogerii, gdzie Pani ekspedientka poleciła mi : 1. Krem Koloryzujący Garnier Color Naturals 111 - Superjasny Popielaty Blond, stwierdziła, że linia Garnier jest dużo lepsza po rozjaśnianiu niż Pallete [gdyż nad taką również się zastanawiałam] ponadto: 2. Szampon do włosów Ultra Color System - nadaje platynowy odcień, odpowiedni do włosów blond, rozjaśnianych i siwych - kolor szamponu niebieski. A czytałam ostatnio na forum, że do żółtawych włosków po rozjaśnianiu lepiej się nadaje fioletowy...ale postanowiłam zaufać Pani z drogerii ![]() Mało tego, ekspedientka stwierdziła, że moje włoski i tak źle nie wyglądają po tym rozjaśnianiu... haha kurczaczek wielkanocny ? ![]() w każdym razie bardzo mnie przekonała, zobaczymy co wyjdzie...na razie idę umyć włoski szamponem, o efektach napisze niebawem. Trzymajcie kciuki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jak się pozbywałam u siebie żółci beżowy odcień bardzo jasnego blondu mi dość dobrze pokrył. żółć zniknęła, włoski były jasne a jednak w miarę naturalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze polecam ten szampon, mam zamiar go używać 2-3 razy w tyg nie więcej, gdyż ma skłonności do wysuszania...Ale włosy genialne po nim są ! Fakt, znika odcień żółci, także z farbowaniem na razie się wstrzymałam ![]() Używam jeszcze odżywki do włosów Biosilk - pięknie pachnie, zapach długo na włoskach się utrzymuje, są supermiękkie a ponadto lśnią ! Także...polecam jak najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Malowałam właśnie Garnier Nutrisse, akurat te farby działają na moje włosy delikatnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Może na początek szamponetka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Po rozjasnianiu szamponetka wgl nie utrzyma się na włosach..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kurczęę...właśnie o to chodzi, że włosów za gęstych to ja nie mam. Bywają momenty, że mi wypadają, ale to z winy tarczycy, niekiedy stresu... Mniejsza o to.
W każdym razie rozjaśnianie przeszły dobrze, nie są wysuszone i po rozj. nie wypadają ![]() Także teraz jest ostatni moment przed szkołą na podjęcie tej decyzji. Farbować czy nie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja bym na twoim miejscu spróbowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Farbę już mam, a raczej "krem koloryzujący", który zakupiłam z pomocą ekspedientki w drogerii, już jakiś czas temu. Tylko miałam ten dylemat, czy farbować
![]() Hmm...może jutro ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Używałam z tej serii Kremu Dekoloryzującego. Efekt na naturalnych był ok, ale moje 'pozostałości' po brązie nie ruszyło nic. I dalej miałam takie rudawe. Jak masz równy kolor to weźmie ci ładnie, powinno przynajmniej. Jedyną wadą był okropny smród. Nie wiem jak te koloryzujące, ale dekoloryzator był tak mocny, że łzy same momentami leciały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Noo smród niesamowity. Ale czego to się nie robi żeby pięknie wyglądać
![]() Tak tez śmierdzącym akcentem oraz nowym kolorkiem zakańczam ten dzień ![]() Więc tak...kolorek uroczy, ALE...niektóre pasemka wyszły tak jakby lekko siwe...i tu też moje pytanie. Czy używając wyżej wymienionego szamponu z Joanny zejdzie mi ten siwy kolor ? Doobra Drogie Panie...lecę zmywać hennę mojej własnej roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.