Zaręczyny w Egipcie - pomóżcie! :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 20:02   #1
dawid_88
Przyczajenie

Zaręczyny w Egipcie - pomóżcie! :)

.

Edytowane przez dawid_88
Czas edycji: 2012-03-01 o 07:22
dawid_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 08:08   #2
klaudusk_a
Zakorzenienie

Dot.: Zaręczyny w Egipcie - pomóżcie! :)

Cytat:
Napisane przez dawid_88 Pokaż wiadomość
Hej, wiem że to forum typowo "babskie", ale zauważyłem, iż jest tu wiele wartościowych osób które mają cenne uwagi, więc postanowiłem napisać. Mam zamiar już za niecały miesiąc, dokładnie 6 grudnia oświadczyć się mojej dziewczynie, lecz chciałem być bardzo oryginalny, dlatego potajemnie zarezerwowałem tygodniowy pobyt w Egipcie. Marzy mi się poprosić ją o rękę o zachodzie słońca na plaży, w tle szumiące morze, rafy koralowe itp. Niespodzianka ma być na maxa do samego końca, łącznie z tym że wsiadając do samolotu nie będzie nadal wiedzieć gdzie dokładnie lecimy Bardzo zależy mi na tym aby taka chwila pamiętna na całe życie została również uwieczniona, dlatego pomyślałem aby "zabrać ze sobą" dwóch operatorów kamer, którzy gdzieś potajemnie z daleka uchwycą ten moment, tą decyzję. Coś na zasadzie jakby ukrytej kamery, a potem przez 2 dni ponagrywać ujęcia ze wspólnych chwil np.pocałunek w morzu pod wodą obok pływające egzotyczne rybki, ujęcia na plaży, w basenie, przy drinku z palemką, na wielbłądzie itp. (to już normalnie bez "ukrytej kamery") I z tego zrobić krótki filmik 3-5 min, który zostanie nam pamiątką na zawsze.

Co o tym sądzicie? Dobry pomysł? Na co mam uważać, lub jak jeszcze bardziej urozmaicić takie zaręczyny, może jakieś świece? Podzielcie się pomysłami i sugestiami, co powiedzieć aby mega ją oczarować i nie palnąć coś głupiego.
Wow facet masz gest i fantazję
Dziewczyna na pewno będzie zachwycona

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 10:00   #3
Myszeczek
Raczkowanie

super pomysł życzę powodzenia!!

A do lata piechotą też se pójdę, a co mi tam...
Myszeczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 11:13   #4
ewula87
Rozeznanie

Ja byłabym mega zachwycona i wzruszona! Genialny pomysł!
A świece to myślę, że już wieczorem jak po tym wszystkim wrócicie do hotelu
powodzenia!
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 11:28   #5
monnilp
Zadomowienie

GG do monnilp

Świetny pomysł, myślę, że Twoja dziewczyna będzie naprawdę zachwycona a po powrocie zdaj nam relacje jak poszło

monnilp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 11:37   #6
Malgos_12
Zakorzenienie

Pozazdrościć romantyzmu, będę trzymała kciuki i niech wszystko wyjdzie tak jak sobie wymarzyłeś!
Jednak weź pod uwagę że na tablicach będzie napis gdzie leci dany samolot i będzie to mówione przez megafon, pisze to tylko z tego względu, że będziesz mógł jeśli będziesz chciał dopracować to w jakiś sposób.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 12:12   #7
gramwzielone
Wtajemniczenie

Sam motyw z wyjazdem niespodzianką fajny, ale Ci kamerzyści to tragedia.

Co w tym fajnego i romantycznego gdy oglądając taki filmik uświadamiasz sobie że byłaś cały czas obserwowana? A jeśli nie cały czas to oznacza to że wszystkie wasze romantyczne chwile były sztuczne i wyreżyserowane przez faceta "Słuchaj Zenek, bądź o tej i o tej godzinie w tym miejscu bo pod wpływem chwili będę jej mówił że ją kocham"
Tragedia.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 12:46   #8
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
"Słuchaj Zenek, bądź o tej i o tej godzinie w tym miejscu bo pod wpływem chwili będę jej mówił że ją kocham"
Tragedia.
Pod wpływem chwili to wiadomo, że on nie będzie tego mówił, bo wyjazd i zaręczyny planuje już od jakiegoś czasu i z całą pewnością będzie to chwila wyreżyserowana przez niego, ale ja jak większość dziewczyn nie widzę w tym nic złego, powiem więcej wydaje mi się to normalne i całkiem przyzwoite, że chłopak zanim się oświadczy planuje to i układa sobie w głowie. A jak autor wspomniał w pierwszym poście tylko zręczyny mają być nagrywane z "ukrytej akmery" a później dziewczyna będzie wiedziała o kamerze więc w razie czego będzie mogła zaprotestować, chociaż ja bym tego nie zrobiła. Ja bardzo chciałabym mieć uwiecznione swoje zaręczyny!
Nadal popieram pomysł autora wątku!
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 13:05   #9
kinia8906
Raczkowanie

Sam pomysł, miejsce, czas,wykonanie,niespodzia nka super! Ja bym byla mega zachwycona na jej miejscu.Ale co do tego nagrywania...tego bym napewno nie chciala.Ale to zalezy od człowieka.Ja bym sie z tego napewno nie ucieszyla.To dla mnie taka wyjątkowa chwila i wolałabym ją przeżyć we dwoje a nie z obserwatorami z kamerą...To ze tak wszystko zorganizujesz napewno zapamieta na cale zycie i wydaje mi sie ze zbędne jest tego utrwalanie na filmie.Ale to moje zdanie

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 13:05   #10
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Pod wpływem chwili to wiadomo, że on nie będzie tego mówił, bo wyjazd i zaręczyny planuje już od jakiegoś czasu i z całą pewnością będzie to chwila wyreżyserowana przez niego, ale ja jak większość dziewczyn nie widzę w tym nic złego, powiem więcej wydaje mi się to normalne i całkiem przyzwoite, że chłopak zanim się oświadczy planuje to i układa sobie w głowie. A jak autor wspomniał w pierwszym poście tylko zręczyny mają być nagrywane z "ukrytej akmery" a później dziewczyna będzie wiedziała o kamerze więc w razie czego będzie mogła zaprotestować, chociaż ja bym tego nie zrobiła. Ja bardzo chciałabym mieć uwiecznione swoje zaręczyny!
Nadal popieram pomysł autora wątku!
Ja też nie widzę w tym nic złego.
Mój TŻ też zrobił mi niespodziankę oświadczynami i troszkę ubolewam nad tym, że nikt nie uchwycił tego pięknego momentu kamerą czy nawet aparatem

Zapraszam na mój blog
Stary 2011-11-09, 14:42   #11
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, wiem że to forum typowo "babskie", ale zauważyłem, iż jest tu wiele wartościowych osób które mają cenne uwagi, więc postanowiłem napisać. Mam zamiar już za niecały miesiąc, dokładnie 6 grudnia oświadczyć się mojej dziewczynie, lecz chciałem być bardzo oryginalny, dlatego potajemnie zarezerwowałem tygodniowy pobyt w Egipcie. Marzy mi się poprosić ją o rękę o zachodzie słońca na plaży, w tle szumiące morze, rafy koralowe itp. Niespodzianka ma być na maxa do samego końca, łącznie z tym że wsiadając do samolotu nie będzie nadal wiedzieć gdzie dokładnie lecimy Bardzo zależy mi na tym aby taka chwila pamiętna na całe życie została również uwieczniona, dlatego pomyślałem aby "zabrać ze sobą" dwóch operatorów kamer, którzy gdzieś potajemnie z daleka uchwycą ten moment, tą decyzję. Coś na zasadzie jakby ukrytej kamery, a potem przez 2 dni ponagrywać ujęcia ze wspólnych chwil np.pocałunek w morzu pod wodą obok pływające egzotyczne rybki, ujęcia na plaży, w basenie, przy drinku z palemką, na wielbłądzie itp. (to już normalnie bez "ukrytej kamery") I z tego zrobić krótki filmik 3-5 min, który zostanie nam pamiątką na zawsze.

Co o tym sądzicie? Dobry pomysł? Na co mam uważać, lub jak jeszcze bardziej urozmaicić takie zaręczyny, może jakieś świece? Podzielcie się pomysłami i sugestiami, co powiedzieć aby mega ją oczarować i nie palnąć coś głupiego.
Brawa brawa brawa! Idealnie!)

Jakbym sama nie była już zaręczona to bym zapytala czy masz brata :P

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 15:34   #12
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Sporo jest na YT filmików z zaręczyn (zwłaszcza z takich nietypowych) i myślę, że to bardzo dobry pomysł. Widziałam też faktycznie oferty różnych agencji, które mają pomóc zorganizować zaręczyny a także je nagrywają (Jej mina - bezcenna).
Oczywiście łatwiej dać kamerę znajomemu, gdy wyjazd jest większą paczką. nie wiem, jak zamierzasz ukryć przed nią dwóch operatorów. Może jakąś ściemę trzeba jej będzie sprzedać. Operatorzy mogą się np. z Wami zaprzyjaźnić w tym samolocie (miejsca obok siebie?) opowiedzieć jakąś historyjkę, że lecą kręcić jakiś tam film dokumentalny o turystach z Polski dajmy na to. To jak ich na tej plaży zobaczy, to będzie to bardziej naturalne może ;-)
Tak czy inaczej pomysł fajny. Jakbyś chciał, to znam taki operatorski duet (jeden pan ma zresztą wzięcie jako zaręczynowy pomysłodawca ) - bo pracuję w firmie eventowej.
Powodzenia!
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 15:35   #13
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Sam motyw z wyjazdem niespodzianką fajny, ale Ci kamerzyści to tragedia.

Co w tym fajnego i romantycznego gdy oglądając taki filmik uświadamiasz sobie że byłaś cały czas obserwowana?
A jeśli nie cały czas to oznacza to że wszystkie wasze romantyczne chwile były sztuczne i wyreżyserowane przez faceta "Słuchaj Zenek, bądź o tej i o tej godzinie w tym miejscu bo pod wpływem chwili będę jej mówił że ją kocham"
Tragedia.
zgadzam się z dwoma pogrubionymi zdaniami
wydaje mi się że 'porwanie' w takie cudowne miejsce i zaręczyny będą wystarczająco miłym zaskoczeniem, nie są potrzebni dodatkowo kamerzyści
ale sam musisz wyczuć czy Twoja Dziewczyna nie będzie zniesmaczona taką obserwacją... film będziecie mieć ze ślubu i wesela, myślę że to wystarczy

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 15:58   #14
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Mój TŻ też zrobił mi niespodziankę oświadczynami i troszkę ubolewam nad tym, że nikt nie uchwycił tego pięknego momentu kamerą czy nawet aparatem
Nie wiem czego tu żałowac bo widywałam na nk takie zdjęcia (zwykle sekwencja on klęczy przed nią z pierścionkiem i kwiatami (ona tak strasznie wzruszona, och i ach) - zakłada jej pierścionek - oboje lub tylko ona z kwiatami) i za każdym razem wyglądało to śmiesznie i żałośnie. O filmikach z yt nawet nie wspominam, bo to była żenada totalna.

A Autor ze swoimi kamerzystami pójdzie jeszcze dalej. Ich zaręczyny nie będą tylko ich własną piękną chwilą, tylko tandetnym cyrkiem na pokaz, na bogato - w kiczowatym stylu Nowych Ruskich. Po prostu kolejnym odcinkiem "Pamiętników z wakacji" (dla niewtajemniczonych takie Trudne Sprawy za granicą).

Ważne żeby Autor dowiedział się jaki gust ma jego wybranka, by nie było mu przykro po tym jak sugerując się Wizażem zorganizuje jej takie zaręczyny, a okaże się że dziewczyna należy do innego gatunku kobiet i nie leci na pieniądze, wycieczki zagraniczne, nagrywanie filmów itp i wolałaby jakieś skromne, romantyczne sam na sam w ważnym dla nich miejscu.
Żeby nie miał do niej pretensji w stylu że niektóre laski nawet narzeczonego rzuciłyby dla takiej wycieczki a Ty tego nie doceniasz.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 16:47   #15
dawid_88
Przyczajenie

.

Edytowane przez dawid_88

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 17:00   #16
dawid_88
Przyczajenie

.

Edytowane przez dawid_88
Stary 2011-11-09, 17:23   #17
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czego tu żałowac bo widywałam na nk takie zdjęcia (zwykle sekwencja on klęczy przed nią z pierścionkiem i kwiatami (ona tak strasznie wzruszona, och i ach) - zakłada jej pierścionek - oboje lub tylko ona z kwiatami) i za każdym razem wyglądało to śmiesznie i żałośnie. O filmikach z yt nawet nie wspominam, bo to była żenada totalna.

A Autor ze swoimi kamerzystami pójdzie jeszcze dalej. Ich zaręczyny nie będą tylko ich własną piękną chwilą, tylko tandetnym cyrkiem na pokaz, na bogato - w kiczowatym stylu Nowych Ruskich. Po prostu kolejnym odcinkiem "Pamiętników z wakacji" (dla niewtajemniczonych takie Trudne Sprawy za granicą).

Ważne żeby Autor dowiedział się jaki gust ma jego wybranka, by nie było mu przykro po tym jak sugerując się Wizażem zorganizuje jej takie zaręczyny, a okaże się że dziewczyna należy do innego gatunku kobiet i nie leci na pieniądze, wycieczki zagraniczne, nagrywanie filmów itp i wolałaby jakieś skromne, romantyczne sam na sam w ważnym dla nich miejscu.
Żeby nie miał do niej pretensji w stylu że niektóre laski nawet narzeczonego rzuciłyby dla takiej wycieczki a Ty tego nie doceniasz.
Myślę, że decydując się na taki krok chłopak zna gust swojej dziewczyny i domyśla się, że to sprawi jej przyjemność
Co do filmowania czy robienia zdjęć podczas oświadczyn to nikt nie powiedział, że chce on je żeby pózniej pokazać całemu światu tylko po to, aby zrobić z tego pamiątkowy filmik czy album dla nich dwojga a taka pamiątka to coś na prawdę miłego do wspominania, zresztą lepsze to niż jakiś kolejny sklepowy drobiazg na pamiątkę

Zapraszam na mój blog
Stary 2011-11-10, 11:52   #18
melleczka
Zakorzenienie

ja w tym temacie moge chyba cos wiecej sie wypowiedzec bo w lipcu tego roku moj obecny juz narzeczony zrobil mi dokladnie taka niespodzianke jaka ty planujesz dla swojej ukochanej
tyle ze my wycieczke mielismy juz 4 miesiace przed wykupiona ale niczego sie nie spodziewalam
opis zareczyn wklejam z innego watku bo nie chce mi sie az tyle pisac

Ja nie mogłam sobie wymarzyć wspanialszych zaręczyn. Ale zacznę od początku.
Ja już jakoś od początku roku myślałam o ślubie i to już tak poważnie. Jesteśmy w końcu już 5 lat z tż. Ale zawsze jak wchodziliśmy na ten temat to on zaraz mnie zbywał. Że jesteśmy jeszcze młodzi i nadejdzie czas na wszystko, spokojnie, jeszcze nie teraz, za 2-3 lata pomyślimy. Więc ja zrobiłam szybki rachunek, że jak za 2-3 lata pomyślimy i kolejne 2 lata trzeba czekać na sale to minie 5 lat zanim się pobierzemy, co daje 10 lat związku. No ileż można chodzić ze sobą? I jak udało nam się na początku marca wykupić tą wycieczkę to Egiptu to tak mi czasami przeszło przez myśl, że to właśnie tam mogłyby być wymarzone zaręczyny i że tak idealna okazja pewnie się szybko nie powtórzy. Ale im bliżej było wyjazdu tym mniej o tym myślałam. Raz jakoś tż włożył sobie na palec mój pierścionek srebrny który noszę na serdecznym palcu lewej ręki i się tak wygłupiał. W sumie tż miał ułatwione zadanie bo sama go naprowadzałam, że podobają mi się skromne pierścionki z jednym oczkiem. I jakoś pewnego dnia się wygadał, że ja mam rozmiar 13. Pytałam skąd to wie, a on że to przecież widać. Wtedy mi się to podejrzane wydało bo jak niby może być widać jaki mam rozmiar palca? I troszkę się tym zdradził ale jak potem znów słyszałam 2-3 lata to nadzieja zgasła. Na lotnisko jechaliśmy aż do Warszawy więc było dużo czasu na rozmowę. I coś zaczęłam mówić wtedy o czyimś weselu i tak się zaczął ten temat. Tż mnie zapytał która sala mi się podoba. Ale to było takie sobie gadanie więc nawet nie pomyślałam, że coś się święci. I jak już wylądowaliśmy o północy w Hurghadzie, dojechaliśmy do hotelu to się zaczęły małe problemy z zakwaterowaniem, tak że położyliśmy się spać o 4:30 - wściekli, zmęczeni, zrezygnowani i z humorami do bani. Następny dzień to była orientacja w terenie i plażowanie. Przed wieczorem tż mówi że idziemy na zachód słońca. Więc ja się wykąpałam po plaży, umyłam włosy, szybko się ubrałam bo mnie poganiał, że zaraz zajdzie słońce i nie zdarzymy. Więc nawet się nie wymalowałam. W drodze z pokoju na plażę tż kazał mi iść z drugiej strony i nie pozwolił się chwycić za lewą rękę ( a ja właśnie zawsze idę po jego lewej stronie bo tak się przyzwyczaiłam) - pomyślałam - dziwne. Siedliśmy na takich kamieniach - znowu się przesiadł tak żebym siedziała po jego prawej stronie, kiedy zapytałam dlaczego tak, odpowiedział że ma w lewej kieszeni telefon i ktoś może do niego dzwonić. Pomyślałam : zgłupiał czy co raz, że mało kto by się chciał narażać na taką drogą rozmowę a dwa to przecież by mógł normalnie odebrać. Słońce zaczynało zachodzić, wokół kręciła się jakaś rodzinka z wózkiem ale zaraz poszli. I kiedy tylko znikli z pola widzenia a wokół nie było już nikogo tż zaczął czegoś nerwowo szukać w lewej kieszeni. Kiedy zapytałam czego szuka, odpowiedział że telefonu bo chce zrobić zdjęcie. I wtedy mnie coś tknęło - coś jest nie tak. Ale nawet nie zdąrzyłam się nad tym zastanowić a on klęka przede mną, wyciąga małe czerwone pudełeczko... "KOCHANIE CZY ZOSTANIESZ MOJĄ ŻONĄ?" a ja szok!!!!!!!! W życiu nie przeżyłam tak wspaniałego szoku i zaskoczenia. I nie pamiętam co było potem - wiem że go przytuliłam,, powiedziałam "pewnie że tak", rozpłakałam się i chciałam żeby to on założył pierścionek na mój palec ale chciał żebym zrobiła to sama - nie wiem w jakiej kolejności to się działo. Potem chyba z pół godziny płakałam ze szczęścia i miałam przez kolejne 2 dni taki głupi uśmiech na twarzy I cały czas zerkałam - to na tż - to na pierścionek z tym właśnie głupim uśmiechem na twarzy.
Zrobił to idealnie - nie mogłam sobie wymarzyć wspanialszych zaręczyn, i lepszych okoliczności ku temu I tak sprytnie mnie kręcił i zbywał Potem się przyznał, że o zaręczynach zaczął myśleć jakieś 4 miesiące przed wyjazdem, czyli tuż po wykupieniu wycieczki, a pierścionek kupił jakieś 1,5 miesiąca przed

przyznam szczerze ze dla mnie to byla najpiekniejsza chwila w zyciu nie bylo kamer ale ja sie ciesze ze to bylo wlasnie takie bardzo osobiste.
a efekt morza czerwonego powalajacy. ja bym teraz wsiadla w samolot i poleciala w tej chwili jeszcze raz - wlasnie dla morza czerwonego bo sam egipt jako kraj jest brzydki, tylko zabytki sa fascynujace. ale morze przebija wszystko

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

uprzedzajac zarzuty ze jestem materialistka i liczylo sie dla mnie miejsce a nie fakt zareczyn - nie.
dla mnie bylo niesamowite to ze moj facet zdobyl sie na cos takiego, ze zrobil mi tak ogromna niespodzianke i doskonale wiedzial o czym ja marze. wycieczka dla mnie nie byla zaskoczeniem bo byla wykupiona duzo wczesniej i kazdy placil za siebie.

do autora watku: nie wiem jakim typem jest twoja dziewczyna ale ja jestem typowa romantyczka i jestem bardzo sentymentalna wiec dla mnie to byly po prostu wymarzone i idealne pod kazdym wzgledem zareczyny
ps. chyba jednak jej musisz powiedziec gdzie lecicie bo do egiptu nalezaloby zavbrac kilka specyficznych rzeczy ktore w innych krajach sa niepotrzebne - chyba ze ty sie o to wszystko zatroszczysz no i juz na lotnisku bedzie wiadomo bo przeciez bedzie widziala na tablicach o ktorej wylot i gdzie chyba ze tego tez jej nie powiesz i nie pokazesz biletow

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
oj tam oj tam, zaś bez przesady dziewczyna jest bardzo przyjazna pod względem aparatu i kamery. A co do filmu - nie będzie to "kotlet weselny" tylko profesjonalny film, super jakości, bo pewno faktycznie to co na youtube widać to są przysłowiowe gnioty... podaję linka:

takie coś wg mnie to mistrzostwo świata. No chyba że jestem staroświecki... Ale wg mnie uchwycenie jej reakcji to będzie pamiątka na całe życie i potem na spokojnie na drugi dzień ponagrywanie romantycznych scenek. I na pewno nie coś w stylu że wyskakują z krzaków i mówią "jesteś w ukrytej kamerze", bez jaj. Wszystko jest na poważnie.

Co do zapytania jednej z koleżanek powyżej -> niestety brata nie mam hehehe, jedynie siostre

A co myślicie żeby np narysować na piasku takie duże serce i na obrzeżach jego ustawić np z 50 świeczuszek małych, aby tak to serce jakby płonęło, wejdziemy do środka i ja wtedy na kolana tylko nie wiem czy wiatr ich nie zdmuchnie bo plaża to otwarta przestrzeń przecież no i też pasuje aby nie było na plaży dodatkowych gapiów, choć wiem że na pewno to będzie nie możliwe i z daleka ktoś zobaczy tak czy siak, gorzej jak mnie Araby porwą hahah
pomysl ze swieczkami dla mnie neizbyt... bo raczej je wiatr zdmuchnie a jesli maja byc zdmuchniete to lepiej zeby ich wcale nie bylo

ja mam lepszy pomysl... zrob to serce takie wielkie a w jego srodku zrob napisa na piasku "wyjdziesz za mnie" albo "zostaniesz moja zona". zaprowadz ja z zakrytymi oczami, ukleknij obok tego serca i wtedy wrecz jej pierscionek bezpieczniej bo pomysl z wejsciem do serca osobiscie mi sie nie podoba
tylko nie wiem w jaki sposob bys to serce tam zrobil i kiedy

nie wiem skad jestes ale w krakowie jest pewien fotograf, nazywa sie Robert Sowa i on organizuje sesje w sharm el sheikh - nie wiem gdzie wy sie wybieracie ale taka sugestia z mojej strony pewnie film tez by nakrecil. no i u niego taka sesja jest bez dodatkowych kosztow - wg mnie zdjecia sa lepsze bo bardziej potrafia uchwycic moment.

ja bym nie chciala kamery w tamtej chwili bo zwyczajnie sie poplakalam a to nie jest pozniej zbyt przyjemny widok na plycie

co do dalszych urozmaicen... ja bym proponowala zorganizowac kolacje dla dwojga. u nas w hotelu byla tez restauracja a'la karte. jestem pewna ze gdybys dal kelnerowi odpowiedni napiwek to jest w stanie zorganizowac ci pieknie nakryty stol ze swiecami i chlodnym szampanem bo przeciez trzeba to oblac

no i dodam jeszczxe jedna byc moze cenna porade bo nie wiem czy byliscie juz w krajach arabskich - moj narzeczony oswiadczyl sie w pierwszy dzien pobytu i cale szczescie bo potem przez 3 dni mielismy oboje zemste faraona i samopoczucie do konca pobytu nie bylo juz zbyt dobre a bylismy 2 tygodnie

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2011-11-10 o 12:02
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 12:16   #19
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Hm... Pomysł całkowicie nie dla mnie Ale myślę, że jeśli dobrze znasz swoją dziewczynę, to się na pewno ucieszy Świeczki na plaży to kiepski pomysł, ale w pokoju hotelowym będą świetne! 3mam kciuki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 13:35   #20
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja tak samo. Szczególnie, że zanim mi się oświadczył puścił mi filmik o mnie, z wywiadami z moimi Przyjaciółmi, który nagrywał w tajemnicy przede mną i miał pożyczoną kamerę, która leżała pod tv, także do tej pory Mu wypominam, że jej wtedy nie włączył, bo chociaż się poryczałam i wyglądałam jak 100 nieszczęść, to dałabym baaaaardzo wiele, żeby mieć ten moment zaręczyn uwieczniony na filmie. Teraz już wie, że powinien był to zrobić, ale wtedy mówił, że nie był pewny, czy mi się to spodoba. No i chwila niestety minęła nienagrana, więc jak najbardziej jestem za tym, żeby nagrywać - nawet, jak się nie spodoba, zawsze można skasować. Ale jak się nie nagra, to drugiego takiego momentu już nie będzie.

Cytat:
oj tam oj tam, zaś bez przesady dziewczyna jest bardzo przyjazna pod względem aparatu i kamery. A co do filmu - nie będzie to "kotlet weselny" tylko profesjonalny film, super jakości, bo pewno faktycznie to co na youtube widać to są przysłowiowe gnioty... podaję linka:

takie coś wg mnie to mistrzostwo świata. No chyba że jestem staroświecki... Ale wg mnie uchwycenie jej reakcji to będzie pamiątka na całe życie i potem na spokojnie na drugi dzień ponagrywanie romantycznych scenek. I na pewno nie coś w stylu że wyskakują z krzaków i mówią "jesteś w ukrytej kamerze", bez jaj. Wszystko jest na poważnie.

Co do zapytania jednej z koleżanek powyżej -> niestety brata nie mam hehehe, jedynie siostre

A co myślicie żeby np narysować na piasku takie duże serce i na obrzeżach jego ustawić np z 50 świeczuszek małych, aby tak to serce jakby płonęło, wejdziemy do środka i ja wtedy na kolana tylko nie wiem czy wiatr ich nie zdmuchnie bo plaża to otwarta przestrzeń przecież no i też pasuje aby nie było na plaży dodatkowych gapiów, choć wiem że na pewno to będzie nie możliwe i z daleka ktoś zobaczy tak czy siak, gorzej jak mnie Araby porwą hahah
Powiem Ci, że fantastyczny jest Twój pomysł Myślę, że Twoja Dziewczyna będzie absolutnie zachwycona. Sądzę, że te świeczki to już w hotelu wykombinuj (może poproś kogoś z obsługi, żeby podczas Waszej nieobecności w pokoju to przygotował, kup też wcześniej jakieś kwiaty i niech wstawią do wody, jak Ty będziesz się oświadczał na plaży), bo na dworze to raczej zgasną, zresztą jakbyś poleciał chwilę wcześniej je zapalać, to by się raczej domyśliła, że coś jest nie teges
3mam kciuki, żeby wszystko się udało i żeby do końca była to dla Niej niespodzianka

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 15:27   #21
dawid_88
Przyczajenie

.

Edytowane przez dawid_88
Stary 2011-11-10, 16:28   #22
dawid_88
Przyczajenie

.

Edytowane przez dawid_88
Stary 2011-11-10, 16:38   #23
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde.... znalazłem na youtube coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=LQwNN0OvC3g

w porównaniu z takimi zaręczynami na rafie to mój pomysł z plażą jest banalny i kiepski bo każdy glupi moze serce narysowac i świeczki rozstawić... Cholerka nie wiem, doradźcie mi. Przez chwile wpadł mi pomysł żeby zrobić mape skarbu niby i zakopać pierścionek na plaży. Wezmę łopatkę i każe jej kopać tylko kurde na 99% wydaje mi się że wtedy się skapnie, bo już kiedyś gadaliśmy ze sobą o wspólnym życiu i nie będzie takiej reakcji, takiego szoku, przysłowiowego "boom" bo jak bedzie kopać to sie emocjonalnie do tego juz przygotuje :P

doradźcie mi co wymyślić, choć to nie głupi pomysł z tym skarbem, tylko jak go dopracować hmmm.... ?
nie przesadzaj. to nie ma byc widowisko czy przedstawienie. zareczyny powinny po prostu na maksa chwytac za serce i powinny byc wielka niespodzianka - wg mnie.
byles na dobrej drodze ale chcesz przedobrzyc - a to nie prowadzi do niczego dobrego.
a pomysl ze skarbem dla mnie bardzo kiepski - to nie ma byc zabawa w kotka i myszke zwienczona kopaniem. to sa zareczyny i maja byc najpiekniejsza chwila w jej zyciu - a kopanie w piasku wcale nie jest piekne.
Stary 2011-11-10, 17:10   #24
dawid_88
Przyczajenie

.

Edytowane przez dawid_88
Czas edycji: 2012-03-01 o 07:23
Stary 2011-11-10, 18:10   #25
klaudusk_a
Zakorzenienie

A co by było gdyby pierścionek "zapadł sie pod ziemię"? :P

Zapraszam na mój blog
Stary 2011-11-11, 09:36   #26
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt. Masz racje.

super że jest tu ktoś taki jak Ty, kto doradził z "babskiego" punktu widzenia wydawało mi się to fajne, ale jednak uświadomiłaś mi że faktycznie bym przedobrzył
ja nie znam twojej dziewczyny wiec pisze tak ze swojego punktu widzenia. i ja bym to zostawila tak jak jest ewentualnie to serce z napisem w srodku i potem kolacja przy swiecach. zycze powodzenia
Stary 2011-11-11, 15:34   #27
aleksmaslanka
Raczkowanie

pomysł świetny! A to czy z kamerą czy bez to zależy od Twojej dziewczyny. Niektórzy chca miec takie chwile uwicznione, nic w tym dziwnego skoro są młodzi piękni i szczęsliwi. Inni jednak nieco się krępują. Zastanów sie czy dziewczyna lubi być kamerowana, fotografowana. Ja też bym wolała bez kamer, a tym bardziej kamer gdy nie jestem na to przygotowana. Mnie by to pospinało i nie cieszyłabym sie az tak tą chwilą.
I błagam, zdradź nam relację jak już będzie PO..

Powodzenia !

Edytowane przez aleksmaslanka
Czas edycji: 2011-11-11 o 15:37
aleksmaslanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 19:20   #28
nenowka152900
Zadomowienie

haha tak to i ja bym chciała:P nawet bym się zgodziła wtedy kamera to może nie, ale jakieś pamiątkowe zdjęcia ?
Stary 2011-11-14, 12:11   #29
anetka111
Raczkowanie

w wielkim skrócie moj już mąż też oswiadczył mi się w Egipcie jakos w trzecim dniu naszego pobytu. codziennie wieczorem jak na plazu nie bylo juz nikogo w hotelu animacje my chodziliśmy na plażę podsuwaliśy lezaki pod samą wodę i słuchalismy szumu wody i rozmawialiśmy o róznych rzeczach, tego trzeciego dnia TŻ powiedział że idzie po baterie do apartu a ja zostałam w ogrodzie(faktycznie baterie ktore mielismy w aparcie zaraz mogly się wyczerpac). wrocił i poszlimy na plaze. po 30 minutach gadania i leżenia TŻ powiedział że znalazł coś w piasku wyciągnął to co niby znalazł i spytał się czy zostanę jego żoną. nie wiedzialam co powiedzieć bo mnie zamurowało ale oczywiście zgodziłam się dzisiaj jesteśmy 3 miesiace po slubie
nie potrzebowaliśmy żadnych świec, kamer itp pomysł fajny ale uważam sie troche przekombinowane to wszystko
Stary 2011-11-14, 14:12   #30
claudiablue
Przyczajenie

A ja lubię takie przekombinowane rzeczy, ale to wszystko zależy od człowieka...jednym słowem Twoja wybranka nie będzie się z Tobą nudzić w życiu, czego jej zazdroszczę...Ma sz inwencję, a niestety faceci z takimi pomysłami to ze świecą szukać...Gratuluję i życzę szczęścia

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości