|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co zrobić aby sprawa nabrała tempa?
Hej,
Jestem po przejściach, przeszłam traumę spowodowaną okrutnym potraktowaniem mnie przez chłopaka. Potem wpadałam z deszczu pod rynnę. Aż do teraz...nie wiem jak to wytłumaczyć ale zakochałam się w chłopaku z pracy, którego znam półtora roku. Są jakieś uśmiechy, spojrzenia, było nawet wyjście integracyjne ale jak Go ośmielić? Sama nie należę do przesadnie śmiałych. Bardzo mi zależy bo w końcu trafiłam na normalnego faceta. Będę wdzięczna za wszelkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co zrobić aby sprawa nabrała tempa?
hej
![]() rada ode mnie, najpierw dobrze się zastanów czy na pewno chcesz się pakować w związek z kolegą z pracy i czy w razie gdyby nic z tego nie wyszło, dasz radę funkcjonować dalej w tym miejscu pracy no i czy kolega na pewno jest wolny ![]() może pesymistycznie to zabrzmiało, ale mówię z doświadczenia - mam za sobą dwa związki z kolegami z pracy, no i jak nie wyszło, to było nieciekawie. Z tym ostatnim dalej pracuję i mimo że pracę lubię, to czasem trafia się dzień, który jest męką ze względu na tą sytuację ![]() ![]() Ale życzę powodzenia i tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A ja uważam, że powinnaś poczekać. Dać mu czas i się nie narzucać.
Spooookojnieee...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
myślę, że możesz go delikatnie ośmielić, pokazać że go lubisz i fajnie by było kiedyś spotkać się poza pracą
![]() nie jestem ogólnie zwolenniczką czekania aż druga strona się domyśli, że chce się czegoś więcej niż koleżeństwa, delikatne sygnały są moim zdaniem ok ![]() ale swoją drogą, to faktycznie przemyśl czy na pewno chcesz kręcić z kimś, z kim pracujesz. miałam kiedyś taką sytuację, nie wyszło nam i było mi potem przykro i głupio, a widywałam go bardzo często w pracy. teraz już bym się raczej na to nie zdecydowała, chociaż znam dużo par, które poznały się w pracy i są ze sobą szczęśliwe.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A skąd w ogóle pomysł że on jest Tobą w jakikolwiek sposób zainteresowany skoro znacie się półtora roku i nic jak do tej pory nie drgnęło?
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko wątku, to że facet jest miły, uśmiecha się, zażartuje, to jeszcze nic nie znaczy. To, że mu się może nawet podobasz również w sumie niewiele znaczy, bo podobać nam się może i 5 osób na raz. To, że może będzie chętny na flirt, czy romans, również nie oznacza że będzie coś z tego więcej. Więc naprawdę 10 razy się zastanów, czy warto. Przez 1,5 roku facet nie wykazał chęci przenoszenia tej pracowniczej, koleżeńskiej znajomości na grunt prywatny. Nie dał Ci do zrozumienia, że to coś więcej. Możesz mu wprost zaproponować randkę i zobaczyć co z tego wyniknie (i czy w ogóle się zgodzi), ale nie obiecywałabym sobie zbyt wiele po tej znajomości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.