|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Srebrol/złotol - Wasze doświadczenia
Witajcie!
Mam pare koszulek, których już nie noszę, ale chętnie przerobiłabym je na coś nowego. Zainspirowana nową modą na srebro i złoto chciałabym nadać im takie właśnie kolory. I stąd moje pytanie: czy Srebrol lub Złotol będzie "łapał" tkaninę koszulki lub starych conversów? Nie zejdzie, nie będzie się spierał? Macie jakieś doświadczenia z tymi barwnikami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Srebrol/złotol - Wasze doświadczenia
Cytat:
co za pomysł ciekawy ,niestety nie wiem jak się zachowa srebroli koszulka? życzę powodzenia ![]()
![]() wymienię rzeczy do robienia tipsów w akrylu klik ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=376799 wymianka decoupage serwetki kleje ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post30698028 wątek szydełkowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Srebrol/złotol - Wasze doświadczenia
Matriał będzie sztywny w tym miejscu a drobinki srebra i złota z czasem się spiorą i zostanie taki nijaki kolor, wiem bo pracowałam przy malowaniu figurek to nie raz pobrudziłam ubranie srebrolem lub złotolem. Moze najpierw sobie spróbuj na jakiejś starej całkiem nienoszonej koszulce i wypierz kilka razy zobaczysz jak się zachowuje ,albo może poszukaj barwników w spreju do tkanin.
Duzo zależy też od rodzaju srebrzanki czy złotolu bo sa bardzo różne. A może wykorzystaj przyklejane na żelazko cyrkonie są w różnych kolorach i zazwyczaj jest ich dużo w paczuszce sama tak ozdabiałam bluzki wygladały bardzo ciekawie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.